pszczyl 11.11.2011 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2011 Kupiłem piec Unica Sensor 20 kW firmy MODERATOR z Hajnówki. Mam problem z ustawieniem sterownika ( powierzchnia do ogrzania 120 m2). Może ktoś ma taki piec i może mi podpowiedzieć jak ustawić sterownik. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smerf_ff 12.11.2011 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 WitamPosiadam Moderatora Unica sensor 15 , a mój teść 25 KW.Palę od lata (tryb letni na ciepłą wodę),teraz normalnie czyli pompy równoległe.Proszę konkretnie w czym pomóc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczyl 22.11.2011 20:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 Witam.Chodzi mi o ustawienia sterownika, (jakie masz na swoim sterowniku) temp. zadana, czas podtrzymania itp. Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek42 22.11.2011 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 A czy przypadkiem te kotły nie mają sterownika ecomax-a?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smerf_ff 23.11.2011 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 A czy przypadkiem te kotły nie mają sterownika ecomax-a?? Nie,sterowniki mają ST81, z PID-em bądź nie. W tej chwili temp. zadana 55 czas przedmuchu 20s. czas przerwy 15min. Mam zamontowany zawór 3d, przy tych temperaturach jest o.k.W moim piecu jak i u teścia były źle ustawione progi wygaszania tzn. po nocy wentylator pracował. I tu należy wejść w adresy serwisowe, jeżeli chcesz poćwiczyć, musisz mieć wyłączony włącznik zasilania sterownika, trzymając palcem przycisk exit włącz zasilanie sterownika (cały czas trzymaj przycisk exit ) po paru sekundach pojawią się nowe pola z nastawami, w pierwszym polu zmieniłem wyłącznie wentylatora na 37, i histereza 2, więc wyłącza się po 35C. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts