Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Agguli

Aggula

Recommended Posts

• Odpowiedzi 309
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ślepotka ze mnie, nawet nie zauważyłam, że już mam gości! Witam cała szczęśliwa :welcome:

Aniu, tak, tak, tak, pomoc ze zdjęciami baaaardzo mile widziana! Ładuję je na fotosik i co dalej? Zmniejszać przed załadowaniem? Będę mega wdzięczna za pomoc, bo pewnie trzeba się trochę nagłowić zanim się je wklei w takiej wielkości, jak by się chciało. Pamiętam, że Twoje wklejane na początku były obcięte... Dzięki z góry!

Hej, Karola! Witaj, Magda!

Rzuty wstawię wieczorkiem jakoś, musiałam prosić o takie bez milionów osi i wymiarów, bo nieczytelne były do wrzucenia tutaj.

Cały czas się boję, że za duży dom budujemy, ale z drugiej strony... dokładnie o taką przestrzeń nam chodzi. Problem tylko w tym, że będzie się długo urządzał ;)

No a na emeryturę to sobie drugi wybudujemy, mniejszy ;)

Mój mąż ma stan przedzawałowy jak tylko wspominam o drugim domu ;) Podziwiam Cię, Karola, że swojego przekonałaś i mam nadzieję, że za te 20 lat też mi się to uda ;)

Orientujecie się, jak to jest z pokryciem dachu?

Ja choruję na blachę, mpzp przewiduje dachówkę lub materiały "dachówkopodobne"... czyli niby zgrzyt. Ale! Na obszarze objętym moim mpzp są też domki kryte strzechą!!! Jak to możliwe...?

Cześć!

Przybyłam zwabiona kolejnym nowoczesnym domem z dużą ilością przeszkleń :) Najbardziej przemawia do mnie parter od strony ogrodu :)

Podoba mi się też w większości układ pomieszczeń parteru. Na rzucie piętra zbyt wiele się dzieje, a rysunek niewielki, spróbuje ocenić przy kolejnym podejściu :D

Z blachą na dachu nie powinnaś mieć problemu, zalicza się do dachówkopodobnych, można by rzec ;)))

Gdzie budujecie?

Pozdrawiam i będę podglądać :)

Przyszłam z rewizytą :D

Bardzo fajny domek będziecie budować i na pewno będę śledzić postępy.

Jeśli chodzi o elewację południową, to może coś takiego fajnie by wyglądało ? W środku postu są zdjęcia pergoli

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?121443-Dziennik-Ady-i-Mikolaja&p=4795630&viewfull=1#post4795630

Hej, Lidszu!

Jakaś telepatia chyba, dokładnie wczoraj czytałam sobie Twój dziennik :) Śliczny Wasz topazik, w ogóle bardzo lubię domy mg projekt! Super przestrzeń, rozkład, a przede wszystkim super wielkości sypialnie, co jest rzadkością w innych projektach gotowych.

Dzięki za linka do pergoli Ady, jej dziennik oglądałam po raz pierwszy. Rzeczywiście coś takiego będzie trzeba wymyśleć. Na razie myślimy o oknach cool lite w pokojach najbardziej narażonych na nagrzewanie. Pewnie wszystko wyjdzie w praniu ;)

Najchętniej połknęłabym wszystkie Wasze dzienniki, ale kiepsko u mnie z czasem :( Dlatego też tak mało się udzielam i powolnie mi idzie prowadzenie własnego dziennika... Postaram się uaktywnić trochę, bo uwielbiam, jak mnie odwiedzacie ;)

Lullaby, tą z liskiem zwinęłam od Ciebie, mam nadzieję, że nie masz nic przeciwko ;) :oops: Tak bardzo skojarzyła mi się z moim oknem, że ją sobie przywłaszczyłam :rolleyes:

Prawdę mówiąc, inspiracji podczas projektowania były miliony, ale musiałabym przekopać cały rok maili, które wymieniałam z architektem :p Może na emeryturze mi się uda ;)

Teraz postaram się skupić na inspiracjach wnętrzarskich, bryła już za mną ;)

Cześć Aggulka :)

Kiedy patrze na twoje inspiracje, plany i już oczami wyobraźni widzę Twój domek, to..... mam ochote budować trzeci!!!! W każdym razie wiem już jak będzie mój kolejny dom wyglądał..... TAK JAK TWÓJ!!!! :rotfl:

My też chcieliśmy bardzo takie właśnie schody ale na pewnym etapie bardzo nam zależało na pomieszczeniu pod schodami.... a suma sumarum wykombinowaliśmy coś innego i z zabudowy pod schodami zrezygnowaliśmy dla nadania lekkości .... i teraz żałujemy ,ze jednak te schody się u nas nie pojawiły :cry:

Fajnie ,ze wygrałaś zakład ;)

U nas wysoka zabudowa na całej ścianie będzie w białym lakierze, natomiast wyspa i niska zabudowa pod oknem ciemny fornir egzotyczny w połysku, więc u nas będzie p,ół na pół ;)

Zadaszony teras w domu to dla mnie postawa!

W moim rodzinnym dom jest duży taras od poludnia nie zadaszony i przez to używany na poranną kawę, śniadanie lub wieczorne drinki... poza tym odpada.

W poprzednim domu mieliśmy spory podcień.... teraz też jest zale za mały jak dla mnie, wiec będziemy musieli zafunfować sobie kremowa markizę.... nie przepadam za nimi ale wole mieć taką alternatywę ;)

Teraz taras wychodzi na wschód i południe....

a u Ciebie jak będzie????

Aggula wiem,ze sie powtarzam ale najszczerzej uważam że będziesz miał CUUUDOWNY DOM I WNĘTZRA!!!!! Zazdroszczę bardzo :oops: :)

Z przyjemnością będę śledziła powstawanie więc niech ta wiosna szybko przychodzi ;) A narazie wklejaj co masz :)