Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 309
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Wczoraj udało mi się zawieźć męża na budowę. Ale dziwnie :p Pełen podziwu i zadowolony, jeździłby codziennie, ale ktoś pracować musi ;)

Dzisiaj chłopaki zrobili kanalizę, zagęszczarka dawała czadu większość dnia, no i ławy dookoła już podsypali piaskiem - jakoś mi się zapadł ten dom :cool: Jutro leją chudziak i robimy drobną przerwę technologiczną. Jak ja przeżyję tydzień bez budowy??? :lol2:

Możesz wpadać na inne budowy... Na przykład na moją ;). akurat wyjeżdżam, to przypilnujesz....

https://forum.murator.pl/topic/162600-komentarze-do-dziennika-agguli/page/9/#findComment-5472798

• 2 weeks później...
  • 3 weeks później...
  • 2 weeks później...

Świnka jestem niemiłosierna, a jak miło na sercu, że ktoś tu zagląda, jak mnie nie ma ;)

Budowa idzie pięknie do przodu, a ja tonę w pracy. Na szczęście ekipa jest bombowa i mogę sobie pozwolić na odwiedzanie budowy w sobotę w celu zrobienia zdjęć ;) Jest pięknie, bialutko, czyściutko, równiutko, mieścimy się w kosztorysie, a nawet poniżej. Zalany mamy pierwszy strop, drugi jednak będzie drewniany i przyjedzie razem z prefabrykowaną więźbą - tyle miesięcy myślenia i tyle razy pomysł wałkowany i odrzucany, w końcu jednak został przyjęty. Ale o tym dłużej kiedy indziej...

Mniej więcej za miesiąc powinniśmy zamknąć dom na zimę, czyli przykryć dachem i zabić okna :)

Jeszcze tydzień, dwa i będę pisać więcej, na razie mam spiętrzenie w pracy i nie wyrabiam.

Ściskam bardzo mocno wszystkich mi dopingujących i nie mogę się doczekać aż pozagląam do Waszych dzienników, wkrótce ;)

https://forum.murator.pl/topic/162600-komentarze-do-dziennika-agguli/page/9/#findComment-5529853

• 1 month później...
  • 1 month później...
  • 1 month później...
Zakończyłam dzisiaj z rana negocjacje ogrodzeniowe i jestem bardzo zadowolona :) Mam nadzieję, że w realu będzie wyglądało fajnie :)

Ogrodzenie robimy z paneli Zenturo, w których się absolutnie zakochałam ;) Boki z samych paneli, a front w dużej mierze z gabionów :) Ależ jestem szczęśliwa :D Dzisiaj M wymyślił, że może to ogrodzenie poczeka, a my zajmiejmy się ważniejszymi wydatkami. No tak, mógł mi powiedzieć miesiąc temu, jak zaczynałam się targować, a nie teraz, jak już ubiłam targu ;) W dodatku, jestem przekonana,że jeśli teraz nie zrobimy ogrodzenia, to nie zrobimy go przez najbliższe 5 lat...

Witam sie serdecznie :bye: bardzo fajny i bardzo pomysłowy domek budujecie , co do ogrodzenia to jestem tego samego zdania co TY, jak czegos nie zrobisz od razu to zawsze coś bedzie wazniejsze i potem plany odkada sie w nieskończoność. My robilismy ogrodzenie z kamienia piaskowca, niemalże równo z rozpoczęciem fundamentów w domu i wiele osob nam doradzalo a niektórzy wręcz sie z nas śmiali że niepotrzebnie teraz tracimy kase na ogrodzenie ze ogrodzic mozna czymkolwiek a pieniadze wlozyc w dom. Teraz jestesmy Mega zadowoleni ze nie posłuchaliśmy nikogo i zdalismy sie na siebie domek prawie na ukonczeniu, ogrodzenie nie straszy a ile bezpieczniej jeśli ma sie dzieciaczki !!!!

To ogrodzenie które planujecie Bardzo ciekawe i pomysłowe, aż musialam sobie wygooglowac co to sa te gabiony i naprawde bardzo mi sie podoba. A czym bedziesz je wypełniac w środku otczakami czy czymś innym ?

https://forum.murator.pl/topic/162600-komentarze-do-dziennika-agguli/page/9/#findComment-5820043