Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Agguli

Aggula

Recommended Posts

• Odpowiedzi 309
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

No dobrze, to może ja Was skuszę - mam już zamontowanago Subwaya, żeby do toitoika nie chodzić :) z zaraz będę też miała Catalano ;)

O trawie i tarasie na razie nie myślę... Ale tak naprawdę to Lucek jest najbardziej zaawansowana...i Vitrę ma w łazience...

Nieprawda, vitre mam w łazience ale leżącą a nie wiszącą :p

ale może w przyszłym tygodniu zamontujemy kibelki bo już chyba najwyższy czas :D

Wpadłam w biegu, na sekundę. Tylko o schodach;). Nie mam policzkowych, ale sposób montowania do podłogi taki sam. W miejscu montażu nie dałam podłogówki, grubszą wylewkę, mocniej zazbrojoną. Schody miałam montowane po położeniu wszystkich warstw podłogi ...http://img515.imageshack.us/img515/3923/img9320.png

Rasieńko, wielkie dzięki za informację! O Twoich szklanych schodach opowiadał mi Robert - Misiaczek ;)

No i właśnie do takiego sposobu montażu się skłaniam, bo pan od najlepszej wyceny nie zrobi mi ich w ciągu 3 tygodni, to pierwsze, a po drugie, pan od zacierania betonu będzie miał duży problem z jego zatarciem w okolicy policzków. Tylko boję się ciut, że robi się w tym miejscu niezły mostek termiczny... Ale skoro zaraz obok schodów mam olbrzymią laną ścianę, to co ja gadam o mostkach? ;)

Lucka, dzięki za fotkę! Ale zobacz, w miejscu, gdzie belki / wengi, jak kto woli, wchodzą w wylewkę, masz wylane dodatkowo... U mnie nie ma takiej opcji, bo na klatce będzie zacierany beton jako ostateczna podłoga. Czyli nie doleje się kawałka, bo będzię widać... I co wtedy...?

może w miejscu mocowania zrobić jakieś fajne zaślepki które zasłonią ten kawałek? Z takiej stali jak konstrukcja, albo z drewna, itp?

Lucka, a właściwie jak to jest, że te kawałki są dolewane? Czy montaż schodów (wiercenie wgłąb) tak niszczy wylewkę, że potem trzeba dolać?

Aggula, u nas jest wstawiona taka szersza stopa w wylewkę żeby zapewnić większą stabilność. Stąd musieli wykuć duży kawałek i potem go zalać jeszcze raz

Aggula, u nas jest wstawiona taka szersza stopa w wylewkę żeby zapewnić większą stabilność. Stąd musieli wykuć duży kawałek i potem go zalać jeszcze raz

Lucka, rozeznałam tą sprawę u kilku wykonawców i na szczęście u mnie nie będzie trzeba kuć :) Ale będzie tak, jak piszecie, czyli bez podłogówki w tym miejscu i jakaś większa stopa wylana w miejscu oparcia schodów. Bardzo mi się podoba taka gięta konstrukcja, jak u Ciebie, ale u nas schody są w mocno przelotowym miejscu i jestem wręcz pewna, że młody rozwaliłby sobie głowę góra 2 dni po przedprowadzce :yes: U Ciebie słup konstrukcyjny fajnie chroni :)

Ja mam cheerleaderkę jeszcze młodszą kwiecień 2007, ale za to głośna za dwie :).

Aggula - zrezygnowałam z betonu na podłogach. Będzie jak to mówią normalnie - wylewka i gres. Trochę za dużo surowości by chyba było. No i nie wiem jak się chodzi boso po betonie. Choć wydaje mi się jakoś tak podskórnie, że przyjemniej niż po płytkach.

Pozdrawiam.

• 2 weeks później...

oto powody dla których może (ale tylko może ) mąż zmieni zdanie jeśli chodzi o gres;))

utrzymanie go w czystości:) i cena samego gresu- płytki 90x90 poniżej 250zł/m2 może być ciężko znaleźć (szczególnie w wawie- poza wawą może już coś będzie). natomiast jeśli się uprze i powie, ze buduje dom na całe życie i cena jednak nie gra roli to jedyny argument to sprzątanie- powiesz mu że przez najbliższe 15-20 lat będzie musiał myć podłogę:)