Aggula 09.02.2012 21:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 Moniu, szukaj i dawaj znać, jak znajdziesz coś wartego grzechu Ja na razie zaniechałam poszukiwań materiałów na "zagospodarowanie terenu wokół domu" odkąd dojrzałam, że w wycenie (zamówionej w firmie robiącej wyceny, co prawda generalnie mocno zawyżonej) ten punkt wynosi 85 tyś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moni_ta 20.02.2012 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 Cześć czy byłaś w polecanej firmie zobaczyć łupek ? Daj znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 21.03.2012 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 Aga, GRATULACJE!!! Wymarzony Pierwszy Dzień Wiosny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aggula 21.03.2012 22:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 Dokładnie, Karolu! Niby był wczoraj, ale jakoś to do mnie nie dociera Dla mnie jest dzisiaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moni_ta 22.03.2012 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 Aggula napisz coś więcej na temat Twojego ogrzewania podłogowego, dlaczego będziesz mieć tylko podłogówkę bez kanałówek? Wszyscy mi mówią, że przy tak dużych przeszkleniach ( a będziemy mieć podobne wymiary) sama podłogówka może niestety nie dac rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aggula 22.03.2012 21:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 Kurcze, zaczynacie mnie martwic ta koniecznoscia kanalow... Absolutnie nikt mi tego nie sugerowal, a jak dopytywalam sama (3 zaprzyjaznionych architektow, mase panow okniarzy, z ktorymi mialam przyjemnosc sie spotkac w sprawie moich okien oraz kilku panow od pompy ciepla), to kazdy twierdzil, ze absolutnie nie ma takiej koniecznosci... Jutro przedyskutuje to na powaznie z moim architektem, poprosze tez mailowo o dokladna argumentacje panow od pompy. Na pewno napisze, czego sie dowiedzialam... Prawde mowiac, wolalabym uniknac kanalow i zbierajacych sie w nich syfow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 22.03.2012 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 Dziewczyny, myślę, że nie ma się co nakręcać Wydaje mi się, że zapotrzebowanie na dodatkowe ogrzewanie trzeba wyliczyć indywidualnie dla każdego domu. Ja o takim rozwiązaniu usłyszałam od architekta, ale tak naprawdę dopiero na podstawie projektu konstrukcyjnego będę wiedzieć czy przy danej powierzchni domu, powierzchni i parametrach przeszkleń, muszę skorzystać z grzejników kanałowych. Może w naszych domach wcale nie będzie takiej potrzeby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aggula 26.03.2012 20:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 No wiec tak, dziewczynki - mam chyba odpowiedz odnosnie ogrzewania W moim domu nikt nie przewiduje problemu z niedogrzaniem, lecz gdybym miala pomieszczenia wyzsze niz 3m, lub wrecz przestrzen przez dwa pietra i okna na wysokosc 6m, to bylby problem... Lullaby, u Ciebie pewnie bedzie to musialo byc dobrze wyliczone. Ale czy Oliwka i Moni maja takie wysokie sufity? Nie kojarze z wizualizacji... Ja mam wysokosc 3m. Kamien spadl mi z serca, dzisiaj brak potrzeby konwektorow u mnie potwierdzilo dwoch kolejnych specow od instalacji Ciekawa jestem, skad u Was wzial sie pomysl konwektorow - czy to wyliczenia architekta, czy instalatora, czy nie macie podlogowki na calej powierzchni, czy macie wysokie pomieszczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 27.03.2012 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 Aga, obecnie czekam na projekt konstrukcyjny. Z nim na pewno udam się do instalatorów. Generalnie konwektory mi nie przeszkadzają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aggula 28.03.2012 08:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 To dobrze, Karolu. Mi by bardzo przeszkadzały, bo chcemy się opierać tylko i wyłączenie na pompie, czyli systemie niskotemperaturowowym. Konwektory by mi psuły cała koncepcję, musiałabym raczej robić ogrzewanie na ścianach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moni_ta 28.03.2012 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 Aggula chyba masz przepełnioną skrzynkę Dziękuję za łupek - jest super, dokłądnie taki jak go sobie wyobrażałam, kolor oraz struktura idealna:) Będę robić eksperymenty - jak się zachowuje w kontakcie z wodą, czy nie zostają zacieki, wystawię go na słońce, deszcz. Zobaczę jak się będzie zachowywał. Bardzo dziekuję pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aggula 28.03.2012 21:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 Rany, ale sprawnie działa ta nasza międzymiastowa Wyobraź sobie, że miałam identyczne wrażenie, jak go zobaczyłam po raz pierwszy - kolor i struktura wymarzone! Tylko te prawdziwe płyty elewacyjne są tak ze 2 razy grubsze. Pan zachwalał, że nic nie przejmuje i nic mu nie szkodzi. Podobno również jako blat jest nie do zniszczenia. Ale czekam na wyniki Twoich eksperymentów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 28.03.2012 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 Hej:D Zaglądam i się odhaczam na liście;). Wszystko co napisałaś o kanałówkach wyżej, to prawda. Jeśli masz do 3m i zagęszczone zwoje podłogówki przy oknach(okna i ściany z dobrymi parametrami U), spokojnie Ci to wystarczy:)Co do sposobu budowy... ja mam swój... jak i na życie;) muszę mieć wszystko pod kontrolą, więc wybierania, zamawiania i negocjowania cen materiałów nikomu bym nie oddała:lol2:Niniejszym zaczynam kibicowanie:D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aggula 29.03.2012 08:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 Rasiu, witam Cię w moich progach Dzięki, ze potwierdziłaś mi koncepcję ogrzewania Napisałam do Ciebie na pw. Monita, nie mam zapchanej skrzynki, nie powinno być problemów. Daj znać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joasmo 29.03.2012 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 Witam się i ja Zapowiada się piękny dom, na pewno będę podglądać. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aggula 03.04.2012 09:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2012 Witaj, Joasmo! Co za refleks, przepraszam Kurcze, mam nadzieję, że jak już wbiję łopatę, to będziecie co wieczór ze mną herbatkę zieloną (i nie tylko) sączyć przed ekranem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moni_ta 05.04.2012 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2012 Aga nie masz miejsca w skrzynce pisze więc potem skasuje no to super bo właśnie takiego fachowca poszukuję - nie mam zamiaru "bawić sie " w budowanie. Zadzwonię do niego po Świętach bo teraz tak głupio ludziom zawracać głowę - dam znać jak się z nim skontaktuję Ja wyceniam strop strunobetonowy firmy KONBET gr.20cm. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aggula 06.04.2012 09:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2012 Monita, przepraszam, uprzątnę skrzynkę jak znajdę moment. Muszę masę rzeczy z tych maili pospisywać do notesiku, więc nie mogę tego zrobić na cito Co do zmiany stropu, to musimy pogadać sobie dokładniej, ja mój górny też zamieniam, jeszcze nie wiem, na co Tak na szybko wszystkim cudownych, czekoladowych Świąt Wielkanocnych życzę. Chciałam wkleić coś fajnego, ale zapomniałam, jak się wkleja zdjęcia, haha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 06.04.2012 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2012 Dziewczynki, ja również poproszę namiar na tego fachowca z funkcją "robię wszystko" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 06.04.2012 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2012 ...obśmianych rodzinnie... oblanych gościnnie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts