Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Agguli

Aggula

Recommended Posts

Moniu, szukaj i dawaj znać, jak znajdziesz coś wartego grzechu ;)

Ja na razie zaniechałam poszukiwań materiałów na "zagospodarowanie terenu wokół domu" odkąd dojrzałam, że w wycenie (zamówionej w firmie robiącej wyceny, co prawda generalnie mocno zawyżonej) ten punkt wynosi 85 tyś :jawdrop:

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 309
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 1 month później...

Kurcze, zaczynacie mnie martwic ta koniecznoscia kanalow... Absolutnie nikt mi tego nie sugerowal, a jak dopytywalam sama (3 zaprzyjaznionych architektow, mase panow okniarzy, z ktorymi mialam przyjemnosc sie spotkac w sprawie moich okien oraz kilku panow od pompy ciepla), to kazdy twierdzil, ze absolutnie nie ma takiej koniecznosci... Jutro przedyskutuje to na powaznie z moim architektem, poprosze tez mailowo o dokladna argumentacje panow od pompy. Na pewno napisze, czego sie dowiedzialam...

Prawde mowiac, wolalabym uniknac kanalow i zbierajacych sie w nich syfow ;)

Dziewczyny, myślę, że nie ma się co nakręcać ;) Wydaje mi się, że zapotrzebowanie na dodatkowe ogrzewanie trzeba wyliczyć indywidualnie dla każdego domu. Ja o takim rozwiązaniu usłyszałam od architekta, ale tak naprawdę dopiero na podstawie projektu konstrukcyjnego będę wiedzieć czy przy danej powierzchni domu, powierzchni i parametrach przeszkleń, muszę skorzystać z grzejników kanałowych.

Może w naszych domach wcale nie będzie takiej potrzeby :wiggle:

No wiec tak, dziewczynki - mam chyba odpowiedz odnosnie ogrzewania :)

W moim domu nikt nie przewiduje problemu z niedogrzaniem, lecz gdybym miala pomieszczenia wyzsze niz 3m, lub wrecz przestrzen przez dwa pietra i okna na wysokosc 6m, to bylby problem... Lullaby, u Ciebie pewnie bedzie to musialo byc dobrze wyliczone. Ale czy Oliwka i Moni maja takie wysokie sufity? Nie kojarze z wizualizacji... Ja mam wysokosc 3m.

Kamien spadl mi z serca, dzisiaj brak potrzeby konwektorow u mnie potwierdzilo dwoch kolejnych specow od instalacji :)

Ciekawa jestem, skad u Was wzial sie pomysl konwektorow - czy to wyliczenia architekta, czy instalatora, czy nie macie podlogowki na calej powierzchni, czy macie wysokie pomieszczenia?

Aggula

chyba masz przepełnioną skrzynkę :) Dziękuję za łupek - jest super, dokłądnie taki jak go sobie wyobrażałam, kolor oraz struktura idealna:)

Będę robić eksperymenty - jak się zachowuje w kontakcie z wodą, czy nie zostają zacieki, wystawię go na słońce, deszcz. Zobaczę jak się będzie zachowywał.

Bardzo dziekuję :) pozdrawiam :)

Rany, ale sprawnie działa ta nasza międzymiastowa ;)

Wyobraź sobie, że miałam identyczne wrażenie, jak go zobaczyłam po raz pierwszy - kolor i struktura wymarzone!

Tylko te prawdziwe płyty elewacyjne są tak ze 2 razy grubsze.

Pan zachwalał, że nic nie przejmuje i nic mu nie szkodzi. Podobno również jako blat jest nie do zniszczenia.

Ale czekam na wyniki Twoich eksperymentów ;)

Hej:D Zaglądam i się odhaczam na liście;). Wszystko co napisałaś o kanałówkach wyżej, to prawda. Jeśli masz do 3m i zagęszczone zwoje podłogówki przy oknach(okna i ściany z dobrymi parametrami U), spokojnie Ci to wystarczy:)

Co do sposobu budowy... ja mam swój... jak i na życie;) muszę mieć wszystko pod kontrolą, więc wybierania, zamawiania i negocjowania cen materiałów nikomu bym nie oddała:lol2:

Niniejszym zaczynam kibicowanie:D.

Aga nie masz miejsca w skrzynce :( pisze więc potem skasuje :)

no to super bo właśnie takiego fachowca poszukuję - nie mam zamiaru "bawić sie " w budowanie.

Zadzwonię do niego po Świętach bo teraz tak głupio ludziom zawracać głowę - dam znać jak się z nim skontaktuję:)

Ja wyceniam strop strunobetonowy firmy KONBET gr.20cm.

pozdrawiam :)

Monita, przepraszam, uprzątnę skrzynkę jak znajdę moment. Muszę masę rzeczy z tych maili pospisywać do notesiku, więc nie mogę tego zrobić na cito ;)

Co do zmiany stropu, to musimy pogadać sobie dokładniej, ja mój górny też zamieniam, jeszcze nie wiem, na co ;)

Tak na szybko wszystkim cudownych, czekoladowych Świąt Wielkanocnych życzę. Chciałam wkleić coś fajnego, ale zapomniałam, jak się wkleja zdjęcia, haha ;)