Aggula 07.04.2012 21:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2012 (edytowane) Kochane, wszystkim zaglądającym tu do mnie życzę radosnych Świąt Wielkanocnych, smacznych jajek (czekoladowych ), mokrego dyngusa (najlepiej we własnym ogródku;) ) i... abyśmy przyszłoroczne życzenia Wilkanocne wysyłały już wszystkie z naszych nowych domków http://images39.fotosik.pl/1433/5ed036601bd81515m.jpg Edytowane 7 Kwietnia 2012 przez Aggula Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 08.04.2012 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2012 Agulla! Cudownych Świąt i fantastycznego dyngusa!I o tak, żeby przyszłe Święta były we własnym domku:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 10.04.2012 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2012 Cześć AgulaZaintrygowały mnie te płytki drewno podobne. Mogłabyś napisać cenę za 1 mkw i gdzie je można kupić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aggula 10.04.2012 21:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2012 Tutli, płytki widziałam na razie w jednym sklepie na Bartyckiej - jedziesz główną Bartycką do samego końca i skręcasz w ostatni możliwy wjazd po lewej stronie, stajsz tuż przy wjeździe, przy ostatnim pawilonie wzdłuż głównej ulicy - w nim sklep z pieknymi włoskimi kaflami. Nie pamiętam nazwy ani numeru, ale na pewno trafisz. Nie przypomina on "składu" typowego z Bartyckiej, ale piękny salon Cena 399zł/m2. Kasują nieźle Ale warto podjechać i zobaczyć. Ja do tej pory nie wierzyłam, że istnieją kafle tak niesamowicie imitujące drewno. Mam na ich punkcie mega bzika. Więc został mi jakiś rok na zrobienie dużej kasy - albo wymyślę super biznes, albo napadnę na bank Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aggula 10.04.2012 21:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2012 Zapomniałam podziękować Wam za piękne życzenia wielkanocne Dziękuję ogromnie i mam ogromną nadzieję nadawać do Was z mojego domu w przyszłą Wielkanoc, choć wiem, że to mało realne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 11.04.2012 05:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2012 Dzięki Aggula no faktycznie przy moim zapotrzebowaniu 50mkw cena może zabić Widziałam jeszcze, że można je kupić przez stronę http://ceram.eu/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aggula 11.04.2012 06:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2012 Tutli, dzięki, tej strony nie znałam. Ale rabat 30% od cen producenta nic mi nie mówi, nie mogę znaleźć tam cen... Ja bym chciała tych kafli jakieś 300m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 11.04.2012 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2012 To ja skromnie chcę tylko do salonu 50m O ceny na ceram.eu to chyba trzeba wysłać zapytanie o bezpłatną wycenę mają - taką zakładkę. Realnie rzecz ujmując muszę sobie zobaczyć na żywo serię Noce z Paradyż My Way. Z powodu ogrzewania domu prądem odpada u mnie wszelkie drewno i panele i bardzo jestem niepocieszona. Takie idealnie imitujące drewno płytki mocno by mnie uradowały w salonie i sypialniach ...ale nie w cenie 400zł za mkw;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aggula 11.04.2012 20:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2012 U mnie jest identycznie, podlogowka wszedzie, a chcialabym ten sposob grzania wykorzystac najlepiej jak sie da i najoptymalniej, nie chce kombinowac z drewnem, nawet klejonym. No, w ostatecznosci wystarczylyby mi te kafle tylko w gornych sypialniach, powiedzmy, 75m2, ale cena i tak nie do przeskoczenia Noce Paradyza widzialam tylko w necie, ale dam sobie glowe uciac, ze nie dorastaja tym wloskim do piet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 11.04.2012 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2012 Aggula, skrobnęłam maila Z ostatniej chwili: Pan G. innym jest Mój niedoszły architekt wnętrz twierdził, że w cenie 400 zł/m2 można już kupić kamień... Gdybyście przypadkiem takowy znalazły, proszę o namiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 11.04.2012 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2012 (edytowane) Kamień za 400 pln z palcem w ....można kupić.Po 200 kupowałam trawertyn pomarańczowy fugowany, mniej niż 200 trawetryn naturalny, żywicowany. Come on... Rain forest w płytkach jest sporo taniej niż 400... Fakt, że wtedy euro nie było tak wysoko. Edytowane 11 Kwietnia 2012 przez Nefer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 11.04.2012 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2012 (edytowane) Warto zajrzeć tu : http://www.marmurowe.pl/plytki-marmur-granit.html (choć nie najtaniej) A do Leroy Merlin zajrzały ? Ja się zdziwiłam. Ostatnio foresta nawet widziałam. Złota zasada :nie kupujemy kamieni, gdy Euro jest wysoko. Foresta kupowałam tu : http://www.kemizo.pl/ Edytowane 11 Kwietnia 2012 przez Nefer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 11.04.2012 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2012 A ja jestem absolutnie zakochana w tym: http://beltrami.pl/cons/podlogi/katalog/thassos.aspx I w tym: http://beltrami.pl/cons/podlogi/katalog/bianco-carrara-cd.aspx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 11.04.2012 23:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2012 Łaaaadne - ale nie dla mnie - jestem bardziej radykalna :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 12.04.2012 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2012 No własnie za mną też chodzą płytki kamienne i przewodzą chyba lepiej ciepło nić ceramika.Jednak boję się że jak wszędzie wszystko będzie takie kamienne to dom będzie sprawiał wrażenie zimnego muzeum. Muszę sobie skopiować do dziennika te linki które podałyście. Ja gdzieś widziałam płytki marmurowe po ok 140 zł za mkw i to jest już do przyjęcia. Aggula Noce Paradyża też znam je tylko z netu i pewnie nie dorównają nigdy tym po 400zł ale zawsze można udać, że się tych idealnych nigdy nie spotkało:lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aggula 12.04.2012 10:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2012 Tutli, masz rację, udać, że się nie widziało, albo stwierdzić, że były brzydsze Prawdę mówiąc, ledwo się zmieszczę z moimi funduszami w stanie deweloperskim, więc wybieranie podłóg mocno na wyrost, ale jakie to miłe Lullaby, fajne Twoje linki - widziałaś to na żywo??? A obejrzeć kamienie to trzeba w Grannpolu - tam, gdzie mnie Monita wysłała. Tylko że mi się jedynie łupek podoba, wszystkie inne mi wyglądały jak płyty nagrobkowe Nefer, masz rację, my kupowaliśmy do urządzenia obecnego mieszkania parkiet egzotyczny w Castoramie - przywieźli go obklejonego taśmami DLH, a w sklepie firmowym DLH był ponad 2 razy droższy Złota zasada powiązana z kursem euro tyczy się także okien Kamień na bank można kupić taniej, cudny łupek na elewację (identyko jak w wizce Lullaby) jest za... 160zł/m2 jeśli dobrze pamiętam - cena bez negocjacji, które są możliwe, a jak jeszcze lullaby i monita się dołączą, to kupimy za pół ceny Na posadzkę jest chyba ciut grubszy (elewacyjny ma 0,5cm szer.), ale też poniżej 200zł za m2. Na cały parter na pewno coś betonowo-kamiennego, ale na górę do sypialni chciałam coś o funkcjonalności kafli, ale o wyglądzie drewna. Wtedy i podłogówka super działa, i wnętrze sprawia wrażenie przytulnego. Kamienia w sypialniach nie widzę... już chyba bym wolała jakąś jasną żywicę... Ale co tam, na razie muszę jeszcze schody zmieścić w budżecie, co by było jak wchodzić do tych sypialni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 12.04.2012 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2012 Jeśli chodzi o wykończenia to konkretne decyzje będę podejmowała jesienią, na razie szukam jakoś tak po omacku tego co ewentualnie mogło by wchodzić w grę. Na chwilę obecną mam na głowie dach, okna drzwi wejściowe i bramę garaż. Ostatnio sypnęły mi się oferty na dach, okna i resztę i normalnie załamka. Jak by nie liczyć sporo przekraczamy zaplanowany budżet, aż się boję myśleć co będzie jak się weźmiemy za środek domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moni_ta 12.04.2012 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2012 Czesc czyżby Pan Z. został wybrany w castingu? Ale się u Ciebie dzieje:) Co w końcu ustaliłaś w sprawie ogrzewania , wszedzie podłogówka?PozdrawiamM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 12.04.2012 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2012 Aggulka, oczywiście, że widziałam Bianco Thassos można spotkać na Bartyckiej, można nawet dotknąć, można też porozmawiać o nim z miłym Panem Cena... bagatela 1900 zł za metr Bez położenia Nie mówiłam Wam? U mnie to już standard, że jak sobie coś upatrzę, to okazuje się najdroższym w całym sklepie A kamień oglądam, bo według architekta rodzaj podłogi wbrew pozorom ma już teraz znaczenie ze względu na inną grubość parkietu i kamienia/gresu. Podoba mi się też gres Mutina, o którym Oliwka pisała u siebie jakiś miesiąc temu, duże jasne płyty, piękne... Jednak cena wciąż powala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 12.04.2012 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2012 Oczywiście,że rodzaj podłogi ma znaczenie . Jeszcze przed wbiciem łopaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts