Aggula 13.04.2012 08:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2012 Zgadzam się, ale ze wstępnej orientacji mi wychodziło, że wszystkie materiały, które biorę pod uwagę, mają prawie taką samą grubość... No i jak już na coś się zdecyduję, to będzie na całej powierzchni danego piętra. A okna mam w całym domu do ziemi. Jest coś, czego jednak nie przewidziałam przed wbiciem pierwszej łopaty??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 13.04.2012 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2012 Hej Aggula, Fajny domek Ma dużo elementów podobnych do mojego: drewno na elewacji no i te okna od sufitu do ziemi, narożne właśnie finiszuję w temacie ostatecznego zamówienia - temat jest trudny, ale co to dla nas . W jakiej okolicy budujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aggula 13.04.2012 20:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2012 witaj, bami! Chciałam sobie obejrzeć Twój domek, ale dziennika nie widzę z jakim zamówieniem finiszujesz? okiennym? zazdroszczę, bo ja z oknami w polu, tzn. wiem, jaką bym chciała podjąć decyzję, ale nie należy ona do tańszych Będziemy budować w okolicy Powsina, a Ty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 15.04.2012 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2012 witaj, bami! Chciałam sobie obejrzeć Twój domek, ale dziennika nie widzę z jakim zamówieniem finiszujesz? okiennym? zazdroszczę, bo ja z oknami w polu, tzn. wiem, jaką bym chciała podjąć decyzję, ale nie należy ona do tańszych Będziemy budować w okolicy Powsina, a Ty? No właśnie, kolejna reprymenda za brak dziennika... Niestety brak mi czasu na regularne zaglądanie na forum i pisanie i wklejanie... Może kiedyś. Tak, mam na myśli okna. Wybór ostateczny jest zaskakujący - szare pcv. Dużo lepsze parametry i cena niż aluminium. Tak doradził nam bardzo dobry znajomy. Zwyciężył pragmatykiem i matematyka - wycena niższa o 30 k. O Powsin - to na razie jesteśmy sąsiadkami (mieszkam w Wilanowie), a buduję się koło Wiązownej, niedaleko wylotu na Lublin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aggula 16.04.2012 20:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 Bami, no u mnie pvc zwyciężą na bank na piętrze. Na parterze pvc nie przejdzie, ew. drewno, ale nie chcę się z nim bawić, więc odrzuciłam z góry. Jedynie w aluminium zrobię tą wysokość bez problemu i bezobsługowo. Jedynym sensownym producentem, który zrobiłby mi pvc z aluminiowymi nakładkami i na wysokość "prawie" moją z gwarancją na 10 lat jest Internorm. Ale cena jednak wciąż zabija... Więc najpewniej będzie cały dół w aluminium i cała góra w pvc - wszystko w tym samym kolorze. Podobno ma się w oczy nie rzucać i efektu wizualnego nie psuć A widzisz, szkoda, że tak daleko uciekasz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 17.04.2012 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 A jaką masz wysokość? Ja mam 2,55 i bedzie Pcv, problematyczne okna z szyb klejonych. Postanowiłam zaufać producentowi. Będą wstawiane za 3 tyg. - jak zdają egzamin to zapraszam na wizję lokalną . Przy aluminium niepokoi mnie odczucie chłodu od ram i dużych przeszkleń - połowę albo wiecej ścian w salonie i jadalni mam w szkle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aggula 18.04.2012 21:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 Monita, oproznilam No wiec mozliwe, ze na tym sie skonczy - zejde z tonu z moim tempem i zostawie SSO na zime - tez mi tak wszyscy "fachowcy" radza! Jakos im blizej budowy, tym czlowiek bardziej przerazony i przestaje mu sie spieszyc Ale zeby sso zostawic na zime, to wystarczy we wrzesniu zaczac... U nas o tyle dylemat, ze za rok w czerwcu mamy 10 rocznice slubu, robimy wielkie weselicho i plan od lat byl, ze we wlasnym ogrodzie... Najwyzej bedzie na wlasnej budowie chyba ze zatrudnie Karolcie do zarzadzania ekipami, to Boze Narodzenie realne Mi wszyscy wyliczaja, ze podlogowka starczy wszedzie... Boje sie jedynie jednego pokoju na parterze, trzema scianami wysunietego z bryly, ale juz z wykonawca uzgodnie, co z nim robimy. Bami, moje wszystkie okna na parterze maja 270cm, nie ma opcji robienia ich w plastiku. Tzn. niektorzy zrobia, ale bez gwarancji, niektorzy kombinuja, ile stali dorzuca, zeby sie trzymalo... ale po co mi potem problemy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 19.04.2012 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2012 Monita, oproznilam Bami, moje wszystkie okna na parterze maja 270cm, nie ma opcji robienia ich w plastiku. Tzn. niektorzy zrobia, ale bez gwarancji, niektorzy kombinuja, ile stali dorzuca, zeby sie trzymalo... ale po co mi potem problemy? Słusznie, moje już są problematyczne - ale postanowiłam już i koniec. Gwarancja będzie. Podpowiedz proszę gdzie widziałas te betonopodobne płytki Ja robię ogrzewanie mieszane, bo planuje sporo drewna na podłodze w salonie. No i niektórzy odradzają stanowczo podłogowką w sypialniach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zolwik21 23.04.2012 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2012 To chyba muszę się oficjalnie przywitać skoro mamy się spotkać na imprezie u lullaby Domek i postępy podglądam. Teraz już "na legalu" Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aggula 24.04.2012 20:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 Witaj, zolwik, u mnie! Ja tez zamierzam imprezki po sąsiedzku urządzać - kto wie, gdzie się spotkamy szybciej? A Ty lepiej coś zrób, żeby do Ciebie wpadać na legalu lub bez Bami, pisałam w jakimś poście wcześniej dokładnie, jak dojechać do sklepu na Bartyckiej, w którym mają piękne kafle - na pewno znajdziesz tego posta. Ale IMO leipej szukać dalej, bo tam drożyzna... no i jak już się raz je zobaczy, to potem pewnie żadne tańsze się nie podobają ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zolwik21 24.04.2012 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 Spoko Czekamy na PnB. Ruszamy lada moment. Kto pierwszy wybuduje ten stawia butelki na imprezę, drugi przynosi krzesła a trzeci sprząta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 28.04.2012 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2012 Bami, pisałam w jakimś poście wcześniej dokładnie, jak dojechać do sklepu na Bartyckiej, w którym mają piękne kafle - na pewno znajdziesz tego posta. Ale IMO leipej szukać dalej, bo tam drożyzna... no i jak już się raz je zobaczy, to potem pewnie żadne tańsze się nie podobają ;) Za późno... w piątek byłam w ceramicznym raju - MUSZĘ je mieć. Po prostu oniemiałam z zachwytu - co rzadko mi się zdarza... Plus z całej sytuacji jest taki, że teraz już na pewno wiem, czego chcę. Minus - oczywiście cena - trzeba popracować nad upustami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koktajl 29.04.2012 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2012 Za późno... w piątek byłam w ceramicznym raju - MUSZĘ je mieć. Po prostu oniemiałam z zachwytu - co rzadko mi się zdarza... Plus z całej sytuacji jest taki, że teraz już na pewno wiem, czego chcę. Minus - oczywiście cena - trzeba popracować nad upustami to pochwal się co Cie tak zachwyciło bo mi też mało co się podoba:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 30.04.2012 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2012 to pochwal się co Cie tak zachwyciło bo mi też mało co się podoba:) koktajl, zajrzyj na priv, nie chciałabym uprawiać kryptoreklamy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 01.05.2012 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2012 Aggula, skrobnęłam maila Z ostatniej chwili: Pan G. innym jest Mój niedoszły architekt wnętrz twierdził, że w cenie 400 zł/m2 można już kupić kamień... Gdybyście przypadkiem takowy znalazły, proszę o namiar Ja mam kamień za mniej niż 400 zł/m2 (bez kosztów robocizny) - marmur, szary. Wiem, że będziesz u Pauliny w środę, zapraszam na kawę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zolwik21 19.05.2012 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2012 Halo, halo! Czy jest tu kto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aggula 21.05.2012 19:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2012 Żółwik, dzięki, że pukasz Nic nie piszę, bo... działalność otworzyłam, a roboty jeszcze nie rzuciłam, co oznacza, że mam na głowie jeszcze dwa razy więcej niż miałam i nie mam kiedy spać o FM mogę pomarzyć na razie Budowa na razie czeka, wykonawca raczej wybrany - jeszcze czekamy do 28ego, do kiedy to ma przygotować dokładniutką wycenę uwzględniającą wszystkie zmiany, które wprowadziliśmy (głównie zmiana górnego stropu). Zaczynamy we wrześniu, do zimy zamykamy SSZ, zimą instalacje, wiosną środek, a latem 10 rocznica ślubu we własnym ogrodzie. Mam nadzieję, że plan nie jest za ambitny O wnętrzach nie myślę za dużo - one zależą głównie od tego, na ile uda mi się rozkręcić firmę Więc powera do pracy mam niezłego Ale więcej to Wam opowiem kiedyś przy kawie Przepraszam, że nie zaglądam do Waszych dzienników, nie komentuję, nie pomagam... naprawdę nie wiem, jak się nazywam Pozdrawiam Was wszystkie mocno! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 21.05.2012 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2012 Jakbyś kiedyś naprawdę zapomniała, ja Ci przypomnę jak się nazywasz Aga, niezły plan! Od września do zimy SSZ, no no, szalejesz Cały czas trzymam mocno kciuki za rozkręcanie firmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moni_ta 31.05.2012 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 Aga rozpędziłaś się Cieszę się, ze wszystko dograne, teraz tylko czekać na zielone światło:) Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 18.06.2012 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 A Lullaby kibicuje Tobie Nasz KierBud bardzo chwali Twoją ekipę, myślę, że będziesz zadowolona Czas szybko zleci Muszę się wybrać do Falenicy obejrzeć okna... Choć, nawiązując do Twojego pytania, stan surowy będę raczej zamykać wczesną wiosną 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts