Aggula 19.06.2012 19:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2012 Lullaby, nie wykluczone, że ja też Tzn. planuję zamknąć SSO przed zimą, ale nigdy nie wiadomo, w sumie w październiku może zacząć śnieg padać Będę zaklinać pogodę, ale na razie to tylko marzenia Chciałabym instalacje poprowadzić zimą i mieć szansę na przeprowadzkę latem... Tak, wiem, że kierbud zna moją ekipę i cieszy mnie, że dobrze ich kojarzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 06.07.2012 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2012 (edytowane) ... Edytowane 29 Lipca 2012 przez lullaby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aggula 26.07.2012 05:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2012 Karolu, dzięki za super wieści! Nie było mnie na FM chyba ze sto lat, bo dopiero przeczytałam Twój wpis z 6ego U mnie właśnie tak się składa, że wyjeżdżamy na urlop dokładnie jak chłopaki zaczną, inaczej się nie dało. Dobrze, że mogę jechać bez nerwów No i muszę szybko Cię dogonić, w końcu łupek na elewację mamy zamawiać razem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 26.07.2012 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2012 Aga, świetne wieści! Cieszę się, że zaraz zaczynacie Super niespodziankę będziesz miała po powrocie z urlopu A łupek, kurczę, już chyba nieaktualny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aggula 26.07.2012 12:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2012 A łupek, kurczę, już chyba nieaktualny O rany, mam nadzieję, że chociaż Monita mi się nie wykruszy. I może Żółwik? Zawsze możliwości negocjacyjne lepsze Gonię Cię, kochana, gonię!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zolwik21 26.07.2012 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2012 Czyli zaczynamy równo Żółwik będzie mieć naturalny kamień albo kamienne płyty... lullaby - a co się stało z Waszym łupkiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 26.07.2012 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2012 Łupek się odłupał Chyba jednak wolimy biel biel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aggula 27.07.2012 10:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2012 Czyli zaczynamy równo Żółwik będzie mieć naturalny kamień albo kamienne płyty... lullaby - a co się stało z Waszym łupkiem? Żółwik, ale jeśli u mnie będzie łupek, to tylko i wyłącznie w postaci dużych płyt elewacyjnych, nie podoba mi się kompletnie ten w malutkich paseczkach. Monita wie, o co chodzi, bo słałam jej kawałek "mojej" płyty A z innymi płytami kamiennymi mam problem, bo mi wyglądają jak nagrobki No i grube są potwornie, trzeba stelarze pod nie robić. Te płyty łupkowe, o których piszę, mają grubość 0,5cm i klei się je na siatkę na styropianie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zolwik21 27.07.2012 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2012 U nas ma to wyglądać na kamienny mur. Dawaj linka do tego Twojego łupku. Zaraz podeślę Ci też o co mi chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katti 27.07.2012 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2012 Wpadam z rewizytą Cześć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zolwik21 27.07.2012 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2012 opróżnij skrzynkę http://forum.muratordom.pl/images/smilies/wink-2.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 10.08.2012 22:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2012 Cześć Zapisuję się za podglądanie bo szykuje się świetna bryła. Czy jest możliwość zobaczenia rzutów jeszcze raz? Trzymam kciuki za początek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aggula 14.08.2012 20:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2012 Hej, adk! Dopiero dzisiaj Cię doczytałam, wakacje i rozpoczęcie budowy nie pozwoliło mi szybciej Mam nadzieję, że będziesz zaglądać i podpowaiadać Wrzuciłam na chwilę rzuty (nowych nie mam w czym "okroić"), jest parę malutkich zmian, ale na całokształt nie wpływają. Ja też sobie podczytuję Twój dziennik, ale nie mam się kiedy udzielać Fajowa prosta bryła, choć za dużo nie pokazujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 14.08.2012 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2012 Aga, zaczynam wypatrywać Twojej budowy Gonisz mnie, gonisz Naprawdę upiekłaś im już ciasto? Jakby coś, też lubię sernik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aggula 15.08.2012 09:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2012 Karola, jak Boga kocham, upiekłam im ciasto Mąż zazdrosny, bo to jego ulubione, a jego w międzyczasie wysłałam z dziećmi na wakacje A dzisiaj miałam ochotę zrobić im świąteczne leczo - jakieś mam matczyne zapędy, żal mi, jak chłopaki pracują na suchym prowiancie. Ale nie zrobię, bo auto mi małż ukradł (pojechał z dzieciakami nad morze), a w święto będę się tam tłukła pół dnia autobusami. No to już wiem, co upiec, jak mnie w końcu odwiedzisz Wypatruj, wypatruj, jak jedziesz do Ciebie, to na poziomie mojej działki będziesz widziała po lewej stronie kremowy dom z mocno żółtymi okiennicami (i chyba czerwoną dachówką - wieś tańczy i śpiewa ). Ja jestem na tej samej drodze dojazdowej, tylko dalej od głównej ulicy, czyli na lewo od tych okiennic. Widać (jadąc autem) białą przyczepę, w której chłopaki śpią Jak do Was mówią Wasi budowlańcy? PANI INWESTORKA? Jakoś strasznie mi głupio, jak to słyszę. Jak bym co najmniej do mafii należała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 15.08.2012 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2012 Do mnie mówili "szefowa" Gratuluję tak fajnego startu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 15.08.2012 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2012 Aggula gratuluję rozpoczęcia budowy! Dom jest bardzo fajnie zaprojektowany. Ja też mam przewidziany pokój dla Rodziców. I dokładnie tak jak Ty pilnuję żeby wchodził wózek wszędzie. Zmagałam się dopiero co z wózkiem Cioci w domu do tego nieprzystosowanym - masakra! Bardzo się mi podoba, że moja architektka pamięta o tym projektując wnętrza. Nie pamiętam czy pisałaś z kim projektujesz. Możesz mi wysłać na priva? A ja za dużo teraz nie pokazuję bo prawie nic się nie dzieje . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rkowal79 15.08.2012 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2012 (edytowane) Witam i wpraszam się do dziennika . Do mnie mówili "szefowa" Gratuluję tak fajnego startu! U nas do inwestorki murarz mówi kochanie, skarbie, rybciu, miśka, a inwestorka do murarza kochanie, misiu, mężu. Dobre nieprawdaż?? Pozdrawiam i zyczę udanej i szybkiej budowy bez niespodzianek (tych przykrych). No Aggula, ruszajcie z budową, ruszajcie się. Zima się zbliża nieublaganie Radek Edytowane 15 Sierpnia 2012 przez rkowal79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aggula 15.08.2012 17:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2012 U nas do inwestorki murarz mówi kochanie, skarbie, rybciu, miśka, a inwestorka do murarza kochanie, misiu, mężu. Dobre nieprawdaż?? Radku, mój mąż z tych mało zazdrosnych, ale podejrzewam, że nie wytrzymałby takich tekstów pod moim adresem Zrozumiałam po zajrzeniu do Twojego dziennika Szacun wielki za samodzielne budowanie! Na pewno zamykamy SSO przed zimą, o to się nie martwię, ekipa ma tempo zabójcze Adk, no więc właśnie, staraliśmy się być na maxa przezorni jeśli chodzi o wózek i tym podobne nieprzewidziane w tym momencie okoliczności. Główny nacisk był na rozplanowaniu funkcjonalnego wnęrza - ciut żałuję fajnych elementów bryły, jakich się w zw. z tym pozbyłam - np. uparłam się na szatnię przy przedsionku (wiadomo, inaczej sobie nie wyobrażam szczególnie przy 2 dzieciaków), ale przez to trzeba było zrezygnować z pięknej witryny przez 2 piętra... w jej miejscu właśnie doczepiliśmy szatnię Masa była dylematów "coś za coś", ale zawsze stawialiśmy na wygodnym wnętrzu. Mam nadzieję, że za 20 lat będę sobie budować piękny nowoczesny dom na emeryturę i wtedy oleję funkcjonalność Jeśli chodzi o wnętrza, to miała mi je robić przyjaciółka architektka od wnętrz, ale wylądowała 3 mce temu na planecie "Dziecko" i nie wygląda, żeby miała z niej powrócic w najbliższym czasie Uderzyłam więc do jej przyjaciółki i z nią będę współpracować - żadne wielkie nazwisko, po prostu fajna babka z fajnymi pomysłami. Jako że poświęciliśmy prawie rok na rozplanowanie domu i de facto wszystkie meble są już w nim poustawiane (nie sugeruj się załączonymi rzutami), chodzi mi głównie o pomoc przy oświetleniu, podłogach, kolorach, wyspie w kuchni, obudowie kominka, itp. Muszę zajrzeć, na jakim Ty jesteś etapie, bo bywam u Ciebie, ale teraz nie kojarzę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 15.08.2012 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2012 Aga, domagam się fotorelacji z budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts