Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Agguli

Aggula

Recommended Posts

Lullaby, nie wykluczone, że ja też ;) Tzn. planuję zamknąć SSO przed zimą, ale nigdy nie wiadomo, w sumie w październiku może zacząć śnieg padać ;) Będę zaklinać pogodę, ale na razie to tylko marzenia ;) Chciałabym instalacje poprowadzić zimą i mieć szansę na przeprowadzkę latem... :cool:

Tak, wiem, że kierbud zna moją ekipę i cieszy mnie, że dobrze ich kojarzy :)

• 3 weeks później...
  • Odpowiedzi 309
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 3 weeks później...

Karolu, dzięki za super wieści! Nie było mnie na FM chyba ze sto lat, bo dopiero przeczytałam Twój wpis z 6ego :cool:

U mnie właśnie tak się składa, że wyjeżdżamy na urlop dokładnie jak chłopaki zaczną, inaczej się nie dało. Dobrze, że mogę jechać bez nerwów ;)

No i muszę szybko Cię dogonić, w końcu łupek na elewację mamy zamawiać razem ;)

Czyli zaczynamy równo :)

Żółwik będzie mieć naturalny kamień albo kamienne płyty...

lullaby - a co się stało z Waszym łupkiem?

Żółwik, ale jeśli u mnie będzie łupek, to tylko i wyłącznie w postaci dużych płyt elewacyjnych, nie podoba mi się kompletnie ten w malutkich paseczkach.

Monita wie, o co chodzi, bo słałam jej kawałek "mojej" płyty ;)

A z innymi płytami kamiennymi mam problem, bo mi wyglądają jak nagrobki ;) No i grube są potwornie, trzeba stelarze pod nie robić. Te płyty łupkowe, o których piszę, mają grubość 0,5cm i klei się je na siatkę na styropianie.

• 2 weeks później...
Hej, adk! Dopiero dzisiaj Cię doczytałam, wakacje i rozpoczęcie budowy nie pozwoliło mi szybciej ;) Mam nadzieję, że będziesz zaglądać i podpowaiadać ;) Wrzuciłam na chwilę rzuty (nowych nie mam w czym "okroić"), jest parę malutkich zmian, ale na całokształt nie wpływają. Ja też sobie podczytuję Twój dziennik, ale nie mam się kiedy udzielać ;) Fajowa prosta bryła, choć za dużo nie pokazujesz ;)

Karola, jak Boga kocham, upiekłam im ciasto :) Mąż zazdrosny, bo to jego ulubione, a jego w międzyczasie wysłałam z dziećmi na wakacje ;)

A dzisiaj miałam ochotę zrobić im świąteczne leczo - jakieś mam matczyne zapędy, żal mi, jak chłopaki pracują na suchym prowiancie. Ale nie zrobię, bo auto mi małż ukradł (pojechał z dzieciakami nad morze), a w święto będę się tam tłukła pół dnia autobusami.

No to już wiem, co upiec, jak mnie w końcu odwiedzisz ;)

Wypatruj, wypatruj, jak jedziesz do Ciebie, to na poziomie mojej działki będziesz widziała po lewej stronie kremowy dom z mocno żółtymi okiennicami (i chyba czerwoną dachówką - wieś tańczy i śpiewa ;) ). Ja jestem na tej samej drodze dojazdowej, tylko dalej od głównej ulicy, czyli na lewo od tych okiennic. Widać (jadąc autem) białą przyczepę, w której chłopaki śpią ;)

Jak do Was mówią Wasi budowlańcy? PANI INWESTORKA? Jakoś strasznie mi głupio, jak to słyszę. Jak bym co najmniej do mafii należała ;)

Aggula gratuluję rozpoczęcia budowy!

Dom jest bardzo fajnie zaprojektowany. Ja też mam przewidziany pokój dla Rodziców. I dokładnie tak jak Ty pilnuję żeby wchodził wózek wszędzie. Zmagałam się dopiero co z wózkiem Cioci w domu do tego nieprzystosowanym - masakra! Bardzo się mi podoba, że moja architektka pamięta o tym projektując wnętrza. Nie pamiętam czy pisałaś z kim projektujesz. Możesz mi wysłać na priva?

A ja za dużo teraz nie pokazuję bo prawie nic się nie dzieje :-(.

Pozdrawiam

Witam i wpraszam się do dziennika .

Do mnie mówili "szefowa" :lol2:

Gratuluję tak fajnego startu!:wiggle:

U nas do inwestorki murarz mówi kochanie, skarbie, rybciu, miśka, a inwestorka do murarza kochanie, misiu, mężu.

Dobre nieprawdaż??

Pozdrawiam i zyczę udanej i szybkiej budowy bez niespodzianek (tych przykrych).

No Aggula, ruszajcie z budową, ruszajcie się. Zima się zbliża nieublaganie

Radek

Edytowane przez rkowal79

U nas do inwestorki murarz mówi kochanie, skarbie, rybciu, miśka, a inwestorka do murarza kochanie, misiu, mężu.

Dobre nieprawdaż??

Radku, mój mąż z tych mało zazdrosnych, ale podejrzewam, że nie wytrzymałby takich tekstów pod moim adresem :lol2: Zrozumiałam po zajrzeniu do Twojego dziennika :lol2:

Szacun wielki za samodzielne budowanie!

Na pewno zamykamy SSO przed zimą, o to się nie martwię, ekipa ma tempo zabójcze :)

Adk, no więc właśnie, staraliśmy się być na maxa przezorni jeśli chodzi o wózek i tym podobne nieprzewidziane w tym momencie okoliczności. Główny nacisk był na rozplanowaniu funkcjonalnego wnęrza - ciut żałuję fajnych elementów bryły, jakich się w zw. z tym pozbyłam - np. uparłam się na szatnię przy przedsionku (wiadomo, inaczej sobie nie wyobrażam szczególnie przy 2 dzieciaków), ale przez to trzeba było zrezygnować z pięknej witryny przez 2 piętra... w jej miejscu właśnie doczepiliśmy szatnię ;) Masa była dylematów "coś za coś", ale zawsze stawialiśmy na wygodnym wnętrzu. Mam nadzieję, że za 20 lat będę sobie budować piękny nowoczesny dom na emeryturę i wtedy oleję funkcjonalność ;) Jeśli chodzi o wnętrza, to miała mi je robić przyjaciółka architektka od wnętrz, ale wylądowała 3 mce temu na planecie "Dziecko" i nie wygląda, żeby miała z niej powrócic w najbliższym czasie ;) Uderzyłam więc do jej przyjaciółki i z nią będę współpracować - żadne wielkie nazwisko, po prostu fajna babka z fajnymi pomysłami. Jako że poświęciliśmy prawie rok na rozplanowanie domu i de facto wszystkie meble są już w nim poustawiane (nie sugeruj się załączonymi rzutami), chodzi mi głównie o pomoc przy oświetleniu, podłogach, kolorach, wyspie w kuchni, obudowie kominka, itp. Muszę zajrzeć, na jakim Ty jesteś etapie, bo bywam u Ciebie, ale teraz nie kojarzę...