Aggula 16.08.2012 05:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 Aga, domagam się fotorelacji z budowy Karolu, to musisz poczekać do niedzieli - aparat robi mi zdjęcia resztką sił, a ładowarka pojechała z resztą rodziny na wakacje Żaby ściągnąć zdjęcia na kompa, muszę mieć baterię naładowaną na full, inaczej nie działa Najważniejsze, że odpala i fotki robi, inaczej bym nie przeżyła - ja z tych nie wychodzących z domu bez aparatu Dzisiaj pierwszy dzień nie będzie mnie na budowie, jak ja to przeżyję ? I pomyśleć, że planowałam jeździć tam raz w tygodniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zolwik21 16.08.2012 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 No to zaczynamy Razem My niby tydzień wcześniej, ale rozebranie domu, wycinka drzew, wstawienie baraków na zalesioną działkę zajęło ekipie tydzień... Chciało się mieć działkę w lesie to się cierpi Powodzenia!!! P.S. Świetne rzuty, bardzo funkcjonalny rozkład pomieszczeń. Uwierz, że bryłą zachwycamy się jedynie na początku, potem już co raz mniej zwracamy na nią uwagę. Podjeżdżasz, wysiadasz z auta i tyle. A to właśnie w środku będziesz mieszkać. Fajnie, że nie dałaś się zwariować i myślałaś pragmatycznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 16.08.2012 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 Aggula - no to u nas podobnie też jest kilka miejsc coś za coś. Ale ja nie żałuję. A co do domu na emeryturę to dopiero będziesz patrzyła na funkcjonalność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 16.08.2012 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 No to zaczynamy Razem My niby tydzień wcześniej, ale rozebranie domu, wycinka drzew, wstawienie baraków na zalesioną działkę zajęło ekipie tydzień... Chciało się mieć działkę w lesie to się cierpi Powodzenia!!! P.S. Świetne rzuty, bardzo funkcjonalny rozkład pomieszczeń. Uwierz, że bryłą zachwycamy się jedynie na początku, potem już co raz mniej zwracamy na nią uwagę. Podjeżdżasz, wysiadasz z auta i tyle. A to właśnie w środku będziesz mieszkać. Fajnie, że nie dałaś się zwariować i myślałaś pragmatycznie Żółwik - powodzenia z budową i trza Ci wina dać za mądre słowa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zolwik21 16.08.2012 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 Polewaj! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 16.08.2012 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 Żółwik Twoje zdrowie A dla Ciebie, które wybierasz? http://www.tenpieknyswiat.pl/fotki/albums/20070607_Gemer/Eger-piwnice.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aggula 16.08.2012 21:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 Żółwik Twoje zdrowie haha, zdrowie żółwika, choć mam nadzieję, że wygląda inaczej Też Ci polewam, tym razem Mohito, które robię ostatnio namiętnie i doszłam podobno do perfekcji Mam nadzieję, że będę zadowolona w praniu z mojego pragmatycznego myślenia Niektórzy się w głowę pukali, po co nam tyle "pomieszczeń gospodarczych", ale w jednym mam spiżarnię kuchenną, w drugim szatnię na kurtki i buty, w trzecim mam meble ogrodowe, a w czwartym gwoździe, śrubki, zapasy chemii, papieru toaletowego i szamponów. Do tego jeszcze cały strych na walizki, narty i resztę gratów piwnicowych. Może wreszcie wszystko będzie miało swoje miejsce, a ja upragnioną pustą przestrzeń? Architekt też kręcił nosem jak postanowiłam wywalić witrynę, ale nie przeżyłabym przedsionka zawalonego kurtkami i butami całej rodziny Żółwik, super, że razem zaczynamy Też u Ciebie dzisiaj zalewali??? Możesz uwierzyć, ze to już??? Ja niby wiem, ale jednak dalej nie wierzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 16.08.2012 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 Aggula - będziesz zadowolona. Zobaczysz.Koleżanka ma piękny hall, a goście nie mają gdzie butów i kurtek zostawić. I wywołało to u mnie duży niesmak, jak musiałam swój płaszcz rzucić na stertę innych płaszczy i kurtek w pokoju na podłodze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aggula 16.08.2012 21:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 (edytowane) Dokładnie o to chodzi! U nas obecnie jest tak, że wieszak korytarzowy pomieści parę kurtek, a reszta gości zwala kurtki na stos na łóżku w naszej sypialni bo najbliżej... Nienawidzę tego Nie wspominając o fakcie, że szafka na buty nie jest w stanie pomieścić wszystkich butów naszej czwórki, więc nałogowo buty walają się po korytarzu. Czasem M pyta się mnie, czy warto nam budować ten dom tylko po to, żeby mieć szatnię i pralnię? Właśnie tych pomieszczeń nie mogę się doczekać najbardziej Edytowane 17 Sierpnia 2012 przez Aggula Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 16.08.2012 23:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 No to u nas odwrotnie - Małż mi stale przypomina, e budujemy się, żeby mieć wygodniej a nie tak samo . Dobranoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rkowal79 17.08.2012 05:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2012 Niektórzy się w głowę pukali, po co nam tyle "pomieszczeń gospodarczych", ale w jednym mam spiżarnię kuchenną, w drugim szatnię na kurtki i buty, w trzecim mam meble ogrodowe, a w czwartym gwoździe, śrubki, zapasy chemii, papieru toaletowego i szamponów. Do tego jeszcze cały strych na walizki, narty i resztę gratów piwnicowych. Hej Aggula Masz rację. My też mamy kilka pomieszczeń gospodarczych: piwnica - 1 pomieszczenie na konfitury, przetwory na zimę - mamy małe dziecioki więc nie wyobrażamy sobie zycia bez konfitur, dżemów, ogórków w miodzie, konserwowych itp które one uwielbiają. W pierwszym pomieszczeniu będą też niektóre narzędzia ogrodowe itp - 2 pomieszczenie przeznaczam na piwniczkę winną bo zakładam mini winnicę :) - pod tarasem duuuużo miejsca i można tam na zimę schować większe graty odrodowe, drzewo do kominka a latem stół ogrodowy i przesiadywanie w cieniu, a nawet kuchnia letnia na kawkowanie, obowiązkowo duży murowany grill z wędzarnią przy ścianie od strony kotłowni - tam już jest jego miejsce i tam będzie - ogromny strych na graty domowe i inne mniej potrzebne rzeczy, - kotłownia - opał, niektóre graty ogrodowe, - duży garaż 4x6m na auto, rowery, drobne nadzędzia (elektronarzędzia, wkrętaki, prostownik, itp). W jednorodzinnym domku bez pomieszczenia gospodarczego musi być miejsce na graty, narzędzi i sprzęt. Radek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 17.08.2012 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2012 Aggulka gratulacje!!! Super,że namacalne prace się rozpoczeły Pozdrawiam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aggula 17.08.2012 07:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2012 Karolcia, ale super, że zaglądasz! Brakuje mi Cię po sąsiedzku - codziennie milion decyzji do podjęcia, mimo że projekt opracowany niby do ostatniego szczegółu Widziałam u Ciebie nowe pomysły, projekty LK są super, też się nimi inspirowałam Trzymam kciuki za następną przygodę z budową! A Twojego dziennika planuję się zimą nauczyć na pamięć, co by tak samo szybko gnać i w przyszłe lato się wprowadzać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 17.08.2012 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2012 (edytowane) Karolina, który Ty dom budujesz? Chyba już trzeci? edit (pomyliłam przyciski)Zaglądałam do Ciebie, z tego co wiem dopiero co skończyłaś budować drugi dom w ekspresowym tempie. Dlaczego znowu sprzedajesz? Edytowane 17 Sierpnia 2012 przez adk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aggula 17.08.2012 16:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2012 Karolina, który Ty dom budujesz? Chyba już trzeci? edit (pomyliłam przyciski) Zaglądałam do Ciebie, z tego co wiem dopiero co skończyłaś budować drugi dom w ekspresowym tempie. Dlaczego znowu sprzedajesz? Alicja, bo Karolcia jest chodzącym wulkanem energii i obawiam się, że albo zmieni zawód na dewelopera, albo będzie się co rok przeprowadzać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moni_ta 17.08.2012 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2012 Aga gratuluje rozpoczęcia budowy! Trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aggula 17.08.2012 18:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2012 Monika, dzięki! Muszę Cię gonić, u Ciebie już mury się pną! Powiedz mi, czy chociaż Ty mi się nie wykruszyłaś ze wspólnego kupowania łupka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 17.08.2012 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2012 Inwestorko - GRATULACJE i takiej radości z budowania przez całą budowę Ci życzę ! Ja co prawda nie podlewałam ław ani stanu 0, ale podlewanie I stropu wykorzystaliśmy z mężem na zmierzenie się ze stratą bliskiej osoby. A były akurat upalne wrześniowe dni wtedy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moni_ta 17.08.2012 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2012 Narazie łupek zgodnie z projektem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aggula 19.08.2012 20:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2012 Narazie łupek zgodnie z projektem Uff, super U mnie z kolei niezgodnie z projektem ale marzy mi się ten łupek jeszcze w okolicy kominka... i może jeszcze gdzieś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts