asterixx 11.11.2011 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2011 Witam,Zaobserwowałem dzis, jak dym z kominów ściele sie po wiosce. Ktos palił jakieś śmieci, smród straszny, az w oczy piekło.Czy są jakies czujniki, które wykrywają takie zanieczyszczenai powietrza. Jak te smrody sąsiada wentylatory zassaja do domu, to potem pozbyc tego sie bedzie cieżko, bo to wlezie w kazda szmatke w domu.Czujnik dymu moglby wylaczyc system wentylacji na okreslony czas, ale czy takowe czujniki sa dostepne?Przypuszczam, ze czujniki dymu z systemów wykrywania pozarów tutaj chyba sie nie sprawdzą.pozdrawiamasterixx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 20.11.2011 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2011 Także jestem ciekaw takiego rozwiązania. Co prawda u mnie problem nie jest aż tak poważny, ale powstaje coraz więcej nowych domów w których pali się wszystkim. Problem będzie narastał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts