Gingeros 09.01.2012 22:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 Konrad ale kafelki już mamy armatura ( brak baterii do kuchni ) biały montaż ( brak wanny ) farby wybrane, w 80% już są. Panele wybrane lampy w 99% kupione włącznie z oświetleniem zewnętrznym (został kinkiet do kupienia ) gniazdka kupione grupa interwencyjna już prawie wybrana. Kuchnia wybrana zostało pojechać i kupić kwestia otwarta to łóżko do sypialni i wybór firmy od szaf ( chyba że kupimy paxy z Ikei ) ?? sofy wybrane trzeba kupić ;/ etc etc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gingeros 09.01.2012 22:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 jak z wykonczeniowka zmiescilbys sie w 90 dniach to bym ci osobiscie flaszke postawila Mea wylewka potrzebuje 3 tygodni ( co najmniej ) tak więc zabiera prawie 30% planowanego czasu ;/ to dużo za dużo ;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 09.01.2012 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 i co myslisz ze tym splawisz temat ?? buahahahaha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gingeros 09.01.2012 22:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 Mea ten wątek został stworzony dla ludzi którzy myślą o domu ale boją się tego czasu który trzeba mu poświęcić chcieliśmy pokazać że można być na swoim bardzo szybko, chcieliśmy pokazać że marzenia czasem mogą się szybko zrealizować, a jeszcze inni nie mają czasu na budowę i czasem są skazani na już wybudowane domy - to właśnie dla nich jest ten dziennik a co do środka Mea to chyba sama dobrze wiesz że czasem ludzie tu oceniają i czasem są to oceny krzywdzące Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 09.01.2012 23:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 wiesz my do tego stanu jaki ty wlasnie osiagnoles doszlismy w okolo 10 miesiecy przy zupelnie tradycyjnym budowaniu co jest dowodem na to ze jesli tylko sie chce i poswieci temu 90% czasu jaki zwykle uwazamy za wolny to tez da sie postawic dom ... i ta czesc budowy byla zasadniczo "bezproblemowa" ... prawdziwe schody zaczely sie dopiero po wylewkach !! stad sugestia kontynuowania dziennika bo moze ci sie to jeszcze przydac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 10.01.2012 00:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 Mea wylewka potrzebuje 3 tygodni ( co najmniej ) tak więc zabiera prawie 30% planowanego czasu ;/ to dużo za dużo ;( Trzebabylo zrobic suchy jastrych to bys juz mogl kleic! No sorry - jakbym byl w żyri to bym Ci nie uznal tego wyniku, taki stan jak masz to nawet nie developerski - gipsy juz masz na scianach chociaz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 10.01.2012 00:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 wiesz my do tego stanu jaki ty wlasnie osiagnoles doszlismy w okolo 10 miesiecy przy zupelnie tradycyjnym budowaniu co jest dowodem na to ze jesli tylko sie chce i poswieci temu 90% czasu jaki zwykle uwazamy za wolny to tez da sie postawic dom ... i ta czesc budowy byla zasadniczo "bezproblemowa" ... prawdziwe schody zaczely sie dopiero po wylewkach !! stad sugestia kontynuowania dziennika bo moze ci sie to jeszcze przydac Moj sasiad tradycyjny murowany dom (z bloczkow z keramzytu) postawil w 3,5 m-ca - od wbicia lopaty po wprowadzenie sie. Wiec ta szkieletowa technologia wcale nie jest szybsza Jego dom = ok 120m2 + garaz, mury - murowane ale zamiast tynkow ma wszedzie KG. Strop - drewniany (z sufitem z KG). Zaczal pod koniec czerwca, wprowadzal sie z poczatkiem pazdziernika, oczywiscie wszystko robila ekipa kilkunasto-osobowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 10.01.2012 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 Daga&Adam - a jakie jest Twoje zdanie na temat KG? i Twoich sąsiadów ? też mam dom murowany i zastanawiam się czym "wygładzić" silkę by było jak najszybciej , jak najlepiej i najtaniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 10.01.2012 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 (edytowane) Daga&Adam - a jakie jest Twoje zdanie na temat KG? i Twoich sąsiadów ? też mam dom murowany i zastanawiam się czym "wygładzić" silkę by było jak najszybciej , jak najlepiej i najtaniej Sasiada specjalnie o to nie pytalem ale wiem ze ma male poprawki do zrobienia tu i owdzie. Ja generalnie jestem tradycjonalista jezeli chodzi o tynki i mam tynki cementowo-wapienne z wykonczeniem gladka szpachla cementowa. Mocne, twarde, niepekajace EDIT: aha -> w domu na sztywnej plycie fundamentowej pekanie KG bedzie na pewno duzo mniejsze, tym niemniej sama gladz (i sama plyta kg) sa zbyt delikatne - stukniesz, oprzesz sie i zahaczysz czymkolwiek ostrym i juz jest bialy slad.. Po moich tynkach potrafi drapac moj 40kg owczarek i nie ma na nich zadnych sladow Edytowane 10 Stycznia 2012 przez Daga&Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gingeros 13.01.2012 17:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 No cóż znowu wszystko zwolniło - nooo zobaczymy co będzie dalej ;/ jeśli dalej będzie kiepsko z terminem na pewno o tym napiszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 13.01.2012 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 Mamy już ponad 10.000 wejść - jednak ktoś tu zagląda zagląda, zagląda, podziwiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 13.01.2012 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 :offtopic: :offtopic: EDIT: aha -> w domu na sztywnej plycie fundamentowej pekanie KG bedzie na pewno duzo mniejsze, tym niemniej sama gladz (i sama plyta kg) sa zbyt delikatne - stukniesz, oprzesz sie i zahaczysz czymkolwiek ostrym i juz jest bialy slad.. Po moich tynkach potrafi drapac moj 40kg owczarek i nie ma na nich zadnych sladow dzieki za info , finalnie decyzja zapadła - kładę mimo to KG po całości na kleju bezpośrednio na zagruntowaną ścianę z silki , będzie szybciej i taniej finalnie w domu malowanie raz na kilka lat - więc doprowadzić KG do stanu pierwotnego również łatwo , szybko i tanio przeanalizowałem wszelkie za i przeciw - decyzji już nie zmieniam hehe post nr 999 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 13.01.2012 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 To płyty KG można kłaść na klej Tak bez stelaża??? Gingeros Ty dziennik chciałeś kończyć? No coś Ty!!! Jeszcze kawałek drogi przed wami! Nadal czekacie aż będzie sucho czy coś działacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gingeros 14.01.2012 05:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2012 (edytowane) To płyty KG można kłaść na klej Tak bez stelaża??? Gingeros Ty dziennik chciałeś kończyć? No coś Ty!!! Jeszcze kawałek drogi przed wami! Nadal czekacie aż będzie sucho czy coś działacie? Czekamy ;( co gorsza firma coś się ociąga z wykończeniem z zewnątrz ;( a widząc panującą aurę to jeszcze się przeciągnie ( za oknami biało ) Kwitko na działce przybyło jakieś 130ton ziemi Konrad - ostatnio miałem okazję znowu gadać z fachurą jak chodzi o wykańczanie ścian wewnątrz budynków i dowiedziałem się że któryś z Cekoli jest zajefajny do środka niestety ilość wypitych trunków spowodował u mnie amnezję w tym temacie jak tylko się znowu z nim zobaczę ( niebawem ) to dam Ci znać co to za produkt ja jak na razie znalazłem to :http://www.cekol.pl/article/3073_CEKOL_C-40.htm ale jestem pewien że to o czym On mówił było na bazie polimerów Edytowane 14 Stycznia 2012 przez Gingeros Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gingeros 14.01.2012 05:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2012 (edytowane) Kwitko a tak to wyglądało przy 70tonach http://img688.imageshack.us/img688/6034/20120112750640x480.jpg No tak i zapomniałbym dodać że Gingeroska przekonała mnie do zakupu ... ?: http://img256.imageshack.us/img256/1583/20120113753640x480.jpg a jako że mi również się mega podobały kupiliśmy od razu 4 Edytowane 14 Stycznia 2012 przez Gingeros Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 14.01.2012 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2012 czytają oglądają zadroszczą i czasami z tego tempa języka w gebie zapominają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 15.01.2012 03:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 a co to jest ? kuweta dla psa? i po co Wam aż 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gingeros 15.01.2012 06:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 a co to jest ? kuweta dla psa? i po co Wam aż 4 Konrad ja nie wiem jakiego Ty masz psa ale przestań mu dawać te sterydy :D więc informacja dla Twoich zmęczonych oczu to są fotele ogrodowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gingeros 15.01.2012 19:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 Po akcji ziemia sytuacja wygląda tak : przed : http://img94.imageshack.us/img94/3091/snc00238640x480.jpg i po http://img838.imageshack.us/img838/493/p1150231640x480.jpg co prawda wszystko jest przysypane śniegiem ale myślę że skale widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 15.01.2012 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 Fakt śniegu napadało ze 20 cm:rotfl: Zima wyrównała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts