Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

W 90 dni dookoła domu :)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 277
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

No tylko pogratulować. Tempo iście zawrotne. Super że założyłeś ten dziennik, zapewne zachęci osoby niezdecydowane do tej technologii.

Jeśli można zapytać: z jaką firmą budujesz? Ile sobie życzą za m2 powierzchni w standardzie deweloperskim? Jeśli dobrze zrozumiałem to papierologią też się oni zajmują? Czy łącznie z przyłączami, projektem, adaptacją itd? Odpowiedź może być na priv.

Pozdrawiam i trzymam kciuki aby udało Ci się zamknąć w założonym terminie bez żadnych niespodzianek. Będę z uwagą śledził Twój dziennik.

Dziś byliśmy w domku troszkę poszpachlować w przerwie na papieroska zobaczyłem trzy kopce :) i w sumie nie było by w tym nic dziwnego gdyby nie fakt że z jednego z kopczyków bije woda niczym z źródła :) doszliśmy do wniosku że mamy na działce kreta hydraulika:D:D:D

Teraz sie smiejesz a jak bedziesz urzadzal ogrodek bedzie Cie to doprowadzalo do rozpaczy ;) Lepiej juz zaplanuj rozlozenie siatki plastikowej przeciwkretowej pod ostateczna warstwa ziemi bo ten kret nie da Ci zyc :)

Dziś byliśmy w domku troszkę poszpachlować w przerwie na papieroska zobaczyłem trzy kopce :) i w sumie nie było by w tym nic dziwnego gdyby nie fakt że z jednego z kopczyków bije woda niczym z źródła :) doszliśmy do wniosku że mamy na działce kreta hydraulika:D:D:D

Jeśli to kret - hydraulik to go wodą później nie przegonisz:lol2:

• 2 weeks później...

No więc żeby zadość uczynić waszej ciekawości postaram się opisać to co się dzieje :)

Dzieje się tak na prawdę niezbyt wiele :( wszystko przez pogodę - wylewki powierzchniowo są suche ale dopiero pod koniec przyszłego tygodnia będę sprawdzał czy mogę już impregnować posadzki pod panele póki co jestem przerażony stanem licznika prądu :( ale gdzieś tam po drodze liczyliśmy się z takim wydatkiem.

Najbardziej martwi mnie to że Pan od wody powiedział że w takich temperaturach wody nam nie podłączy :( jak nie będzie wody to i tym samym muszę poczekać z gazem :( nooo i oczyszczalnia ( dalej nie mamy wybranej ;( ) też wymaga min 0*C

Tak więc z zewnątrz jest "kapa" w środku już jest nieco lepiej obrobione wszystkie okna część domku ma pierwszą gładź - jak wszystko dobrze pójdzie to myślę że pod koniec przyszłego tygodnia polecimy grunty i zaczniemy przygotówki pod kafelki jeśli dobrze pójdzie około 16 będzie obudowany kominek.

Cieszę się z tego kominka bo może w końcu zacznie szybciej wysychać - i utrzymywać temperaturę bez tego ani rusz

podsumowując robimy to co możemy ale pogoda tym razem nie jest po naszej stronie ;(

Edytowane przez Gingeros

Ano tak to już z pogodą bywa. Ale coś jednak dzieje u ciebie. A u nas oprócz prac koncepcyjnych to na budowie nic się nie dzieje. Dzisiaj wytrzymałem 50 minut w środku domu. I zwinąłem się z powrotem do mieszkania tak tam zmarzłem. Brrrrrrrrrrrrrr. Cóż pogoda raz jest łaskawa a raz jest groźna i okropna. Kominek super :)

• 4 weeks później...

Fajnie że tu czasem zaglądacie ;) niestety pogoda dalej w opozycji, u nas dalej susza czekamy może w ten piątek uda się napoić domek :)

Gładzie porobione, sporo przeszlifowanego z wyjątkiem części dziennej tam tworzy się kominek, a jako że trafiłem naprawdę na bardzoooo dokładnego i sumiennego gościa od kominków to i praca trwa nieco dłużej. właściwie jedyne pomieszczenie które jest zrobione na tiptop to spiżarko kotłownia :D

Ja sobie powoli maluję parapety :) Gingeroska jest zachwycona z krokusów - już się przebijają ;) z zewnątrz stanęły też kolumny wszystko zaczyna wyglądać ale bez wody i tak jest d... zbita nie mogę kłaść kafelek bo nie mogę sprawdzić szczelności instalacji itd itp ehhhh życie ....

Edytowane przez Gingeros