Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

W 90 dni dookoła domu :)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 277
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Fajnie że tu czasem zaglądacie ;) niestety pogoda dalej w opozycji, u nas dalej susza czekamy może w ten piątek uda się napoić domek :)

Gładzie porobione, sporo przeszlifowanego z wyjątkiem części dziennej tam tworzy się kominek, a jako że trafiłem naprawdę na bardzoooo dokładnego i sumiennego gościa od kominków to i praca trwa nieco dłużej. właściwie jedyne pomieszczenie które jest zrobione na tiptop to spiżarko kotłownia :D

Ja sobie powoli maluję parapety :) Gingeroska jest zachwycona z krokusów - już się przebijają ;) z zewnątrz stanęły też kolumny wszystko zaczyna wyglądać ale bez wody i tak jest d... zbita nie mogę kłaść kafelek bo nie mogę sprawdzić szczelności instalacji itd itp ehhhh życie ....

Szczelnosc mozesz sprawdzic powietrzem - kompresorek podpinasz i jazda :) Jak powietrze bedzie trzymac szczelnie to woda tym bardziej!

• 2 weeks później...
U nas znowu problemy z firmą ;( nic poczekamy do końca tygodnia i damy znać jak na froncie robót - póki co zaczyna nas irytować parę detali choć nie ukrywam że kotłownia nam się bardzo podoba - ale przecież kotłownia to tylko część całości ;/ Edytowane przez Gingeros

w tym kółeczku nad wejściem chyba coś zniknęło ???

tak naprawdę to coś mocno zwolniliście tempo po tych 90 dniach budowania ...

ściany jeszcze nie pokryte gładzią ... sufit też ...

opierdzilacie się tam :p

Edytowane przez R&K

w tym kółeczku nad wejściem chyba coś zniknęło ???

tak naprawdę to coś mocno zwolniliście tempo po tych 90 dniach budowania ...

Jestem winien opowiedzieć historię pewnego przyłącza :)

najpierw był chaos :) wody się nie da przyłączyć bo za wielkie mrozy trzeba kuć itd itp - ok skoro się nie da to się nie da - myślę sobie

potem w końcu gdy już się dało przyjechał pan koparka zrobił dziurę i potem przyjechał Pan hydraulik podłączyli wszystko przenieśli hydrant ( jak porównacie fotki zobaczycie że zniknął sprzed samego domu :D) i stała się woda - na 30min od zasypania :( potem było bum i mieliśmy naszą własną fontannę Hydraulik od razu przyjechał zakręcił wodę i powiedział że zajmie się tym w przyszłym tygodniu - fakt zrobił ale zaraz potem wywaliło przy mocowaniu nowego hydrantu :( i znowu zakręcił :( znowu zrobił i w tym tygodniu hmm chyba w środę kopię ziemię pod instalację gazową pod domem ( dalej już będzie kopała koparka ) i słyszę takie stłumione - jak przez tłumik duże bum bum wychodzę z wykopu patrzę w stronę owego bum bum a tam znowu fontanna w tym samym miejscu co za 1 razem suma sumarum znowu nie mamy wody i tak :

Nie mam wody= nie mamy kafelek, nie mamy kafelek= nie mamy pomalowanych ścian, nie mamy pomalowanych ścian= nie mamy paneli itd itd ehhhh życie

Edytowane przez Gingeros

ściany jeszcze nie pokryte gładzią ... sufit też ...

opierdzilacie się tam :p

Jak to nie ?? sufity porobione - ściany też część prywatna zrobiona na gotowo pod malowanie ( to pierwsze potem będą poprawki finiszem ) salon czeka bo jest zagracony musimy sobie jakoś radzić i przenosić graty z punktu a do b i odwrotnie - błogosławieni Ci co mają garaż :)

kup sobie beczkę 200 l i przywoź wodę na budowę dla poszczególnych ekip

u mnie tak robił elektryk w grudniu gdy woda była zakręcona ze względu na mrozy ...

jak chłopaki robili wylewkę z samopoziomu też przywozili sobie wodę w beczkach 50l

ależ ja tak robię ale nie położy mi kafelek dopóki nie będzie miał pewności że woda nigdzie nie cieknie - przecież nie będzie potem kuł :(

No domek wyszedł nawet :p ładnie. Mnie też czeka niedługo podłączenie wody. Mam nadzieję że obejdzie się bez niespodzianek. Tak podsumowując to macie już bliżej niż dalej.

Mam pytanie o drzwiczki na kominku - czy to sa kute stalowe robione na zamówienie czy kupowane gotowe i ewentualnie gdzie. Sam potrzebuję tez takie. A te są zajeb......... Pozdrawiam.