RK1719508166 07.03.2012 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2012 to nie nabijali Ci powietrza pod ciśnieniem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 07.03.2012 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2012 Fajnie że tu czasem zaglądacie niestety pogoda dalej w opozycji, u nas dalej susza czekamy może w ten piątek uda się napoić domek Gładzie porobione, sporo przeszlifowanego z wyjątkiem części dziennej tam tworzy się kominek, a jako że trafiłem naprawdę na bardzoooo dokładnego i sumiennego gościa od kominków to i praca trwa nieco dłużej. właściwie jedyne pomieszczenie które jest zrobione na tiptop to spiżarko kotłownia Ja sobie powoli maluję parapety Gingeroska jest zachwycona z krokusów - już się przebijają z zewnątrz stanęły też kolumny wszystko zaczyna wyglądać ale bez wody i tak jest d... zbita nie mogę kłaść kafelek bo nie mogę sprawdzić szczelności instalacji itd itp ehhhh życie .... Szczelnosc mozesz sprawdzic powietrzem - kompresorek podpinasz i jazda Jak powietrze bedzie trzymac szczelnie to woda tym bardziej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gingeros 07.03.2012 21:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2012 Nooo będę musiał im to podpowiedzieć w sumie dzięki za podpowiedź może znowu będzie jakiś przeskok w pracach zaczyna mnie denerwować pogoda ale podobno od przyszłego tygodnia ma zacząć się wiosna :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gingeros 21.03.2012 22:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 (edytowane) U nas znowu problemy z firmą ;( nic poczekamy do końca tygodnia i damy znać jak na froncie robót - póki co zaczyna nas irytować parę detali choć nie ukrywam że kotłownia nam się bardzo podoba - ale przecież kotłownia to tylko część całości ;/ Edytowane 21 Marca 2012 przez Gingeros Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gingeros 25.03.2012 06:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2012 W tym tygodniu zamontowaliśmy pojemnik na jedzonko dla naszego piecyka całe 2700L ( myślałem że to będzie większa bania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gingeros 25.03.2012 07:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2012 Jako że dawno nie było żadnych zdjęć najwyższa pora to zmienić - ja sam też najbardziej lubię oglądać fotki więc widok z zewnątrz http://img196.imageshack.us/img196/1773/dsc9306640x480.jpg nooooo i nasz kominek http://img824.imageshack.us/img824/1580/20120322839640x480.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majkot 25.03.2012 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2012 Ale pięknie.Bardzo fajny kominek.Co to za cegła?Robiliście rozprowadzenie DGP?Jeśli możesz wklej zdjęcia jak robione są te opaski nad schodami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 25.03.2012 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2012 Z zewnątrz wygląda tak jakby ktoś już tam mieszkał, tylko brakuje firanek w oknach:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 25.03.2012 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2012 (edytowane) w tym kółeczku nad wejściem chyba coś zniknęło ??? tak naprawdę to coś mocno zwolniliście tempo po tych 90 dniach budowania ... ściany jeszcze nie pokryte gładzią ... sufit też ... opierdzilacie się tam Edytowane 25 Marca 2012 przez R&K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gingeros 25.03.2012 07:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2012 (edytowane) w tym kółeczku nad wejściem chyba coś zniknęło ??? tak naprawdę to coś mocno zwolniliście tempo po tych 90 dniach budowania ... Jestem winien opowiedzieć historię pewnego przyłącza najpierw był chaos wody się nie da przyłączyć bo za wielkie mrozy trzeba kuć itd itp - ok skoro się nie da to się nie da - myślę sobie potem w końcu gdy już się dało przyjechał pan koparka zrobił dziurę i potem przyjechał Pan hydraulik podłączyli wszystko przenieśli hydrant ( jak porównacie fotki zobaczycie że zniknął sprzed samego domu ) i stała się woda - na 30min od zasypania potem było bum i mieliśmy naszą własną fontannę Hydraulik od razu przyjechał zakręcił wodę i powiedział że zajmie się tym w przyszłym tygodniu - fakt zrobił ale zaraz potem wywaliło przy mocowaniu nowego hydrantu i znowu zakręcił znowu zrobił i w tym tygodniu hmm chyba w środę kopię ziemię pod instalację gazową pod domem ( dalej już będzie kopała koparka ) i słyszę takie stłumione - jak przez tłumik duże bum bum wychodzę z wykopu patrzę w stronę owego bum bum a tam znowu fontanna w tym samym miejscu co za 1 razem suma sumarum znowu nie mamy wody i tak : Nie mam wody= nie mamy kafelek, nie mamy kafelek= nie mamy pomalowanych ścian, nie mamy pomalowanych ścian= nie mamy paneli itd itd ehhhh życie Edytowane 25 Marca 2012 przez Gingeros Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gingeros 25.03.2012 07:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2012 Z zewnątrz wygląda tak jakby ktoś już tam mieszkał, tylko brakuje firanek w oknach:) Już na prawdę jesteśmy blisko ale.... historia pewnego przyłącza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gingeros 25.03.2012 07:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2012 Ale pięknie.Bardzo fajny kominek.Co to za cegła?Robiliście rozprowadzenie DGP?Jeśli możesz wklej zdjęcia jak robione są te opaski nad schodami ? bez DGP - płytka z LM nie pamiętam nazwy ;/ ( ale jak bardzo Ci zależy mogę sprawdzić na opakowaniach ) o jakich opaskach mówimy ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 25.03.2012 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2012 kup sobie beczkę 200 l i przywoź wodę na budowę dla poszczególnych ekipu mnie tak robił elektryk w grudniu gdy woda była zakręcona ze względu na mrozy ...jak chłopaki robili wylewkę z samopoziomu też przywozili sobie wodę w beczkach 50l Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gingeros 25.03.2012 08:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2012 ściany jeszcze nie pokryte gładzią ... sufit też ... opierdzilacie się tam Jak to nie ?? sufity porobione - ściany też część prywatna zrobiona na gotowo pod malowanie ( to pierwsze potem będą poprawki finiszem ) salon czeka bo jest zagracony musimy sobie jakoś radzić i przenosić graty z punktu a do b i odwrotnie - błogosławieni Ci co mają garaż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gingeros 25.03.2012 08:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2012 kup sobie beczkę 200 l i przywoź wodę na budowę dla poszczególnych ekip u mnie tak robił elektryk w grudniu gdy woda była zakręcona ze względu na mrozy ... jak chłopaki robili wylewkę z samopoziomu też przywozili sobie wodę w beczkach 50l ależ ja tak robię ale nie położy mi kafelek dopóki nie będzie miał pewności że woda nigdzie nie cieknie - przecież nie będzie potem kuł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majkot 25.03.2012 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2012 bez DGP - płytka z LM nie pamiętam nazwy ;/ ( ale jak bardzo Ci zależy mogę sprawdzić na opakowaniach ) o jakich opaskach mówimy ?? Wyleciało mi z głowy jak się to nazywa ,ale chodzi mi o ten styropian tam gdzie jest to okragłe kółeczko. O te opaski na styropianie dookoła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gingeros 25.03.2012 10:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2012 Normalnie klej do styropianu STO nie pamiętam nazwy wycięta belka z styropianu siatka narożna STO i potem zaciągnięte klejem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 26.03.2012 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 No domek wyszedł nawet ładnie. Mnie też czeka niedługo podłączenie wody. Mam nadzieję że obejdzie się bez niespodzianek. Tak podsumowując to macie już bliżej niż dalej. Mam pytanie o drzwiczki na kominku - czy to sa kute stalowe robione na zamówienie czy kupowane gotowe i ewentualnie gdzie. Sam potrzebuję tez takie. A te są zajeb......... Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gingeros 28.03.2012 22:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 Drzwiczki to gotowce jeśli Ci zależy bardzo to dowiem się która firma takie robi mi owe drzwiczki zamawiał gość od kominka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 29.03.2012 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 Tak bardzo chętnie. Jesli nie sprawi ci to problemu. Info proszę na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts