nowy 1 05.01.2012 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 Po raz pierwszy zaglądam do twojego dziennika i..... jestem pod wrażeniem szybkości robót .My zaczęliśmy w maju a jeszcze okien nie mamy , ale zrobiliśmy trochę przestoju na zimę ( jeżeli to to co za oknem można nazwać zimą) i od marca zaczynamy dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gingeros 05.01.2012 07:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 (edytowane) Nowy - inna technologia - inne tempo co od okien to może warto się zastanowić czy nie lepiej teraz ? - marzec podobno ma być mroźny ;/ ale to oczywiście tylko sugestia p.s nie tak po raz pierwszy pytałeś już o okna Edytowane 6 Stycznia 2012 przez Gingeros Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 05.01.2012 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 Nowy - inna technologia - inne tępo co od okien to może warto się zastanowić czy nie lepiej teraz ? - marzec podobno ma być mroźny ;/ ale to oczywiście tylko sugestia Mroz najlepiej osusza. Jezeli nie tam nic z woda to jest to najlepsze co moze zrobic Kazdy murowany budynek jak dla mnie powinien obstac jedna zime w stanie otwartym (bez okien) - zabezpieczyc jedynie otwory dechami ale zostawic spore szpary zeby mroz hulal i ladnie suszyl mury / stropy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 08.01.2012 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 nie wiem ale mnie te szkieletowce nie przekonuja ... ale popatrze co z tego wyjdzie a wlasnie jak tam po wichurach ?? nie mieliscie wrazenia ze te klocki zaraz odleca ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gingeros 08.01.2012 13:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 Mea może Cię to zaskoczy ale szkieletowiec wcale nie jest lekkim domem nie wiem ile normalnie waży jedna ściana w tradycji ale u nas pełna ściana o długości 9m to ponad 4tony całość materiałów do budowy ( nie liczę dachówki ponad 10ton ) ważyła prawie 40ton a jeśli dalej nie wierzysz w ciężar budynku to proponuję zejść u siebie do kotłowni z tego co pamiętam palicie węglem i podnieś sobie zwykły gnotek i zobaczysz ile waży kawałek drewna nooo może gdybyście budowali z kamienia tak jak kiedyś zamki to różnica w wadze budynku byłaby znaczna ale tak zwykły pustak ceramiczny nie jest jakimś mega ciężkim materiałem może kiedyś jak będę miał chwilę to policzę różnicę w wadze w budynkach parterowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 08.01.2012 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 no wiec ja Cie zaskoczę - u mnie bloczki z silki (te cięższe) ważyły 70 ton , do tego żelbet strop i dachówka, teraz dokładam wełnę - 3 tony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 08.01.2012 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 Mea może Cię to zaskoczy ale szkieletowiec wcale nie jest lekkim domem nie wiem ile normalnie waży jedna ściana w tradycji ale u nas pełna ściana o długości 9m to ponad 4tony całość materiałów do budowy ( nie liczę dachówki ponad 10ton ) ważyła prawie 40ton Moj dom wazy z dachowka i dwoma stropami zelbetowymi ok 300-400 ton wiec szkieletowiec jest leciutki Sciana z cienkiego i raczej lekkiego porothermu 25 dlugosci 9mb i wysokosci 4mb wazy okolo 12-15 ton. Z silikatow zapewne okolo 25 ton Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 08.01.2012 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 szynka jak juz tak sie bawicie w liczenie to na ile wiaterek o sile 100m/h wplywa na sciane o wadze 9 ton i powierzchni 60m2 ?? i jak to sie ma do murow ?? bo tak mi sie kojarzy ze w stanach szkieletowce maja klopoty z konkretnymi huraganami a konkretne betonowe wiezowce jednak stoja !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gingeros 08.01.2012 22:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 Mea u nas Katriny jak na razie nikt nie widział skandynawia gdzie wiaterki są dużo mocniejsze cała stoi na szkieletach, zresztą na zachodzie już się raczej mało buduje w tzw tradycji, oczywiście nowinki z świata do nas przychodzą z opóźnieniem, a żeby Cię już całkiem uspokoić to w latach chyba 60tych w Knurowie zbudowali całe osiedle domków tzw fińskich stoją do dziś:) - całe !! . Mało tego w naszym terenie szkody górnicze większą krzywdę wyrządzą domowi murowanemu na ławach niż domowi szkieletowemu na płycie większość ludzi na śląsku ma pobudowane domu w miejscach gdzie takowe ryzyko istnieje więc zamiast martwić się wiatrem .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 08.01.2012 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 Tyz prowda. Tym niemniej nie sadze, ze ta technologia kiedykolwiek wyprze jak to nazywasz "tradycje" - glownie z uwagi na akumulacje domow murowanych. Bardzo bym kiedys chcial wybudowac tez taki szkielecik - ale wtedy ogrzewanie bede mial powietrzem i bedzie to wylacznie letniskowy domek EDIT: zle sie wyrazilem - nie tyle letniskowy co "sezonowy" - tak coby dalo sie tez w nim pomieszkac np. w weekend w zimie, o ile bedzie w gorach i przy jakims stoku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gingeros 08.01.2012 23:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 Adam jak w górach to tylko z bali taki wiesz z okiennicami i podmurówką z kamienia i dachem z strzechy coś takiego jak było w filmie "Nigdy w życiu" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 09.01.2012 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 Adam jak w górach to tylko z bali taki wiesz z okiennicami i podmurówką z kamienia i dachem z strzechy coś takiego jak było w filmie "Nigdy w życiu" Niestety droooogooooo! Nawet gorale buduja normalne murowane i naklejaja na elewacji kawalki bali (nawet nie wiadomo czy to nie sztuczne) ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gingeros 09.01.2012 20:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 A wylewka sobie schnie http://img192.imageshack.us/img192/1694/20120109743640x480.jpg http://img687.imageshack.us/img687/4028/20120109744640x480.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 09.01.2012 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 chyba najdłuższy przestój technologiczny - co ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gingeros 09.01.2012 21:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 (edytowane) nooo ale ja właściwie to chyba będę już kończył nasz dziennik - przecież wybudowany jest - potem może wrzucę parę fotek jak już będzie wszystko zrobione edit pod warunkiem że Gingeroska nie będzie miała nic przeciw Edytowane 9 Stycznia 2012 przez Gingeros Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 09.01.2012 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 a wykonczeniowka gdzie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 09.01.2012 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 no coś ty a kafelki, kuchnia, kotłownia , kolory ścian nie wygłupiaj się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gingeros 09.01.2012 22:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 Mea tak jak pisałem że udowodnię że można wybudować w tym tygodniu może uda mi się już zrobić zbiornik na kanalize na razie mamy akcję ziemia tak czy inaczej środek mamy cały w głowach ale to już nie jest budowa a raczej dopieszczanie a to już jest kwestia indywidualna każdy robi tak jak lubi pewnie wkleję parę fotek ale to już poza konkursem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 09.01.2012 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 nie nie nie!!! budowa to proces od wykopania pierwszej lopaty ziemi po WPROWADZENIE SIE !! nie ma tak latwo jak narazie masz przyslowiowy "stan deweloperski" tak latwo sie nei wywiniesz najciekawsze dopiero przed wami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 09.01.2012 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 jak z wykonczeniowka zmiescilbys sie w 90 dniach to bym ci osobiscie flaszke postawila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts