Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Uwaga!!! Ostrzegam przed sadolinem...

Recommended Posts

Tak jak w temacie. Dzięki preparatowi Sadolin ok 80 m2 drewnianej elewacji nadaje się do wyrzucenia :(

Zgodnie z zaleceniami producenta zasosowałam jako zabezpiezenie wstępne 2 warstwy sadolinu BASE,a potem 2 wartsy SADOLINU CLASSIC. Nie chciałam dawać lakierobejcy, żeby elewacja się nie błyszczała.

Niestety, preparat wchłonął nierówno, i nierówno też utworzył warstwę (miała powstać delikatna powłoka). W efekcie drewno jest w łaty. Tam gdzie matowe kolor jest orzech,a tam gdzie jest powłoka błyszczy się na złoto. OHYDA!

Jestem wściekła,bo postępując zgdnie z zaleceniami wyszedł taki bubel...W poniedziałek uderzę do Sadolinu z reklamacją.

Co na to eksperci od drewna. Wiem, sama jestem sobie winna. Czytałam tu na forum że Sadolinem to można płoty malować... i nie posłuchałam :(

Rozważam zakup nowej parti drewna. i co dalej? Chcę mięc jednolite matowe drewno w kolrze orzech (bez złotawego odcienia).

Rozważam Altax impregat orzech (miałam go na próbę- jest rzadki i nie powinien zrobić błyszczącej powłoki).

Czytałam też o Tikurilli Vati Expert..

>>>

• 2 weeks później...
  • 8 months później...

Witam.

Odświeżę temat, również chciałem przestrzec wszystkich przed lakierobejcami sadolin, jak można wyczytać w internecie produkt ten łuszczy się już po jednym sezonie i niestety to prawda. Reklamację są od razu odrzucane i klient zostaje na lodzie bez żadnego wsparcia producenta tak jak było to w moim przypadku, więc radzę uważać na ich produkty.