Ramzes_79 12.11.2011 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 Witam jestem właśnie na etapie zbierania informacji, na co zwrócić uwagę podczas budowy i jak nie dać się przekabacić "fachowcom" żeby później nie żałować. Prosił bym o porady odnośnie fundamentów, ścian (zewnętrze i wewnętrzne) i dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panpawel77 12.11.2011 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 (edytowane) Dwa warianty odpowiedzi - do wyboru: a) nie zamierzasz się budować i nigdy tego nie zrobisz, bo infantylizm tego pytania o tym świadczy.... b) jeśli faktycznie przez głowę przeleciała Ci myśli o budowie to przeczytaj to forum (dosłownie). Znajdziesz tu prawie wszystkie odpowiedzi..... Ja tu spędziłem setki godzin czytając o poszczególnych etapach budowy ale i tak drugi dom zbuduję trochę lepiej A...niektórzy fachowcy drwią z inwestorów - czytelników muratora - nie przejmuj się tym, to ich mechanizm obronny. Edytowane 12 Listopada 2011 przez panpawel77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertsz 13.11.2011 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2011 a) Zatrudnij kogoś kto się zna, wydanie na tego znawce np: 5 tysięcy złotych nie jest przejawem Twojej rozrzutności. b) Umów się z wykonawcami, że np: 20% ustalonej kwoty otrzymają po okresie gwarancyjnym lub z tej kwoty pokrywasz koszty usuwania usterek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VIP Jacek 16.11.2011 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 Witam jestem właśnie na etapie zbierania informacji, na co zwrócić uwagę podczas budowy i jak nie dać się przekabacić "fachowcom" żeby później nie żałować. Prosił bym o porady odnośnie fundamentów, ścian (zewnętrze i wewnętrzne) i dachu. oj młody jesteś na tym forum, ale i chyba wiekiem. Zadałeś b. trudne pytanie. Zwróć uwagę, jaki tytuł wątku dałeś. Temat wielki i przepastny, jak to forum. Trza wygodnie zasiąść i wertować, co inni napisali i oddzielać ziarno od plew. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts