pik33 17.03.2004 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2004 Zgłosiłem dom do odbioru, przepisowe 3 tygodnie minęły, nikt się nie czepiał - zameldowanie i taryfę elektryczną dostałem na podstawie papierka o zgłoszeniu domu do odbioru, więc w sumie mam wszystko czego mi trzeba, żeby mieszkać. Czy istnieją jeszcze jakieś papierki w stylu "pozwolenia na użytkowanie" po które muszę jeszcze iść do starostwa, żeby ew. mieć na przyszłość podkładkę że mogę mieszkać w swoim domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArtMedia 17.03.2004 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2004 Na moim papierku było napisane czarno na białym, że mogę przystąpić do użytkowania o ile organ nie zgłosi sprzeciwu w ciągu 21 dni. Więc przystąpiliśmy, zameldowaliśmy się pierwszego dnia po terminie... 16-go stycznia 2004. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pik33 17.03.2004 09:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2004 No to i na moim jest to samo, interesuje mnie tlko czy nie istnieje aby jakiś oficjalny papier "Pozwolenie na użytkowanie", który jeszcze trzeba odebrać a do braku którego ktoś mógłby się później czepiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArtMedia 17.03.2004 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2004 W moim pozwoleniu na budowę było napisane m.in., że obiekt nie wymaga uzyskania pozwolenia na użytkowanie...U Ciebie pewnie też bo pamiętam, że jakoś tak w podobnym czasie...A sam papier istnieje, na pewno dla obiektów przemysłowych i byc może budowanych w całości na warunkach nowego prawa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 17.03.2004 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2004 No to i na moim jest to samo, interesuje mnie tlko czy nie istnieje aby jakiś oficjalny papier "Pozwolenie na użytkowanie", który jeszcze trzeba odebrać a do braku którego ktoś mógłby się później czepiać Nie ma- jest to radosna twórczość forumowiczów. jest natomiast mozliwość otrzymania pisma o treści takiej, gdzie widnieje potwierdzenie zgłoszenia budynku do użytkowania w danym dniu i zdanie "organ nie wniósł sprzeciwu". Ja cóś takiego wziąłem, bo nie miałem zamiaru udowadniać, że nie jestem wielbłądem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg 30.03.2004 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2004 A jakie są minimalne wymagania co do stanu budynku zgłoszonego do odbioru? Czy mogę zgłosić np. budynek niewykończony (w moim mniemaniu) ale teoretycznie, od biedy, nadajacy się do zamieszkania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karol N. 30.03.2004 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2004 Zgłosiłem dom do odbioru, przepisowe 3 tygodnie minęły, nikt się nie czepiał - zameldowanie i taryfę elektryczną dostałem na podstawie papierka o zgłoszeniu domu do odbioru, więc w sumie mam wszystko czego mi trzeba, żeby mieszkać. Czy istnieją jeszcze jakieś papierki w stylu "pozwolenia na użytkowanie" po które muszę jeszcze iść do starostwa, żeby ew. mieć na przyszłość podkładkę że mogę mieszkać w swoim domu? A co trzeba skompletowac do odbioru? Slyszalem, ze papierek jest potrzebny do otrzymania numeru administracyjnego, wpisu do ksiegi wieczystej. Karol N Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArtMedia 30.03.2004 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2004 A jakie są minimalne wymagania co do stanu budynku zgłoszonego do odbioru? Czy mogę zgłosić np. budynek niewykończony (w moim mniemaniu) ale teoretycznie, od biedy, nadajacy się do zamieszkania. Teoretycznie mogą pozostać do zrobienia tylko drobne prace wykończeniowe. Malowanie, szpachlowanie itp. Jednak jeśli będziesz miał szczęście to i stan surowy zgłosisz. U mnie nikt się nie pojawił. Tylko to kierownik budowy nadstawia karku, więc który się na to zgodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts