prezmer 13.11.2011 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2011 Witam, Przymierzam się do budowy przyłącza wodnego do budynku. Przyłącze PE 40x37. Chciałbym zainstalować dobrej jakości zawory: przed i za licznikiem oraz bezpośrednio przed budynkiem w ziemi.Czy możecie polecić dobrych producentów zaworów? Np. czy Hawle to dobra firma? Znalazłem taką zasuwę tej firmy (choć nie jestem pewien czy będzie pasować do 40x37 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beja 13.11.2011 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2011 Hawle ma opinię mercedesa wśród armatury. Chociaż jeżeli zamontujesz Jafara, to też nie powinieneś mieć kłopotów. Poza tym dobre są też AVK, Danfoss, Ebro i na pewno wiele innych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prezmer 13.11.2011 17:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2011 Hawle ma opinię mercedesa wśród armatury. Chociaż jeżeli zamontujesz Jafara, to też nie powinieneś mieć kłopotów. Poza tym dobre są też AVK, Danfoss, Ebro i na pewno wiele innych. Dzięki, zobaczę jeszcze oferty AVK i Ebro, bo nie słyszałem wcześniej o tych firmach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurek_michalak 13.01.2012 23:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 Ja u swoich klientów montuję zawory z valvexu, nie miałem z nimi żadnych problemów. Jeśli będziesz szukał po marketach, to przy każdym producencie uważaj na zdekompletowane zestawy, ostatnio widziałem np. szybkozłącza do gazu pozbawione uszczelek. Dowcipniś jakiś (wyjątkowo perfidny) albo złodziej... choć nie wyobrażam sobie, do czego może się przydać taka uszczelka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prezmer 14.01.2012 08:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2012 Dowcipniś jakiś (wyjątkowo perfidny) albo złodziej... choć nie wyobrażam sobie, do czego może się przydać taka uszczelka? Święta były, mógł z nich zrobić ozdoby na choinkę W poniedziałek ruszają prace przyłączeniowe. Trzymam kciuki by temperatura nie poleciała na łeb na szyję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts