Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Wątek bardzo przydatny, przynajmniej można zobaczyć jak wygląda cała kotłownia a nie tylko samo urządzenie. Później się ludzie dziwią, że to nie wygląda tak jak w folderze :) pozdr adam
  • 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 51
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 4 weeks później...

Oo...

Myslalem, ze naczynia wyrownawcze powinny "wisiec" odwrotnie niz u Ciebie @wiseman tj. zaworkami do gory lub jak kto woli rury powinny wychodzic od dolu?

Nie jestem hydraulikiem wiec tylko pytam.

Pzdr.

wiseman, dokładnie tak jak na zdjęciu czyli od dołu. A czy to dobrze/źle ? Wg mnie nie ma to najmniejszego znaczenia o ile tylko po stronie przyłącza od strony płynu można to odpowietrzyć. Wg mnie u Ciebie jest "modelowo". Zobacz tutaj.

Pytalem o te zbiorniki bo u wiekszosci sa przymocowane do sciany na opaskach i "zaworkiem" do gory a u Ciebie odwrotnie -tez nie jestem hydraulikiem dlatego pytam czy jest to "wsio ryba" jak wisi czy ma jakies znaczenie -do hydraulikow pytanie? :)

One chyba wisza na srubunku wiec myslalem ze moze to powodowac "kiedys" jakies rozszczelnienia "cy cus"

Pzdr.