Golfina 13.11.2011 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2011 Witam wszystkich, potrzebuję fachowej porady w kwestii remontu łazienki w bloku z lat 80-tych. Podjęliśmy się remontu, ponieważ łazienka była już stara a na dodatek w niektórych miejscach odstawały płytki. W 80 % płytki były odparzone. Stukając w nie dało się usłyszeć "głuchy odgłos".Znaleźliśmy fachowca, który skuł płytki wraz z klejem oraz to co samo odpadło (tynk). Następnie zaczął wyrównywać ściany tynkiem gipsowym. Po wyschnięciu nowo położonej warstwy tynku, przewrażliwiony odstającymi płytkami, zacząłem ostukiwać ściany. Okazuje się, iż w wielu miejscach nadal słychać "głuchy odgłos".Powiedziałem o tym fachowcowi, na co on stwierdził, że to nic nie szkodzi, żeby się nie martwić. Czy na tak przygotowane ściany można układać płytki???Producenci klejów i zapraw piszą, że nie. Fachowcy na forach, że to indywidualna sprawa i że są przypadki, że to nie przeszkadza a sam fachowiec wie najlepiej. Dodam, że podpisaliśmy umowę, na podstawie, której otrzymaliśmy pisemną 2 letnią gwarancję. Jednak nie chcieli byśmy aby po 2 latach glazura znalazła się na terakocie. Co teraz powinniśmy zrobić? Kuć od nowa? Zmienić fachowca? A może my jesteśmy przewrażliwieni na tym punkcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ikaria 17.11.2011 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 Jeśli fachowiec udziela gwarancji dwuletniej na swoja prace i mówi,że to nic to myślę,że powinno się go posłuchać.W końcu w razie jakiejś awarii będzie musiał i tak sam to naprawić,więc wątpię aby sam sobie dodatkową robotę sprawiał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Golfina 20.11.2011 08:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2011 Zgadzam się, ale co po 2 latach? Kolejny remont?Według mnie, to co zrobił ten fachowiec jest niezgodne ze sztuką budowlaną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Golfina 21.11.2011 17:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 Co powinienem teraz zrobić? Fachowiec kończy łazienkę, nakłada już fugi ale wiem, że spaprał podłoże (nawet przez nowe płytki słychać). On twierdzi, że wszystko jest zrobione jak należy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts