raptos 17.03.2004 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2004 Mam działkę, która jest jako druga od drogi, nie ma żadnej drogi do mojej działki, jak ten problem rozwiązać?Jakie są możliwości prawne, polubownie i koszt tego zabiegu, proszę o radę.Drugie pytanko ile może kosztować podział 0,44ha na np cztery działki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 17.03.2004 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2004 Przede wszystkim, w warunkach zabudowy terenu powinno być jasno określone gdzie przebiega droga. Wydaje i się, że nie ma takiej możliwości, żeby gmina wydała pozwolenie na podział działek na budowlane, bez drogi dojazdowej do każdej z nich. Pierwsza rada- zapytać w gminie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janaro 17.03.2004 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2004 Jeżeli jest już zrobiony wstepny projekt podziału to myślę że podział będzie wynosił około 2000 zł(Łódź).Jeżeli należy wykonać wst.proj.podz. to dolicz jeszcze 500-600zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raptos 17.03.2004 21:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2004 Z tym brakiem drogi to jest tak, że ziemia moja plus ta działka która jest przed nią należała do moich dziadków, którzy podzielili ją na swoich dzieci. W momencie podziału nikt nie zadbał o drogę dla mojej działki i tak to sobie trwa od kilkunastu lat. Teraz chciałbym to wyprostować, lecz nie bardzo wiem jak to ugryźć, czy taka droga przysługuje mi z urzędu, czy muszę się dogadać z właścicielem aby udostępnił mi część swojej działki na drogę w zamian za moją ziemię lub kasę, czy jakiś sąd będzie musiał byc grany?Nie wiem zupełnie o co chodzi, dzięki z góry za radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts