WWojtex 13.11.2011 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2011 Witam.Mam pewien problem a właściwie pytanie, już piszę o co chodzi:Chcę założyć instalację CO, mam wężownicę w kuchni, 2 grzejniki po 10 żeber na pokój (2 pokoje), pompę i mam pytanie o schemat jak tą instalację poprowadzić: czy można puścić rury z kaloryfera do kaloryfera równolegle, czy trzeba robić jakieś obejścia np. puszczać rury górą żeby był jakiś spadek itp. i czy trzeba założyć jakiś zawory bezpieczeństwa, bo chciałem zrobić instalację otwartą z naczynkiem . Byłbym wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
byry007 13.11.2011 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2011 I dowiedziałeś się coś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aadamuss24 13.11.2011 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2011 Jeśli z pompą to spadki potrzebne tylko do łatwiejszego odpowietrzania, jedna rura zasilająca po drodze grzejnika druga łapiąca powroty. pozdr adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts