dr_Fell 14.11.2011 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2011 (edytowane) Ktoś się spotkał z tymi grzejnikami ? Ceny niezłe, wyglądają dobrze... Bardzo proszę o opinie. http://www.instalsystem.pl/pol_n_Grzejniki-lazienkowe_Fahman-297.html Po dłuższych poszukiwaniach udało mi się znaleźć niemiecką stronę tej firmy, bardzo mało obecnej w sieci - co nieco mnie niepokoi. Najbardziej widoczna jest na allegro, gdzie komentarzy ma sporo. http://allegro.pl/show_user.php?uid=16098229 http://www.fahman.de/ http://www.fahman.pl/ Dziwi mnie też że firma mająca niemiecką stronę i nazwę pisze (nawet na niemieckiej domenie i w języku niemieckim) o obecności głównie na Polskim rynku. Informacji w necie trochę mało jak na 8 lat działalności... Gwarancję dają ale moja głowna obawa to czy nie malowały tego zręczne chińskie rączki farbą przyprawioną ołowiem i jakimiś innymi świństwami... Certyfikaty niby mają, ale z doświadczenia wiem że to niekoniecznie cokolwiek gwarantuje. EDIT: Z dokumentu Fahmana: Certyfikaty CE i EN gwarantują użytkownikowi, że produkty spełniają wymagania dyrektyw Unii Europejskiej, a co za tym idzie są to produkty wysokiej jakości produkowane tylko i wyłącznie ze stali o najwyższych właściwościach" Fakty: CE to nie certyfikat tylko "deklaracja producenta" że oznakowany produkt spełnia wymagania dyrektyw tzw. "Nowego Podejścia" Unii Europejskiej (UE). EN chyba certyfikuje zgodność z normami UE ale tych norm EN są setki jeśli nie tysiące - firma nie podaje którą spełnia więc jest to nie do zweryfikowania... Normy EN regulują np. warunki sterylizacji, parametry śpiworów... Jest informacja jednak - EN 442 reguluje m.in. Zgodność parametrów grzejnika z rzeczywistością, trwałość powłoki lakierniczej, wytrzymałość i trwałość materiałów. EDIT2: Za to strona informacyjnie na temat produktów niezła nawet, mają dokładne wymiary grzejników z rozbiciem na elementy... Edytowane 14 Listopada 2011 przez dr_Fell Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 14.11.2011 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2011 ale moja głowna obawa to czy nie malowały tego zręczne chińskie rączki farbą przyprawioną ołowiem i jakimiś innymi świństwami... Certyfikaty niby mają, ale z doświadczenia wiem że to niekoniecznie cokolwiek gwarantuje. montowałem jakiś czas temu łazienkowe chrom, i na początku tak jakby brudziły przy pocieraniu o nie ręką czy szmatką poza tym OK. (jak na tą cenę ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dr_Fell 14.11.2011 09:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2011 (edytowane) montowałem jakiś czas temu łazienkowe chrom, i na początku tak jakby brudziły przy pocieraniu o nie ręką czy szmatką poza tym OK. (jak na tą cenę ) Hmm - no to muszę się zastanowić bo to właśnie mnie martwi - o ile mniej się obawiam czy skoroduje czy nie - gwarancja jest - to jakość farby jest dla mnie istotna. Ale może przy takiej technologii produkcji to naturalne ? Produkty oczyszczane są metodą piaskową. Malowanie grzejników odbywa się proszkowo wysokogatunkową farbą epoxypoliestrową utwardzaną następnie w piecu wysokotemperaturowym. Swoją drogą jaki kolor montowałeś ? Chrom ? Czy dobrze widzę, że ich chrom jest w wersji matowej - czytałem, że lepiej oddaje ciepło niż połysk... Widzę, że chrom zagapiłem się Edytowane 14 Listopada 2011 przez dr_Fell Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kuba Dąb 15.11.2011 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 czy w tym temacie kazdy sam odpowiadamsobie na pytania, o co tu chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danieltor 04.12.2014 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2014 kupiony 4 lata temu, nigdy nie wisiał na nim mokry rącznik , grzejnik był podłączony i grzał, ale łazienka wykończona dopiero w tym roku. gzejnik łazienkowy FAHMAN przecieka, pojawiły się odpryski i pecherze farby -kwestia czasu kiedy pękną i również będą dziury, widać rdzę . gwarancja to ściema!!!! nikt nie odbiera telefonów, (nie ma takiego numeru) nie odpisuje na maile, (nie istnieją!) firma z Nowy Sącz zmienia nazwy i konta na allegro jedno zamyka, inne otwiera. CHECESZ KUPIĆ TAKI BUBEL JAK JA??? ZOBACZ ZDJĘCIA I ZDECYDUJ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts