zyzolek 31.01.2012 09:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 Ja poradziłem sobie w ten sposób, że mieszam pół na pół tego boberka z innym nie spiekającym się eko.Wszystkie inne czary mary z ustawieniami kotła nie pomogły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danpol1 19.08.2013 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2013 Ja poradziłem sobie w ten sposób, że mieszam pół na pół tego boberka z innym nie spiekającym się eko. Wszystkie inne czary mary z ustawieniami kotła nie pomogły. Witam! Zakupiłem obecnie 3 tony tego złota, o którym jest w/w mowa. Jakie będą efekty muszę poczekać bo obecnie wodę podgrzewam zainstalowaną grzałką w bojlerze. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzolek 20.08.2013 06:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2013 Zakupiłem obecnie 3 tony tego złota, o którym jest w/w mowa. Jakie będą efekty muszę poczekać bo obecnie wodę podgrzewam zainstalowaną grzałką w bojlerze. Ale przed zakupem 3 ton chyba wziąłeś kilka worków na próbę? Ja testowałem w maju i u mnie się spiekał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTINOS 20.08.2013 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2013 Bobrek w tym sezonie może być wtopą... Poczytaj tutaj: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?164725-Ranking-paliwa-typu-ekogroszek/page234 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 20.08.2013 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2013 Mam jeszcze kilka palet zastawionych na tyle wiaty ze starych dostaw i ten się nie piekł bo sam sprawdzałem u siebie ale w obecnej chwili sprawdzić bo można się przewieźć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danpol1 21.09.2013 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2013 Ale przed zakupem 3 ton chyba wziąłeś kilka worków na próbę? Ja testowałem w maju i u mnie się spiekał. Witam, właśnie nie, nie miałem takiej możliwości by sprawdzić wcześniej przed zakupem. Ekogroszek nabyłem przez internet, transport kurierem. Od niedawna uruchomiony został kocioł i zaczynam podgrzewać w centralnym. W zasobniku został ekogroszek z ubiegłego roku Kazimierz Juliusz. Jakie będą efekty oryginalnego Bobrka pakowanego u producenta muszę jeszcze jakiś czas odczekać o czym poinformuję. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danpol1 15.12.2013 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2013 Ale przed zakupem 3 ton chyba wziąłeś kilka worków na próbę? Ja testowałem w maju i u mnie się spiekał. Witam! Jestem posiadaczem kotła Klimosz Ling Duo 15 kW z obrotową retortą i chciałbym się odnieść do opału oryginalnego pakowanego u producenta o nazwie "Pieklorz" z kopalni KWK "Bobrek" w żółtych workach foliowych po 20 kg o uziarnieniu 8,00 - 25,00 mm. Otóż wbrew większości opisywanych na tym forum komentarzy muszę Państwa poinformować, że jestem mile zaskoczony do w/w opału jest bardzo kaloryczny, kocioł nabiera oczekiwaną temperaturę znacznie szybciej od stosowanych dotychczas np. Kazimierz Juliusz. Z ilością popiołu jest bardzo względnie oraz ze spiekalnością nie mam problemów. Moje ustawienia: 6 podawanie, 20 przerwa w mrozy gdyby takowe nadeszły skrócę przerwę na 18 sekund czyli wówczas stosuję pełną moc kotła, przesłona powietrza otwarta na + - 2 cm, dmuchawa tylko 29% co gwarantuje, że energia ciepła nie "idzie" zbędnie w komin i według podanych ustawień osiągam najlepszą efektywność mojego kotła jak i osiągam optymalne zużycie opału. Serdecznie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boss1 26.10.2014 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2014 witam mam podobny problem ekogroszek pieklorz 20 kg spieka się podobnie jak na zdjęciach robi sie az piramidamoje ustawienia piec zebiec 15kwpodawanie 3 sek przerwa 20 sek obroty dmuchawy 20 i max 47latem kupowałem z tego samego zródła i wypałał sie na pył oczywiscie piec chodził tylkko na wodymoże jakieś podpowiedzi z gory dziekuje a wogole masakra dużo zgrzewu tzn dużo odpadu częste czyszczenie popielnika masakra w zeszłym roku miałem retopla przyznam ze spałał sie rewelacyjnie wiec nie wiem w czym problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts