wlod 22.03.2004 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2004 witam, a jak sądzicie, na jaką głębokość podmurówki, co by pies sie nie przekopał, bo nie daje mi to spać po nocach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiciu_r 22.03.2004 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2004 Podmurówka nawet taka z płyt jest bardzo praktyczna. Z jednej strony będzie żywopłot z jakichś cyprysów podsypanych korą a z drugiej trawa (działka narożnikowa). Trawa nie przerośnie na drugą stronę a ponadto przy podkaszaniu zewnętrznej trawy wolę zetrzeć trochę żyłki na murku niż pozrywać ją na siatce (po co dzieci mają przedwcześnie uczyć się pospolitych wyrazów).Ponadto w wypadku ataku al-kaidy jak będę na trawniku to mogę się schować za taki murek i bronić się "psując powietrze".Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dariusz kosk 22.03.2004 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2004 zamiast podmurówki można dać betonowe donice dł/szer/wys 50/25/30cm znalazłem takie po 5zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
legar 23.03.2004 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2004 zamiast podmurówki można dać betonowe donice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dave 23.03.2004 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2004 Jesli juz zamiast to lepiej nie donice ale krawezniki - 1m w cenie 6-7zl. D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monik1719499429 23.03.2004 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2004 Witajcie,a jak zmątować krawężniki ze słupkami i siatką ?pozd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honorata 23.03.2004 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2004 grodzilismy jesienią, działka 2800m2 na planie prostokata, bardzo porządna siatka z zaślepionymi słupkami, bez podmurówki, słupki betonowane w ziemi na głebokości ok. 1, 10 cm, do tego brama i furtka, za materiał z robocizna 3 tyś (grodzilismy tylko po 2 dłuższych bokach działki), ok. 28 m ma jeden bok; uważam że to najtaniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dave 24.03.2004 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2004 Kraweznikow sie nie montuje. Po prostu wsadza sie w ziemie pod siatke. Tak jak normalne krawezniki na poboczu. D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex 24.03.2004 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2004 Najtaniej wychodzi zimozielony,formowany, kolczasty zywoplot np z ognika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monik1719499429 24.03.2004 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2004 Dzięki ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
poldek 24.03.2004 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2004 Remontujemy stary dom i mamy problem z ogrodzeniem. Stare wymaga pilnie wymiany, a w kasie niestety pustawo (wiadomo remont ). Szukam możliwie taniego (ale też w miarę trwałego rozwiązania. Może ktoś ma takie doświadczenia. U mnie problem jest tym większy, że teren spory (ok.30arów). Ma to oczywiście głównie zalety - ale, jak w przypadku konieczności stawiania nowego ogrodzenia, też i jest kłopotliwe. Fachowiec, którego pytałam twierdzi, że muszę nastawić się na minimum 12.000zł . WITKI WIERZBY PO WETKNIĘCIU W ZIEMIĘ W MARCU LACEM SA CAŁE ZIELONE. ZA DWA LATKA PŁOTEK MACIE GRATIS . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
echo 28.03.2004 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2004 Czy ktoś sprawdził w praktyce ten pomysł z krawężnikami zamiast podmurówek?!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobo30 05.02.2005 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2005 Odświeżam wątek. Ktoś ma jakieś nowe pomysły? Co z tymi krawężnikami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toomas 06.02.2005 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2005 Czy ktoś sprawdził w praktyce ten pomysł z krawężnikami zamiast podmurówek?!!! Ja nie mam ale sasiad zrobił ogrodzenie z przęseł gotowych (chyba Wiśnowsiego) a podmórówka ze zwykłych krawężników. Wygląda naprawdę dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek1719499676 06.02.2005 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2005 Zmieniłam zdanie w sprawie betonowych ogrodzeń . Taki płot obsadzony gęsto z zewnątrz bluszczem wygląda przez cały rok dobrze naprawdę dobrze. Nie widać betonu tylko zieloną ścianę. Efekt szybki i tani. Od środka mozna posadzić tuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_budowniczy 06.02.2005 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2005 Ja jestem za betonowym, ale z szerokiej oferty tych ogrodzeń podobają mi się tylko jedne - "drągi z podwójnymi daszkami" ok. 100 za przęsło (200x165) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IZAPIOTREK 06.02.2005 23:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2005 Widziałam takie ogrodzenie z bali drewnianych i offlisów wygląda super!! Podobno najtaniej impregnuje się takie ogrodzenie spracowanym olejem, robiłam kosztorys w zeszłym roku i wyszło taniej niż siatka. Nie wiem czy w tym roku ceny poszły bardzo w górę w związku z tym, że są kłopoty z drewnem. Takie ogrodzenie wygląda naprawdę ładnie, czego nie można powiedzieć o betonowym (oczywiście kwestia gustu) i zapewnia trochę intymności póki te tuje nie urosną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malwiki - 17.02.2006 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2006 Witam, Zastanawiam sie po co (oprocz mozliwosci podkopywania psow) jest podmurowka? Moj wykonawca wyliczyl mi koszt ogrodzenia z siatki z podmurowka na prawie 13 tys (160 mb). Koszt betonu 3 tysiace. Jak zrezygnuje z podmurowki to i robocizny bedzie mniej o polowe albo i wiecej - robocizna wyszacowana zostala na 4200 (w tym montaz bramy). Tak wiec mozna przyoszczedzic jakies 5 tys. Tak wiec - jakie wady zrezygnowania z podmurowki? Pozdrawiam Mirek Podmórówkę robi się także, aby zatrzymywała spływającą z roztopami wodę i ziemię (jeśli nie masz wokół sąsiadów) żebyś nie miał tego potem na swoim budynku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 23.02.2012 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 Gratulacje!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zapart 23.02.2012 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 Zgodnie z przedmówcami, najtańszym rozwiązaniem będzie siatka, słupki wmurowane miejscowo, bez fundamentów na około całego terenu.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts