GalicjaSpzoo 15.11.2011 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 Witajcie, Ryba, barszcz itp to popularne potrawy wigilijne w całej Polsce. A może podzielimy się takimi mało popularnymi. U mnie w domu babcia robi odkąd pamiętam: - kaszę jęczmienną ze śliwkami suszonymi na słodko. Śliwki suszone koniecznie z pestkami, bo liczy się na koniec te pestki. Jak masz parzysta liczbę pestek - to wróży Ci to pomyślny nowy rok - barszcz biały grzybowy - ma cudny zapach grzybów, pełno w nim ugotowanych suszonych grzybków, ma kolor jasno brązowy i smak cudowny... Ale o przepis muszę spytać babcię, bo nie pamiętam Zdjęcia zamieszczę po świętach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosia125 22.11.2011 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 zupa rybno-piernikowa z rodzynkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 22.11.2011 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 poliwka grzybowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iza mama gabora 04.12.2011 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2011 a propos białego barszczu grzybowego http://www.wielkiezarcie.com/recipe21397.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 15.12.2011 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2011 Dorzucę coś regionalnego i starego. http://kielce.gazeta.pl/kielce/1,47262,10819619,Karp_Farkasa_najlepszy__Przypomniec_stare_i_dobre.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gahan 05.01.2012 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 Święta,święta i po świętach... U nas na Śląsku gotuje się moczkę , makówki i zupę rybną z grzankami na maśle. Już tęsknię za tymi smakami i zapachami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.