Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Regionalne (mniej znane) potrawy Wigilijne


Recommended Posts

Witajcie,

Ryba, barszcz itp to popularne potrawy wigilijne w całej Polsce.

A może podzielimy się takimi mało popularnymi.

 

U mnie w domu babcia robi odkąd pamiętam:

- kaszę jęczmienną ze śliwkami suszonymi na słodko.

Śliwki suszone koniecznie z pestkami, bo liczy się na koniec te pestki.

Jak masz parzysta liczbę pestek - to wróży Ci to pomyślny nowy rok :)

 

- barszcz biały grzybowy - ma cudny zapach grzybów, pełno w nim ugotowanych suszonych grzybków, ma kolor jasno brązowy i smak cudowny...

 

Ale o przepis muszę spytać babcię, bo nie pamiętam :) Zdjęcia zamieszczę po świętach.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
  • 3 weeks później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.



×
×
  • Dodaj nową pozycję...