Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam wszystkich

Mam prosbe o namiary na hurtownie lub sklepy odnosnie nie drogich kabi prysznicowych szklanych. Bylam wczoraj w OPEXIE i oczywiscie kabinka mi sie bardzo podobala, spytałam o cenie i (ło matko!!!) zbladłam 6100. Moze ktos z Was ma namiary, będę naprawdę bardzo bardzo wdzięczna,

a i jeszcze moze jakies stelaże WC. Jakie są dobre; Geberit, Sanit??

https://forum.murator.pl/topic/16271-kabiny-prysznicowe-szklane-po-quotprzyst%C4%99pnychquot-cenac/

• Odpowiedzi 44
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

jesli chodzi o stelaze to ja polecilbym Geberita (jakosc, serwis, dostepnosc itd w rozsadnej cenie - w koncu ma byc on "na zawsze")

ale z kabina to jest trudniej ... trudno dostac cos dobrego poniezej 4kPLN. MOze najlepsza kabinke z Kola (2k) lub Koralle Vario+ (4k)? Jesli masz juz brodzik to niestety wybor masz dodatkowo ograniczony.

Jeśli chodzi o stelaż to zdecydowanie Geberit.

Natomist jeśli chodzi o kabiny to: w cenie normalnej Sanplast i Koło, trochę wyżej Koralle. A wyżej Huppe (bardzo ładne już około 3-3,5 tys. oraz Ducholux (powyżej 4 tys.).

Jeśli interesuje Cię tzw. cała kabina to się nie wypowiadam bo nie wiem. Nas interesowała kabina półokrągła (dostawiana do dwóch ścian pod kątem prostym) o bokach metr na metr. Kupiliśmy Huppe - około 3,5 tys. Zależy jeszcze czy chcesz brodzik gotowy czy z kafli.

Jeżeli nie chcesz się zrujnowac to proponuję kabiny szlkane z KABI już od 900 zł. Wszystko zależy od rodzaju brodzika .

Od około 1000 zł zaczynają się kabiny z KOŁA . Ja osobiście mam taki zestaw z serii NOVA TOP i po upustach brodzik (ze stelażem i obudową) i kabina kosztowały mnie około 1500 zł . Brodzik narożny 80x80.

Pozdrawiam Paty.

Bardzo bardzo dziekuje za wszystkie odpowiedzi. :) a szczególnie Joskul.Naprawde po raz kolejny miło jest stwierdzić, ze tutaj sa dobrzy, bezinteresowni ludzie. :D co niestety teraz rzadko sie to zdarza w naszym "pogiętym" swiecie. Oj chyba mam dzisiaj nastrój pesymistyczno-melancholijny :)
Do Zbigniewa Rudnickiego.

Jak "tanie " muszą być kabiny żeby były tandetne?

Paty.

Co do ceny to zalezy ona od ksztaltu i konstrukcji kabiny wiec trudno porownywac ogolnie.

Jesli chcecie wybrac kabine z suwanymi drzwiami to kabina Akcent z Kola to minimum na jakie wg mnie powinniscie sie decydowac. Tansze kabiny trzeszcza i latwo sie wyrabiaja rolki. W kabinach z drzwiami otwieranymi troche latwiej "zachowac jakosc" ale oprocz okuc wazne tez jest szklo. Widzialem wyczyszona po 8 latach kabine Koralle Vario - na prawde jak nowa. Obejrzyjcie sobie tansze kabiny po kilku latach uzytkowania. Sa do wymiany. Ale oczywiscie sa one sporo tansze.

Też miałem ten dylemat ale kabina na 3000 tys. to jakiś debilizm. Kupiłem Sinplast, fajna kabina półokrągła 90'ka z hartowanym szkłem, z głębokim brodzikiem ze stelażem nie pamiętam dokładnie ale jakieś 1200-1400zł za wszystko (no bez syfonu)
Od 5 lat użytkuję kabinę z sanplastu-pięciokątna , z drzwiami otwieranymi, szklana. Nie mam większych zastrzeżeń, oprócz tego,że są w niej trudno dostępne zakamarki gdzie zbiera się osad. Dlatego uważam,że im mniej profili tym lepiej.Do nowego domu kupiliśmy kabinę z ravaka http://www.ravak.cz/?page=glassline1_cz .Naprawdę minimalna ilość profili. Cena ok.3tys.+brodzik ok 500

minuszka

jest to firma Sanplast (http://www.sanplast.pl). Niestety strona jest w budowie i nic nie zobaczysz. Ale każdy szanujący sie sklep czy hurtownia tym handluje i możesz u nich zobaczyc katalogi. Ja z Sanplastu kupuje wannę asymetryczną z kabiną okrągłą nawannową.

Najwększy wymiar tzw. standart to 90cm. Sugerował bym brodzik i kabinę z jednej firmy, ładnie się komponuje i nie ma problemu z zamontowaniem. Jeśli macie miejsce to napewno odradzam brodzik 80cm. Jest po prostu za mały i niewygodny.
Najwększy wymiar tzw. standart to 90cm. Sugerował bym brodzik i kabinę z jednej firmy, ładnie się komponuje i nie ma problemu z zamontowaniem. Jeśli macie miejsce to napewno odradzam brodzik 80cm. Jest po prostu za mały i niewygodny.

zgadzam sie co do wymiaru. to czy brodzik pasuje do kabiny najlepiej sprawdzic w katalogu producenta kabin. Np do wspomnianej przeze mnie Koralle Vario pasuja brodziki Kola (400PLN), ktore wcale nie odbiega jakoscia od dedykowanych (1300PLN).