kitesurf 15.11.2011 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 Witam! Czy ktokolwiek budował, buduje lub zamierza budować ten uroczy domek? Po wielu miesiącach poszukiwań chyba znalazłem prawie ideał dla nas. Zależy mi jednak na opiniach osób, które budują ten domek. Pozdrawiam! Michał LINK do projektu: http://ekoarchitekci.pl/projekty/typowe/milek2/milek2.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yendrula 12.01.2012 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 Witam, podłącze się do tematu, po kilku miesiącach szukania i prawie kupieniu projektu z79 zobaczyłem miłka i raczej na niego się zdecyduje..czy ktoś buduje taki domek?? pozdrawiamJędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 12.01.2012 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 Jak kupisz ten projekt to pochwal się w tym wątku. Będę miał parę pytań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kitesurf 12.01.2012 18:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 Witam, podłącze się do tematu, po kilku miesiącach szukania i prawie kupieniu projektu z79 zobaczyłem miłka i raczej na niego się zdecyduje.. czy ktoś buduje taki domek?? pozdrawiam Jędrek Witam! Ja również się zastanawiałem nad Z79, ale jak zobaczyłem miłka#2, to zmieniłem zdanie. Jednak u mnie wchodzą w grę jeszcze dwa inne projekty i być może zmiana na małą parterówkę. Więc sam już nie wiem. W każdym razie w tej chwili 70% na miłka#2 . Pozdrawiam! Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yendrula 18.01.2012 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 My już się zdecydowaliśmy i na dniach będę kupował projekt, ale jeśli możesz to napisz jakie inne projekty bierzesz pod uwagę?? firewall napisz to może już mi się uda odpowiedzieć na Twoja pytania.. PozdrawiamJędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kitesurf 18.01.2012 15:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 Ja myślałem jeszcze między innymi o dwóch parterówkach: http://www.archipelag.pl/projekty-domow/eryk/http://www.archeton.pl/projekt-domu-lena_1167_opisogolny Ale skłaniamy się raczej ku miłkowi#2.Pozdrawiam!Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yendrula 18.01.2012 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 Koszty pewnie wyjdą podobne, wszystko zależy jak dużą masz działkę i czy chcesz mieć 120m2 czy 95 m2..Z tych dwóch bardziej podoba mi się Eryk, bo można do niego dobudować garaż bądź wiatę i ma wszystkie pokoje wystawione na południe.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kitesurf 03.02.2012 07:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 Witam! Mam projekt miłek#. Pracownia zmieniła nazwę. Teraz nazywa się EKOTYPOWY. Na tę chwilę posiadam działkę, WZ oraz ten projekt. W razie pytań piszcie tutal lub na PM. Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yendrula 08.02.2012 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 mam podobną sytuację.. projekt kupiony, praktycznie jest już w adaptacji.. czekam na warunki na prąd, wypis z planu zagospodarowania przestrzennego gminy, i mapkę do celów projektowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 08.02.2012 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 Napiszcie coś o parametrach płyty(grubość, zbrojenie:rozstaw, fi prętów) i to o samo stropie.Jak odbieracie sam projekt - czy jest dopracowany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yendrula 12.02.2012 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 Dokładnie nie pamiętam, a projekty leżą już u adaptatora, ale stwierdził on że płyta jest mocno pancerna..Zbrojenie dołem i górą, z tego co pamiętam fi 10 co 10 albo 15 cm, w strefie brzegowej wzmocnienie co 20cm ale nie pamiętam średnicy drutu, dodatkowy drut pod krawędzią wewnętrzną ścian nośnych i kominów.O stropie pamiętam tylko tyle, że ma 15cm grubości.Sam projekt wydaje się fajny, ale trudno mi go ocenić, brakuje np szafy w wiatrołapie, ale mam już jakiś pomysł, jak poprzestawiać ścianki działowe żeby było lepiej.Projekt zawiera również wersję tradycyjnego fundamentu, do wyboru przez inwestora - tu mocno się zastanawiam co wyjdzie taniej czy płyta czy fundament obustronnie ocieplony z warstwą szkła piankowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 12.02.2012 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 To jak skończysz adaptację, to daj znać. Wtedy popytam bardziej szczegółowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yendrula 12.02.2012 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 (edytowane) oki, nie ma problemu..na razie mam 3 zasadnicze problemy:fundament - czy płyta czy normalne ścianyogrzewanie - czy pompa glikol - woda, czy dobry piec zasypowy z palnikiem na pelet + duży bufor ciepła, czy maty elektrycznedach - czy blacha w rąbek czy dachówka z dotychczasowych zmian to na pewno będzie:30cm styropca na sciany wtedy współczynnik z 0,15 leci na 0,1 Wm2?Kwięcej ocieplenia na dach min 30 cm, dobrej wełny Edytowane 12 Lutego 2012 przez yendrula Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 12.02.2012 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 Przy dobrym ociepleniu i tej powierzchni pompa ciepła jest niepotrzebnym wywalaniem pieniędzy.Fundament czy płyta - to zależy czy robisz firmą czy samorobnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yendrula 13.02.2012 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 plan jest taki żeby jak najwięcej zrobić samemu, bądź z pomocą kumatego pomocnika.. a co z tego wyjdzie to zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 14.02.2012 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 To rób płytę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kitesurf 14.02.2012 10:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 Ja pod Miłkiem#2 na 100% będę robił płytę, ale zastanawiam się jeszcze nad technologią IZODOM do budowy domu - oni mają w ofercie też płytę fundamentową w ich systemie. Pozdrawiam!Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 14.02.2012 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 Piękny system i dodatkowo super drogi - wg mnie zbyt drogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kitesurf 14.02.2012 14:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 Niestety dość drogi. Wiem o tym. Będę negocjował, ale domek teź nie jest duży, także zobaczymy. Wyceny będę miał z różnych systemów, wtedy będę miał porównanie. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yendrula 14.02.2012 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 Interesowałem się tym systemem do momentu kiedy dostałem wycenę płyty (lambda 0,13) na poziomie 15 tyś brutto i to było w styczniu a w lutym miała być podwyżka ściana na poziomie 0,1 była masakrycznie droga, nawet nie doliczając betonu i stali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts