Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Jednak będzie tradycyjny fundament tyle że ocieplony obustronnie, możliwe że będzie jeszcze warstwa szkła piankowego. Pozwolenie mam nadzieje że będzie za tydzień, potem jeszcze 3 tyg czekania i można zaczynać.

firewall - dawaj pytania..

kitesuft - budujesz jednak miłka/ekotypowego??

Hej! Mam już pozwolenia na budowę, także miłek2/ekotypowy będzie na 100%!

Na tę chwilę załatwiamy wszystkie formalności, kredyt etc...

• 2 weeks później...

płyta 20cm, siatka dolna i górna pręt 12 co 12cm, dodatkowo w strefie brzegowej zbrojenie pręt 10 na 120cm,plus pod ścianami jeszcze pręty 12, cała płyta wychodzi ponad 3km prętów 12 czy jakoś tak

strop 14cm, siatka dolna pręt 10 co 10cm plus zbrojenie górą przy ścianach pręt 10 co 15 w strefach przyściennych

ja się zdecydowałem na tradycyjny fundament, też dlatego że mam doprojektowany garaż i wymagałoby to projektowania płyty itd...

• 7 months później...

Pojawiła się wersja z garażem 2-stanowiskowym ekotypowy 11: http://ekotypowe.pl/karty_projektow/eko11.pdf

Nie ma okien połaciowych, kominka - zapotrzebowanie na CO powinno być niższe niż dla wcześniejszych projektów (EUco <31 kWh/m2 rok)

Kitesurf jak idą prace? Na jakim teraz etapie jesteś?

Ktoś na forum prowadzi dziennik budowy któregoś z ekotypowych?

• 3 weeks później...

Widzę, że projekt coraz bardziej jest dopracowywany. :) np mamy szafę w wiatrołapie :]

Też będę miał podwójny garaż, z tym, że ma on długość domu i jest przesunięty w tył około 1 m (kosiarka i rowery się zmieszczą). Zamiast tarasu będzie dach dwuspadowy o kącie 30 st. Sam dom będę miał pozmieniany, troszkę w środku i więcej w oknach np. okno kuchenne 1,8*1,5m, w pokojach na górze zamiast "balkonówek" normalne 1,5*1,5m.

Stan - do stropu, a teraz trzeba kredyt brać..

• 2 months później...
  • 3 weeks później...
  • 3 months później...
Ekotypowych przybywa:

http://ekotypowe.pl/ekotypowe/eko12/eko12.html

Projekt dostosowany pod dotację NF40 i buduje się w okolicach Lublina.

Jest w projekcie i szafa w wiatrołapie i pralnia na piętrze.

To może ty dlt7 budujesz ten dom w okolicach Lublina?

• 2 months później...
  • 3 months później...