yendrula 20.07.2012 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2012 Jednak będzie tradycyjny fundament tyle że ocieplony obustronnie, możliwe że będzie jeszcze warstwa szkła piankowego. Pozwolenie mam nadzieje że będzie za tydzień, potem jeszcze 3 tyg czekania i można zaczynać. firewall - dawaj pytania..kitesuft - budujesz jednak miłka/ekotypowego?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kitesurf 20.07.2012 19:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2012 Jednak będzie tradycyjny fundament tyle że ocieplony obustronnie, możliwe że będzie jeszcze warstwa szkła piankowego. Pozwolenie mam nadzieje że będzie za tydzień, potem jeszcze 3 tyg czekania i można zaczynać. firewall - dawaj pytania.. kitesuft - budujesz jednak miłka/ekotypowego?? Hej! Mam już pozwolenia na budowę, także miłek2/ekotypowy będzie na 100%! Na tę chwilę załatwiamy wszystkie formalności, kredyt etc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yendrula 21.07.2012 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2012 no to będą 2 miłki #2 w odległości 45km..budujesz na płycie czy na fundamencie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kitesurf 22.07.2012 02:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2012 Hej! 45 km? Widzę, że jesteś z Łodzi? Tam się budujesz? Ja będę się budował 200 km od Łodzi ( pod Poznaniem ). Pozdrawiam!!! P.S. Na płycie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yendrula 22.07.2012 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2012 Będę się budował pod Aleksandrowem Łódzkim. a myślałem że Ty w Uniejowie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 29.07.2012 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2012 Napiszcie jak w projekcie wygląda układ płyty fundamentowej(grubości,zbrojenie etc,) i jak wygląda zbrojenie i grubość stropu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yendrula 06.08.2012 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2012 płyta 20cm, siatka dolna i górna pręt 12 co 12cm, dodatkowo w strefie brzegowej zbrojenie pręt 10 na 120cm,plus pod ścianami jeszcze pręty 12, cała płyta wychodzi ponad 3km prętów 12 czy jakoś tak strop 14cm, siatka dolna pręt 10 co 10cm plus zbrojenie górą przy ścianach pręt 10 co 15 w strefach przyściennych ja się zdecydowałem na tradycyjny fundament, też dlatego że mam doprojektowany garaż i wymagałoby to projektowania płyty itd... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dlt7 10.03.2013 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2013 Pojawiła się wersja z garażem 2-stanowiskowym ekotypowy 11: http://ekotypowe.pl/karty_projektow/eko11.pdfNie ma okien połaciowych, kominka - zapotrzebowanie na CO powinno być niższe niż dla wcześniejszych projektów (EUco <31 kWh/m2 rok)Kitesurf jak idą prace? Na jakim teraz etapie jesteś?Ktoś na forum prowadzi dziennik budowy któregoś z ekotypowych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kitesurf 10.03.2013 14:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2013 Witam! Etap PnB i romans z bankiem . Wszystko wzkazuje na to, że latem zaczynamy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yendrula 25.03.2013 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2013 Widzę, że projekt coraz bardziej jest dopracowywany. np mamy szafę w wiatrołapie :] Też będę miał podwójny garaż, z tym, że ma on długość domu i jest przesunięty w tył około 1 m (kosiarka i rowery się zmieszczą). Zamiast tarasu będzie dach dwuspadowy o kącie 30 st. Sam dom będę miał pozmieniany, troszkę w środku i więcej w oknach np. okno kuchenne 1,8*1,5m, w pokojach na górze zamiast "balkonówek" normalne 1,5*1,5m. Stan - do stropu, a teraz trzeba kredyt brać.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dlt7 13.06.2013 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2013 Ekotypowych przybywa: http://ekotypowe.pl/ekotypowe/eko12/eko12.htmlProjekt dostosowany pod dotację NF40 i buduje się w okolicach Lublina.Jest w projekcie i szafa w wiatrołapie i pralnia na piętrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kitesurf 01.07.2013 19:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2013 Zaczęło sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal84x 23.10.2013 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2013 Ekotypowych przybywa: http://ekotypowe.pl/ekotypowe/eko12/eko12.html Projekt dostosowany pod dotację NF40 i buduje się w okolicach Lublina. Jest w projekcie i szafa w wiatrołapie i pralnia na piętrze. To może ty dlt7 budujesz ten dom w okolicach Lublina? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ctxpawlik 02.01.2014 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2014 Hej, Czy ktoś w okolicach lublina buduje jakiś dom z pracowni EKOARCHITEKCI? Bardzo prosił bym o informacje bo zastanawiamy sie z żoną nad jednym z ich projektów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dlt7 03.01.2014 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2014 To może ty dlt7 budujesz ten dom w okolicach Lublina? Niestety to nie ja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dlt7 03.01.2014 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2014 Hej, Czy ktoś w okolicach lublina buduje jakiś dom z pracowni EKOARCHITEKCI? Bardzo prosił bym o informacje bo zastanawiamy sie z żoną nad jednym z ich projektów. Spróbuj napisać do EKOARCHITEKTÓW z prośbą o kontakt zwrotny od inwestorów (jeśli wyrażą zgodę). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ekotypowy 28.04.2014 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2014 Witam serdecznie,przejrzałam wpisy i są dość ciekawe. Ja również kupiłam ten projekt, jestem na etapie czekania na pozwolenie. Czy ktoś z Was już zakończył budowę i byłby tak miły, żeby podzielić się doświadczeniami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts