Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

samodzielny remont dachu okno kolnierz

danielch

Recommended Posts

Witam,

Ciag dalszy przy oknach. Tu nasz blad a własciwie handlowca. Polecił mi abym kupil do okien Veluxa kołnierze uniwersalne a nie te do karpiowki. Efekt jest taki jak widac. Rozmawialem z Veluxem, Pani z inforlinii zapewniała mnie ze ta też jest poprawnie. Mnie natomiast niepokoi jak dla mnie zbyt mało dachówek z prawej strony górnego okna.

I trzecie miejsce przy oknie mam wrażenie ze brakuje cwiartek dachówek.

punktC_01.jpg

punktC_00.jpg

Jak można to poprawić? Czy myslicie ze wyzszy kolnierz sprawiać moze problemy?

Proszę o info. Moze jest ktoś z okolic Zabrza żeby się tego podjąć?

Pozdrawiam,

Akurat kołnierz nie ma tu żadnego znaczenia. Dachówki pieją wokół okien ale lepsi od Ciebie robią to gorzej. Dachówki są za blisko obróbek i to wysokie przetłoczenie do którego powinny dochodzić tak mocno je unosi. Nad oknami też za blisko. Kominek w bardzo niefortunnym miejscu. Należało go zamontować jak najbliżej kalenicy i zastosować kominek wentylacyjny systemowy czyli ceramiczny. Jak na pierwszy raz to i tak bardzo dobrze. Pozdrawiam.

Dzięki za pomoc. Tak się akurat składa ze kominka nie mogłem za bardzo ruszać. Układ rur w mieszkaniu i w budynku jest taki i nie mogłem ;-(

Natomiast pociesza mnie to że z takim kołnierzem też wszystko powinno być OK. Natomiast w górnym okniem, po prawej stronie mogłoby być więcej połówek dachówek. Myślisz ze jest to konieczne? Czy tez może tak zostać?

Pozdrawiam,

Daniel