Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Okres na zakup okien

Recommended Posts

• Odpowiedzi 70
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

witam,

jeżeli chodzi o zakup okien to nie wiem czy teraz nie jest to dobry okres (choć to pewnie zależy od producenta). Z żoną podpisaliśmy umowę na zakup okien w ostatnią sobotę (producent PAGEN), z tym że termin realizacji to 3 m-ce i z tego względu dostaliśmy dodatkowy upust 8%. Jedyny minus to że trzeba było zapłacić za okna z góry 100%.

powodzenia

Styczeń -luty to chyba już po promocjach.Firmy zazwyczaj robią takie promocje 2miesiące przed końcem roku!

tu masz przykłady:

http://hekaplast.pl/?page_id=797 ,jezierski też ma taką samą promocje tylko odbiór stolarki marzec -kwiecień

Napewno oknoplast też zrobi(albo już ma) choc górale w radiu jeszcze nie krzyczą,hej:)

Dobrą promocją "zimową" jest to że jest już zapowiedziana podwyzka cenn paliwa o ok 20gr więc nie ma co się oszukiwać wszystko idzie w góre!

Nie wiem co za partia miała taki slogan ale to napewno nie prowadzi do " by żyło się lepiej" , bo lepiej nie mówić:D

oknoplast zawsze ma promocje :) a ile rabatów dają jeśli by tylko chcieli pierw dodac rabaty do siebie a później odjąć go od cenny :)

Jesli klient wpłaci całość dostaje rabat jesli nie sprzedawca wpłaci i "rabat" dla niego!

Realizacja na styczeń? bardzo nie realna choć Charli coś wspominał że ma być słaba zima:)

Mi okno plast zaproponował 8 % dodatkowego rabatu, przy kupnie teraz na dniach lecz z montażem na styczeń 2012. Z tego co wiem W dako tez co jakis czas zmieniają się rabaty i teraz pod koniec rokupowinno byc troszke taniej

Rozważam zakup w dako lub oknoplast 2 szybowe, 5 komorowe okna i raczej wybiore dako bo wyjdzi emnie troche taniej a jakość podobna

Edytowane przez zwil

Upust, upust i upust. Jakże łatwo dajemy się złapać na cyferki! A wiecie ile Wasze okna kosztowały we wrześniu? Sprawdziliście to?

Często jest tak: "promocja wrześniowa - 40%" a po jakimś czasie: "okazja! promocja listopadowa - 35%"

Kurcze, ja to mam przebiegłych klientów, bo oni wyceny porobili już wcześniej i teraz dzwonią pytając o aktualną cenę.. Każda "lipna" promocja wyszłaby mi bokiem.

A wracając do sedna - jeśli w listopadzie się nie pojawią promocje, to już w grudniu też nic nie będzie - chyba że Euro mocno spadnie.

Najwięksi /i zarazem najtańsi/ producenci z szybkimi terminami realizacji potrafią jeszcze coś (2-3-5%) opuścić w styczniu czy zimnym lutym, bo u nich aktualna koniunktura ściśle zalezy od pogody.

Upust, upust i upust. Jakże łatwo dajemy się złapać na cyferki! A wiecie ile Wasze okna kosztowały we wrześniu? Sprawdziliście to?

Często jest tak: "promocja wrześniowa - 40%" a po jakimś czasie: "okazja! promocja listopadowa - 35%"

Kurcze, ja to mam przebiegłych klientów, bo oni wyceny porobili już wcześniej i teraz dzwonią pytając o aktualną cenę.. Każda "lipna" promocja wyszłaby mi bokiem.

A wracając do sedna - jeśli w listopadzie się nie pojawią promocje, to już w grudniu też nic nie będzie - chyba że Euro mocno spadnie.

Najwięksi /i zarazem najtańsi/ producenci z szybkimi terminami realizacji potrafią jeszcze coś (2-3-5%) opuścić w styczniu czy zimnym lutym, bo u nich aktualna koniunktura ściśle zalezy od pogody.

z tymi upustami to racja, mialem wycene okien , po 2 tygodniach dzwonie a tam słysze że oferta nieaktulana "zmieniają sie im rabaty co jakiś czas". Mam kolege który sprzedaje okna, udąłem sie do niego wycenil mi za 18500 mówiąc że dostaje 35 % rabatu, po tygodniu udałem sie do innego punktu lecz tej samej fiirmy i otrzymalem cene 18000 zł, więc 500 taniej. Zastanawiam sie ile po znajomości kolega może mi opuscić z ceny bo zaznaczył na poczatku że to wycena wstepna i sie dogadamy....jak myslicie?on mowil ze 500 możę opuścić...ale mało coś, z 1000 spokojnie powinienem urwać wg. mnie...tak jak widać kolega kolegą ale każdy chce zarobic jak najwięcej...

Do "zwil":

:) Myślę że powinien Ci dać ze 2 tyś rabatu... :)

A tak na poważnie.

Szalejące ceny paliw oraz kursy walut skutecznie odstraszają producentów od organizowania większych akcji.

Nie oznacza to że ich nie będzie wcale lecz będą "ostrożniejsze".

Najlepsze ceny zawsze były w okresie listopad-styczeń - pod warunkiem odbioru okien wiosną nie sądzę aby w tym roku było inaczej.

:bash: przeczytaj co napisałeś, i zastanów się skąd mamy wiedzieć na ile jest twój kolega, przyjaciel, a może znajomy ?

Nie o to mi chodziło czy przyjaciel czy kolega, źle interpretujesz. Zastanawiam Sie jakie maja mozliwości upustów. Dla przykładu w innej branży gdzie pracuje my doliczamy nie mniej niż 10 % do ceny zakupu. albo inaczej dajemy minimum 40 % marzy z tego możliwośc rabatowania do do 15-20 % dla klienta. Kwestia jak jest na oknach to że on mi powie że mi da 35 % rabatu to może byc kropla w morzu jak naliczył od ceny zakupu 100 %. Więc prosze bez szydzenia.....

Edytowane przez zwil