Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Okres na zakup okien

Recommended Posts

Może tak... sprzedałem znajomemu ( również handlowiec w branży budowlanej ) stolarkę za 11 tyś. wcześniej wycenili mu na targach w Warszawie okna na 16 tyś. ( ten sam profil, okucie również identyczne, "moja" szyba 0,7 - konkurencji 0,6 ) o czym powiedział mi po podpisaniu umowy, ja zarobiłem na tym swoje ( wiadomo, że troszkę mniej, aniżeli na innych klientach )

Rozpiętość rabatowa uzależniona jest od tego ile dany punkt sprzedaje produktów od danego dostawcy. Więc, może się zdarzyć sytuacja, że inny sprzedawca ten dam produkt może mieć taniej od twojego znajomego, ale tak chyba jest w każdej branży :confused:

• Odpowiedzi 70
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Mi okno plast zaproponował 8 % dodatkowego rabatu, przy kupnie teraz na dniach lecz z montażem na styczeń 2012.

A ja pisałem że lepsze ceny dostają Ci którzy chcą montować wiosną a nie w styczniu 2012.

To pisałem wyżej że : podpisanie umowy na dniach z montażem na styczeń- dostaje dodatkowe 8% rabatu w oknoplast...

Czytałem co napisałeś... Lecz ja nie pisałem o oknach z OknoPlastu a o wszystkich firmach okiennych ogólnie.

zima zaczyna się wtedy kiedy obłożenie robotą jest tak duże że wyrobić się nie można i wtedy warto nie tracąc klientów przerzucić ich na wiosnę

zwłaszcza że w każdej chwili mogą pojawić się temperatury które i tak uniemożliwiają montaż i może okazać się że trzeba zaczekać i tak do wiosny

Ale prawdą jest, że "zero" zaczyna być już początkiem końca montaży a nawet +5 przy montażu warstwowym już taki montaż by był wykonany prawidłowo uniemożliwia

zima zaczyna się wtedy kiedy obłożenie robotą jest tak duże że wyrobić się nie można i wtedy warto nie tracąc klientów przerzucić ich na wiosnę

zwłaszcza że w każdej chwili mogą pojawić się temperatury które i tak uniemożliwiają montaż i może okazać się że trzeba zaczekać i tak do wiosny

Ale prawdą jest, że "zero" zaczyna być już początkiem końca montaży a nawet +5 przy montażu warstwowym już taki montaż by był wykonany prawidłowo uniemożliwia

Ponoć do minus pieciu stopni mozna montować- pianka działa...tzn. sie rozpręża do minus 5 stopni....

piana wydostaje się z pistoletu nawet do minus 30-tu ale dopiero wiosną jak będzie cieplej, poniżej minus 10 stopni ulega natychmiastowej krystalizacji i nie ma żadnego rozprężania i przyczepności do profila czy muru

Chcesz zrobić dobrze - lepiej poczekaj aż będzie cieplej

Ale najgorsza nie jest piana przy takich temperaturach tylko sam materiał z którego wykonane jest okno - już przy zerze PVC staje się kruche i łatwo pęka czy nawet pod wpływem delikatnego uderzenia potrafi pęknąć lub się odłamać

Za całą moją niechęcią do Oknoplastu to musze ich pochwalić, że w organizacji sprzedaży są o lata świetle przed Drutexem.

Poza tym hasło Drutexu "najlepsze okna".. brrrr.. Kiedyś było dodane "bez kitu", ale skoro je skrócili to może jest tu już jakiś kit?

a kto ci takich rzeczy naopowiadał? Pianka by trzymać się muru nie potrzebuje wody.

By lepiej się trzymała nie może być kurzu a najlepiej jak mur jest zagruntowany.

Pianka by wiązać i by wiązać szybciej potrzebuje wilgoci

Sorry ale od kiedy wilgoć na murze to nie woda??

Jak dostarczasz swojej pianie wilgoć przy minus np 3?? To dość ciekawe...

W mróz nie masz wilgoci w murze tylko lód to po pierwsze

piana utwardza się w wilgotnym środowisku do 24 godzin. Im więcej wilgoci tym szybciej.

Czy potrzebna Ci szybkość przy temperaturach ujemnych ? Nie. Więc woda wogóle jest zbędna. Niech się utwardza i miesiąc-realnie czas już nie ma znaczenia.

Inny temat.

Nikt o zdrowych zmysłach i dając gwarancje na wykonana robotę nie robi już przy zerze montażu warstwowego od początku do końca.

I tak samo-nie ma znaczenia szybkość utwardzania się piańy gdyż folii i tak kleić nie będziesz a taśma rozpreżna będzie się powiększać chyba z miesiąc.

Reasumując-woda nie zawsze jest niezbędna do montażu a niekiedy-właśnie teraz-wręcz zbędna

Hi hi najlepszy czas na zakup jest do 28 listopada kiedy to kończę 53 lata :(

Ślubna wymyśliła dla mnie prezent. Mam dawać 5.3 % upustu urodzinowego :(

Dobrze ze nie wpadła na pomysł by było to 53 procent bo by mnie z torbami puściła hi hi

Czy raczej powinienem zabierać więcej bym sobie jakiś prezent kupił ;).

Nie wiem jak u innych ale ja już mam cały marzec zapchany montażami i tylko by wiosna zawitała pierwszego :)

Za całą moją niechęcią do Oknoplastu to musze ich pochwalić, że w organizacji sprzedaży są o lata świetle przed Drutexem.

Poza tym hasło Drutexu "najlepsze okna".. brrrr.. Kiedyś było dodane "bez kitu", ale skoro je skrócili to może jest tu już jakiś kit?

Oczywiście że jest kit! Ostatnie wyniki Instytutu Techniki Budowlanej pokazują to czarno na białym. Drutex deklaruje np parametr "obciążenie wiatrem" 1600, a w rzeczywistości osiąga 1000 … Widać jak szanują klienta...

http://wyborcza.biz/biznes/1,101562,10586487,Ranking_najlepszych_okien__Uwaga_na_nieszczelne_ramy.html

http://mieszkaniowy.blox.pl/2011/11/Oto-jak-mozna-odwrocic-kota-ogonem.html

Edytowane przez akinorew