mera1719509548 21.11.2011 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 Może tak... sprzedałem znajomemu ( również handlowiec w branży budowlanej ) stolarkę za 11 tyś. wcześniej wycenili mu na targach w Warszawie okna na 16 tyś. ( ten sam profil, okucie również identyczne, "moja" szyba 0,7 - konkurencji 0,6 ) o czym powiedział mi po podpisaniu umowy, ja zarobiłem na tym swoje ( wiadomo, że troszkę mniej, aniżeli na innych klientach ) Rozpiętość rabatowa uzależniona jest od tego ile dany punkt sprzedaje produktów od danego dostawcy. Więc, może się zdarzyć sytuacja, że inny sprzedawca ten dam produkt może mieć taniej od twojego znajomego, ale tak chyba jest w każdej branży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robespierre 21.11.2011 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 Dokładnie. Jeśli okna zrobi Ci "znajomy" to daj mu te 500 zł więcej i się nie targuj. Dostaniesz lepsze okna i będziesz żył długo i szczęśliwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robespierre 21.11.2011 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 Dokładnie. Jeśli okna zrobi Ci "znajomy" to daj mu te 500 zł więcej i się nie targój. Dostaniesz lepsze okna i będziesz żył długo i szczęśliwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robespierre 22.11.2011 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 Mi okno plast zaproponował 8 % dodatkowego rabatu, przy kupnie teraz na dniach lecz z montażem na styczeń 2012. A ja pisałem że lepsze ceny dostają Ci którzy chcą montować wiosną a nie w styczniu 2012. To pisałem wyżej że : podpisanie umowy na dniach z montażem na styczeń- dostaje dodatkowe 8% rabatu w oknoplast... Czytałem co napisałeś... Lecz ja nie pisałem o oknach z OknoPlastu a o wszystkich firmach okiennych ogólnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 22.11.2011 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 A ja mam wiadomość sprzed godziny.. Jeden z moich dostawców przysłał pismo dot końca obowiązującej promocji - generalna sugestia z niego jest taka - taniej nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mera1719509548 22.11.2011 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 oho, zaczyna się Czyli wropwadził promocję "zimową", którą przed rozpoczęciem zimy ?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robespierre 22.11.2011 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 Dla "okniarzy" zima zaczyna się z chwilą spadku temperatur poniżej 0. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 22.11.2011 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 zima zaczyna się wtedy kiedy obłożenie robotą jest tak duże że wyrobić się nie można i wtedy warto nie tracąc klientów przerzucić ich na wiosnęzwłaszcza że w każdej chwili mogą pojawić się temperatury które i tak uniemożliwiają montaż i może okazać się że trzeba zaczekać i tak do wiosnyAle prawdą jest, że "zero" zaczyna być już początkiem końca montaży a nawet +5 przy montażu warstwowym już taki montaż by był wykonany prawidłowo uniemożliwia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zwil 22.11.2011 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 zima zaczyna się wtedy kiedy obłożenie robotą jest tak duże że wyrobić się nie można i wtedy warto nie tracąc klientów przerzucić ich na wiosnę zwłaszcza że w każdej chwili mogą pojawić się temperatury które i tak uniemożliwiają montaż i może okazać się że trzeba zaczekać i tak do wiosny Ale prawdą jest, że "zero" zaczyna być już początkiem końca montaży a nawet +5 przy montażu warstwowym już taki montaż by był wykonany prawidłowo uniemożliwia Ponoć do minus pieciu stopni mozna montować- pianka działa...tzn. sie rozpręża do minus 5 stopni.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 22.11.2011 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 piana wydostaje się z pistoletu nawet do minus 30-tu ale dopiero wiosną jak będzie cieplej, poniżej minus 10 stopni ulega natychmiastowej krystalizacji i nie ma żadnego rozprężania i przyczepności do profila czy muruChcesz zrobić dobrze - lepiej poczekaj aż będzie cieplejAle najgorsza nie jest piana przy takich temperaturach tylko sam materiał z którego wykonane jest okno - już przy zerze PVC staje się kruche i łatwo pęka czy nawet pod wpływem delikatnego uderzenia potrafi pęknąć lub się odłamać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robespierre 22.11.2011 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 (edytowane) Aby pianka prawidłowo trzymała się muru należy go zwilżyć wodą. Woda poniżej zera zamarza i piana nie ma się już czego złapać... Edytowane 23 Listopada 2011 przez Robespierre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 22.11.2011 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 (edytowane) a kto ci takich rzeczy naopowiadał? Pianka by trzymać się muru nie potrzebuje wody. By lepiej się trzymała nie może być kurzu a najlepiej jak mur jest zagruntowany.Pianka by wiązać i by wiązać szybciej potrzebuje wilgoci Edytowane 22 Listopada 2011 przez jareko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daro31ie 23.11.2011 07:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 WitamZadzwoniłem sobie do centrali firmy Drutex z zapytaniem o rabaty zimowe. I co usłyszałem?Musze wysłać wszystkim przedstawicielom tej firmy zapytanie i czekać na odpowiedz. Czy każdy ustala sobie ceny sam!Trochę inaczej jak w oknoplascie. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 23.11.2011 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 Za całą moją niechęcią do Oknoplastu to musze ich pochwalić, że w organizacji sprzedaży są o lata świetle przed Drutexem. Poza tym hasło Drutexu "najlepsze okna".. brrrr.. Kiedyś było dodane "bez kitu", ale skoro je skrócili to może jest tu już jakiś kit? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 23.11.2011 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 na reklamie drutex-u widać szczęście rodziny która czuje się bezpieczna w domu do którego nie można się włamać a to jest bezzenne:)Oknoplast Grup! teraz trzeba wydać pieeniądze na zmiane reklam bo Kraków chce grube miliony za uzywanie nazwy miasta! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robespierre 23.11.2011 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 a kto ci takich rzeczy naopowiadał? Pianka by trzymać się muru nie potrzebuje wody. By lepiej się trzymała nie może być kurzu a najlepiej jak mur jest zagruntowany. Pianka by wiązać i by wiązać szybciej potrzebuje wilgoci Sorry ale od kiedy wilgoć na murze to nie woda?? Jak dostarczasz swojej pianie wilgoć przy minus np 3?? To dość ciekawe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 23.11.2011 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 W mróz nie masz wilgoci w murze tylko lód to po pierwszepiana utwardza się w wilgotnym środowisku do 24 godzin. Im więcej wilgoci tym szybciej.Czy potrzebna Ci szybkość przy temperaturach ujemnych ? Nie. Więc woda wogóle jest zbędna. Niech się utwardza i miesiąc-realnie czas już nie ma znaczenia.Inny temat.Nikt o zdrowych zmysłach i dając gwarancje na wykonana robotę nie robi już przy zerze montażu warstwowego od początku do końca. I tak samo-nie ma znaczenia szybkość utwardzania się piańy gdyż folii i tak kleić nie będziesz a taśma rozpreżna będzie się powiększać chyba z miesiąc.Reasumując-woda nie zawsze jest niezbędna do montażu a niekiedy-właśnie teraz-wręcz zbędna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 23.11.2011 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 Hi hi najlepszy czas na zakup jest do 28 listopada kiedy to kończę 53 lata Ślubna wymyśliła dla mnie prezent. Mam dawać 5.3 % upustu urodzinowego Dobrze ze nie wpadła na pomysł by było to 53 procent bo by mnie z torbami puściła hi hi Czy raczej powinienem zabierać więcej bym sobie jakiś prezent kupił . Nie wiem jak u innych ale ja już mam cały marzec zapchany montażami i tylko by wiosna zawitała pierwszego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slaku 24.11.2011 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 Każdy czas jest dobry na zakup okien...... Tak jak ostanio miałem klienta i pyta się czy u mnie w styczniu też będę miał rabat 8% z racji tego, że wtedy są najwieszke rabaty....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akinorew 27.11.2011 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2011 (edytowane) Za całą moją niechęcią do Oknoplastu to musze ich pochwalić, że w organizacji sprzedaży są o lata świetle przed Drutexem. Poza tym hasło Drutexu "najlepsze okna".. brrrr.. Kiedyś było dodane "bez kitu", ale skoro je skrócili to może jest tu już jakiś kit? Oczywiście że jest kit! Ostatnie wyniki Instytutu Techniki Budowlanej pokazują to czarno na białym. Drutex deklaruje np parametr "obciążenie wiatrem" 1600, a w rzeczywistości osiąga 1000 … Widać jak szanują klienta... http://wyborcza.biz/biznes/1,101562,10586487,Ranking_najlepszych_okien__Uwaga_na_nieszczelne_ramy.html http://mieszkaniowy.blox.pl/2011/11/Oto-jak-mozna-odwrocic-kota-ogonem.html Edytowane 27 Listopada 2011 przez akinorew Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts