finlandia 28.11.2011 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2011 Tak? Jak widać wielu osobom problem stwarzają interpretacje tych wyników /mi także/. Z tego co ja widziałem, to w piątkowej Wyborczej jest reklama Drutexu na całą stronę - mocno techniczne, dlatego czytanie odłożyłem na lepszy moment. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość goya1 28.11.2011 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2011 Ja właśnie porównałam tabelę, którą zamieszcza Drutex i Instytut Techniki Budowlanej, który badał okna, i nie mam dobrych wieści, Drutex usunął bardzo ważną kolumnę, jaką jest "kryterium", czyli to co nam obiecują. Pewnie się wstydzą, że co innego obiecują, a co innego osiagają. Nie wiem jak Wy, ale ja czuję się okłamana! A tak się chwalą, że mają najlepsze okna!!! To jak obiecywać komuś gwiazdkę z nieba! Tak? Jak widać wielu osobom problem stwarzają interpretacje tych wyników /mi także/. Z tego co ja widziałem, to w piątkowej Wyborczej jest reklama Drutexu na całą stronę - mocno techniczne, dlatego czytanie odłożyłem na lepszy moment. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolekk 28.11.2011 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2011 tak ciekawie sie watek zapowiadal ... myslalem ze zrobi sie tu kopalnia wiedzy na temat aktualnych promocji a tu jakies pseudoreklamy firmy robiacej szydelka i druty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monix78 28.11.2011 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2011 Ja właśnie w sobotę podpisałam umowę z Oknoplusem. Owszem, mają promocję na okna Thermo, topThermo i okucia Select (chowane zawiasy). Z tym , że ja osobiście na słowo "promocja" patrzę przez palce. Co za sztuka podnieść cenę wyjściową i dać 50% rabatu. A przecież tak się praktykuje. Zanim wybrałam miejsce , gdzie zamówię okna wysłałam kilka zapytań. Pierwsze do Oknoplusa do centrali , żeby dowiedzieć się, co się kryje pod słowem "promocja zimowa". Zostałam miło, rzetelnie i szczegółowo poinformowana. Następnie mając wymiary otworów okiennych wysłałam zapytanie do chyba 6 puntów sprzedaży. Odpowiedziały 4. Różnica cen przy tych samych parametrach bardzo duża (a rejon ten sam, odległość od miejsca budowy do 40km). I żadna z podanych cen "przed rabatem" nie była taka sama. Co do % rabatu też było różnie. Tylko dwie firmy dały tak jak powinny 35% + 5%. Jedna kolejne 7%. Cena za montaż też była różna (przy czym mowa o montażu na piance i kotwach). Jedna nawet chciała 100% wpłaty. Acha, montaż luty-marzec (w zależności od pogody), do 15 kwietnia przechowują okna za darmo.Po prostu pytajcie, sprawdzajcie.Z tego co wiem, to Oknoplast też ma promocje, im wcześniej zamówione tym większy rabat, ale 100% wpłaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość goya1 28.11.2011 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2011 Nie pseudoreklamy, tylko warto też spojrzeć na to, co firmy mówią o swoich produktach, bo jak kłamią przy parametrach, też pewnie stosują manipulacje cenowe i jak jest promocja to najpierw podniosą cenę, żeby potem dać rabat. Z tego co wiem Oknoplast nie robi takich rzeczy, nie wiem jak reszta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 28.11.2011 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2011 stosują manipulacje cenowe i jak jest promocja to najpierw podniosą cenę, żeby potem dać rabat. Z tego co wiem Oknoplast nie robi takich rzeczy, nie wiem jak reszta. Czyli chcesz powiedzieć, że okno, które teraz "w promocji" kosztuje 600zł przed jej wprowadzeniem kosztowało 1000zł? Akurat wymieniona firma "robi te rzeczy" od lat... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slaku 29.11.2011 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 no widzisz i klienci podniecają się promocją 40%.... Bo PROMOCJA! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 29.11.2011 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 W Warszawie od wielu wielu lat rozklejąne sa ulotki firmy wymieniającej okna i drzwi wejściówe. Treść i szata graficzna taka sama. Na każdej ogromny napis-rabat 30% Zmienia się tylko tytuł rabatu. Rabat wiosenny 30% Rabat letni 30% Rabat jesienny 30% Rabat zimowy 30% to dopiero jest marketing Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slaku 29.11.2011 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 u mnie jest to samo PROMOCJA!!! albo PROMOCJA ograniczona czasowo!!! :D:D:D:D:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zwil 06.12.2011 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 Mi znajomy z dako radzi abym poczekał do świat że powinna byc jakas lepsza oferta świateczna, mialem ofertę na okna z początku listopada i w stosunku do w/w oferty od 1 grudnia dako mialo podwyzki- podobno..../ wczoraj natomiast bylem w oknoplast i powiedzieli mi że montaz dopiero na luty, ze grudzien to miesiąc taki że sprawdzają maszyny itp...i sie nie wyrobia wczesniejdziwne bo jeszcze w pazdzierniku pytalem to czas realizacji był 3 tygodnie , który za jakiś czas zwiększyl sie na 4 tygodnie- chyba maja dużo zamówien...Nie zważając na promocję wysłalem e-maila o oferty to 4 punktów oknoplast-a oraz 3 dako.. i czekam na odpowiedzi.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krychu4k 06.12.2011 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 Moge spokojnie stwirdzic, ze najnizsze ceny beda najprawdopodobniej przed samym sylwestrem bo po Nowym Roku mamy znow podwyzke cen paliw, ktore rowniez maja wplyw na cene okien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejzms 06.12.2011 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 Wiele firm pod koniec roku ma dodtkowe promocje/ rabaty " zimowe ". Czasem wiąże się to z wpłaceniem zaliczki 100 % i koniecznością montażu okien na wiosnę . Czy warto i czy zaliczka 100 % to duze ryzyko , to musisz sam ocenić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 06.12.2011 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 Mi znajomy z dako radzi abym poczekał do świat że powinna byc jakas lepsza oferta świateczna, mialem ofertę na okna z początku listopada i w stosunku do w/w oferty od 1 grudnia dako mialo podwyzki- podobno..../ wczoraj natomiast bylem w oknoplast i powiedzieli mi że montaz dopiero na luty, ze grudzien to miesiąc taki że sprawdzają maszyny itp...i sie nie wyrobia wczesniej dziwne bo jeszcze w pazdzierniku pytalem to czas realizacji był 3 tygodnie , który za jakiś czas zwiększyl sie na 4 tygodnie- chyba maja dużo zamówien...Nie zważając na promocję wysłalem e-maila o oferty to 4 punktów oknoplast-a oraz 3 dako.. i czekam na odpowiedzi..taaaaa....fabryki zapewne pracować będą 24-26 grudnia gdy Inwestorzy będą świętować i dzielić się opłatkiem Zapewne jakbyś zapytał w kwietniu to termin miałbyś jeszcze krótszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 06.12.2011 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 najlepiej wogóle zapytać w boze narodzenie ,pomiary zrobić w sylwestra a kupic wraz z nowym rokiem! jeśli jakieś biuro bedzie otwarte na pewno rabat bedzie najlepszy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leniin 06.12.2011 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 Mi najnizsza oferte dali w MS jest aktualnie promocja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 07.12.2011 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 Ceny okien od wielu lat brylują na tym samym poziomie. Jak dla mnie to ewenement Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 07.12.2011 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 a ceny montażu powoli osiągają stan z końca lat 90-tych - to dopiero jest ewenement !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 07.12.2011 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 ...i tak za drogo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 07.12.2011 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 ha ha ha Charlie, wszystko dla klienta jest za drogie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leniin 07.12.2011 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 zgadza sie klijent chce dobre okna w cenie najtanszych... Trzeba znalezc zloty srodek.... Srednie okna w sredniej cenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts