Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Okres na zakup okien

Recommended Posts

Tak? Jak widać wielu osobom problem stwarzają interpretacje tych wyników /mi także/.

Z tego co ja widziałem, to w piątkowej Wyborczej jest reklama Drutexu na całą stronę - mocno techniczne, dlatego czytanie odłożyłem na lepszy moment.

• Odpowiedzi 70
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Gość goya1

Ja właśnie porównałam tabelę, którą zamieszcza Drutex i Instytut Techniki Budowlanej, który badał okna, i nie mam dobrych wieści, Drutex usunął bardzo ważną kolumnę, jaką jest "kryterium", czyli to co nam obiecują. Pewnie się wstydzą, że co innego obiecują, a co innego osiagają. Nie wiem jak Wy, ale ja czuję się okłamana! A tak się chwalą, że mają najlepsze okna!!! To jak obiecywać komuś gwiazdkę z nieba!

Tak? Jak widać wielu osobom problem stwarzają interpretacje tych wyników /mi także/.

Z tego co ja widziałem, to w piątkowej Wyborczej jest reklama Drutexu na całą stronę - mocno techniczne, dlatego czytanie odłożyłem na lepszy moment.

Ja właśnie w sobotę podpisałam umowę z Oknoplusem. Owszem, mają promocję na okna Thermo, topThermo i okucia Select (chowane zawiasy). Z tym , że ja osobiście na słowo "promocja" patrzę przez palce. Co za sztuka podnieść cenę wyjściową i dać 50% rabatu. A przecież tak się praktykuje. Zanim wybrałam miejsce , gdzie zamówię okna wysłałam kilka zapytań. Pierwsze do Oknoplusa do centrali , żeby dowiedzieć się, co się kryje pod słowem "promocja zimowa". Zostałam miło, rzetelnie i szczegółowo poinformowana. Następnie mając wymiary otworów okiennych wysłałam zapytanie do chyba 6 puntów sprzedaży. Odpowiedziały 4. Różnica cen przy tych samych parametrach bardzo duża (a rejon ten sam, odległość od miejsca budowy do 40km). I żadna z podanych cen "przed rabatem" nie była taka sama. Co do % rabatu też było różnie. Tylko dwie firmy dały tak jak powinny 35% + 5%. Jedna kolejne 7%. Cena za montaż też była różna (przy czym mowa o montażu na piance i kotwach). Jedna nawet chciała 100% wpłaty. Acha, montaż luty-marzec (w zależności od pogody), do 15 kwietnia przechowują okna za darmo.

Po prostu pytajcie, sprawdzajcie.

Z tego co wiem, to Oknoplast też ma promocje, im wcześniej zamówione tym większy rabat, ale 100% wpłaty.

Gość goya1
Nie pseudoreklamy, tylko warto też spojrzeć na to, co firmy mówią o swoich produktach, bo jak kłamią przy parametrach, też pewnie stosują manipulacje cenowe i jak jest promocja to najpierw podniosą cenę, żeby potem dać rabat. Z tego co wiem Oknoplast nie robi takich rzeczy, nie wiem jak reszta.

stosują manipulacje cenowe i jak jest promocja to najpierw podniosą cenę, żeby potem dać rabat. Z tego co wiem Oknoplast nie robi takich rzeczy, nie wiem jak reszta.

Czyli chcesz powiedzieć, że okno, które teraz "w promocji" kosztuje 600zł przed jej wprowadzeniem kosztowało 1000zł? Akurat wymieniona firma "robi te rzeczy" od lat...

W Warszawie od wielu wielu lat rozklejąne sa ulotki firmy wymieniającej okna i drzwi wejściówe.

Treść i szata graficzna taka sama.

Na każdej ogromny napis-rabat 30%

Zmienia się tylko tytuł rabatu.

Rabat wiosenny 30%

Rabat letni 30%

Rabat jesienny 30%

Rabat zimowy 30%

to dopiero jest marketing ;)

Mi znajomy z dako radzi abym poczekał do świat że powinna byc jakas lepsza oferta świateczna, mialem ofertę na okna z początku listopada i w stosunku do w/w oferty od 1 grudnia dako mialo podwyzki- podobno..../ wczoraj natomiast bylem w oknoplast i powiedzieli mi że montaz dopiero na luty, ze grudzien to miesiąc taki że sprawdzają maszyny itp...i sie nie wyrobia wczesniej

dziwne bo jeszcze w pazdzierniku pytalem to czas realizacji był 3 tygodnie , który za jakiś czas zwiększyl sie na 4 tygodnie- chyba maja dużo zamówien...Nie zważając na promocję wysłalem e-maila o oferty to 4 punktów oknoplast-a oraz 3 dako.. i czekam na odpowiedzi..

Mi znajomy z dako radzi abym poczekał do świat że powinna byc jakas lepsza oferta świateczna, mialem ofertę na okna z początku listopada i w stosunku do w/w oferty od 1 grudnia dako mialo podwyzki- podobno..../ wczoraj natomiast bylem w oknoplast i powiedzieli mi że montaz dopiero na luty, ze grudzien to miesiąc taki że sprawdzają maszyny itp...i sie nie wyrobia wczesniej

dziwne bo jeszcze w pazdzierniku pytalem to czas realizacji był 3 tygodnie , który za jakiś czas zwiększyl sie na 4 tygodnie- chyba maja dużo zamówien...Nie zważając na promocję wysłalem e-maila o oferty to 4 punktów oknoplast-a oraz 3 dako.. i czekam na odpowiedzi..

taaaaa....fabryki zapewne pracować będą 24-26 grudnia ;) gdy Inwestorzy będą świętować i dzielić się opłatkiem

Zapewne jakbyś zapytał w kwietniu to termin miałbyś jeszcze krótszy.