ArtMedia 30.03.2004 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2004 Sprawdź syfon, czy nie jest taki sam jak w 12-to centymetrowej grubości Pablo. Jeśli to ten sam to stanowczo odradzam. Rozbieranie i czyszczenie raz w tygodniu. Ma wadliwą konstrukcję. Chyba, że w rodzinie nie masz nikogo z włosami dłuższymi niż 3-4cm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minuszka 30.03.2004 13:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2004 Brodzika jeszcze nie wybralam, czyli co brodzik z Kabi jest kiepski?? To wezmę wobec tego Koło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArtMedia 30.03.2004 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2004 Brodzik jest dobry, tylko syfon w Pablo jest do niczego. Jeśli i inne z Kabi mają taki sam syfon to również przestrzegam. Ale może mają inne? Nie wiem? Kupowałem tylko Pablo i wtedy nawet przez myśl mi nie przeszło, aby zawracać sobie tym głowę. Zapytaj sprzedawcę, albo niech Ci pokaże syfon z Pablo i z tego, który chcesz kupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minuszka 30.03.2004 14:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2004 oki, dzieki spytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArtMedia 31.03.2004 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2004 Aha, no i bierz raczej na stelażu, bo te piankowe mają tendencję do wydeptywania się. Powstaje dołek. Dotyczy wszystkich producentów. Pianka tak ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minuszka 31.03.2004 10:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2004 dzieki, wlasnie pytalam sie w sklepie odnosnie tego syfonu, twierdza, ze nieraz jest syfon do brodzika a nie raz nie ma Troche mnie zdziwila ta odpowiedz, bo w koncu syfon jest chyba w cenie brodzika, ale Pan z wielkim wahaniem stwierdzi, ze rzeczywiscie ten syfon jest wadliwy i ewentualnie polecalby mi brodzik Koła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciotka 05.04.2004 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2004 Hej,wybierając kabinę pamiętajcie, że należy ją wybierać od razu z brodzikiem, gdyż może okazać się, że atrakcyjna cenowo kabina pasuje tylko do drogiego brodzika lub inne tego typu.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anula73 05.04.2004 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2004 Ja sie zdecydowlam na kabine 90x90 okragla z Kola model ATOL - ok 1300 zl do tego brodzik z siedziskiem 21 cm glebokosci. Kabina typu "kacza szyba" bardzo estetyczna. Jutro zamierzam zamowic. Nurtuje mnie tylko czy aby to siedzisko nie jest za plytkie. Widzialam siedzisko 23 cm glebokie, caly brodzik 28 cm i bylo to cos niezwykle praktycznego. Niestey Kolo glebszych nie produkuje. Anula Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amber 08.04.2004 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2004 Mnie bardzo podoba się Iwon z Kabi jak równiez Paulo I a zmartwiłam się tymi syfonami w brodzikach, czy wiecie jaki brodzić np. z Koła może pasować do Paulo I ? Pytałam sprzedawców ale trafiałam na takich ...., że szkoda słów. ZAtem znów na Was liczę.Pozdr. A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArtMedia 08.04.2004 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2004 Zaraz, zaraz, Paulo to nie to samo co Pablo! Nie wiem czy mają takie same syfony i czy w ogóle w Paulo jest w komplecie tak jak w Pablo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amber 08.04.2004 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2004 Zgadza się, ale do kabiny Paulo jest brodzik Pablo, chyba że się mylę, zaraz idę na stronę kabi i się rozeznam jeszcze raz.A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 08.04.2004 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2004 ja w swoim starym mieszakniu mam kabinę Hoppe po 7 latach uzytkowania jest dalej porzadna...nie ma z nia zadnych kłopotów.. w nowym domku tez kupiłam szklaną hoppe design joop czy cos takiego...mam nadzieje ze bedzie sie sprawowała ok..nio i ma szklo które nie zachodzi kamieniem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek K. 15.04.2004 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2004 Mam od roku szklaną, narożną Aquaform 90x90 z płytkim brodzikiem i syfonem Kludi rozbieranym od góry (jeszcze się nie zapchał). Polecam, nic się nie dzieje, czyści się łatwo, kosztowała z brodzikiem ok. 1200-1300 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
strzecha 19.04.2004 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2004 Mam taki prolem. Ojciec, z którym mieszkam waży coś koło 150 kg. Czy każdy brodzik to wytrzyma ? No i jak bedzie wyglądła po kilku latach takiego obciążania ? Dodatkowo sprawę komplikuje fakt iż wujek, który się czasami u nas kompie waży jeszcze troszkę więcej. Co polecacie ? Co do kabin to chyba wybiorę Kabi Pablo II lub Pablo II plus. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 22.04.2004 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2004 Ja zamiast brodzika zrobiłam płytę kamienną z wycięciem na syfon. Płyta leży z małym spadkiem. Nic nie wycieka. Woda nie bębni. Kabina ma odpowiednie rozmiary - 120x120. Mogą wejść naraz 2 osoby (a może nawet 3). Nic się nie zarwie! Polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArtMedia 22.04.2004 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2004 Mam taki prolem. Ojciec, z którym mieszkam waży coś koło 150 kg. Czy każdy brodzik to wytrzyma ? No i jak bedzie wyglądła po kilku latach takiego obciążania ? Dodatkowo sprawę komplikuje fakt iż wujek, który się czasami u nas kompie waży jeszcze troszkę więcej. Co polecacie ? Co do kabin to chyba wybiorę Kabi Pablo II lub Pablo II plus. Są brodziki ceramiczne albo z tworzyw imitujących kamień albo ceramikę. Sztywne o dużej wytrzymałości, bez żadnych pianek ani stelaży. Nic się nie ugnie. Jeszcze do niedawna były tu: http://www.marmorin.pl/ Ale widzę, że chyba zawęzili ofertę Jeszcze kilka miesięcy temu można było zamówić nawet wysyłkowo... Możesz zadzwonić i zapytać. Sklep się jednak po kilku sekundach otworzył! http://www.marmorin.pl/sklep.htm Są brodziki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marpas 05.06.2004 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2004 Witam wszystkich Mam prosbe o namiary na hurtownie lub sklepy odnosnie nie drogich kabi prysznicowych szklanych. Bylam wczoraj w OPEXIE i oczywiscie kabinka mi sie bardzo podobala, spytałam o cenie i (ło matko!!!) zbladłam 6100. Moze ktos z Was ma namiary, będę naprawdę bardzo bardzo wdzięczna, a i jeszcze moze jakies stelaże WC. Jakie są dobre; Geberit, Sanit?? A czy ktoś ma kabinę robioną na zamówienie przez wyspecjalizowany zakład szklarski? Zrobiłem rozeznanie co do możliwości wykonania takiej kabiny i okazało się, że jak najbardziej jest to możliwe (Gliwice). Chodzi o ściankę i drzwi - kabina narożna. Nurtuje mnie sporawa uszczelnienia w miejscu styku drzwi ze ścianką. Aktualnie w łazience mamy Huppe 80x80 szklana, półokrągła i gdyby nie czernienie silikonu dookoła brodzika niezwykle trudny do usunięcia nalot "z kamienia" z detali w zakamarkach, to byłoby OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maxtor 05.06.2004 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2004 My wybraliśmy kabinę firmy Ravak seria Glassline model GSKK3 90cm,do tego brodzik Elipso.Szkło kabiny jest pokryte powłoką Anticalc,która zapobiega osadzaniu kamienia[jak będzie zobaczymy] Odpuściliśmy kabiny Koralle,Huppe,Artweger ze względu na chore ceny [10tys i więcej to przegięcie].Facet w sklepie z polskich producentów zdecydowanie polecił f.Ravak[sprzedaje wszystkie firmy] Jeśli chodzi o stelaż do WC nasz hydraulik stwierdził , że tylko Geberit. Kiedy kupiliśmy Grohe był trochę niezadowolony,kręcił nosem ale tylko do czasu gdy go zobaczył.Okazało się ,że Grohe jest tak samo dobry a jemu chodziło o to żeby nie kupować tego w marketach za tanie pieniądze bo to szajs i się często psuje. I jeszcze a propos WC - lepiej jest wybrać kibelek z funkcją Aqua Stop niż z funkcją "mała woda,duża woda" bo jest bardziej ekonomiczny. Pozdrowienia Maxtorka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 04.07.2004 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2004 Mnie interesuje jeszcze kwestia utrzymania. Zabójczo mi się podoba przezroczyste szkło, oczywiście pokryte powłoką antiplaque. Prysznic jednak ma być intensywnie wykorzystywany, a nie tylko z okazji rocznicy ślubu , czy być w ogóle na pokaz. Chciałbym, żeby po wyjściu spod prysznica nie musieć wycierać go do sucha, a tylko raz w tygodniu go czymś tam umyć i tyle. Żona w łazience spędza duuuużo czasu i to miejsce musi błyszczeć. Kto użytkuje jakieś kabiny Huppe, Koralle, Gustafson, Duscholux czy inne z wyższej półki od kilku lat i może się podzielić informacjami nad utrzymaniem czystości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SzymonT 06.07.2004 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2004 Mnie interesuje jeszcze kwestia utrzymania. ... Cóż, IMHO jaka powłoka by nie była na każdej kabinie osadza się osad. W szczególności od mydła. Dobrym nawykiem jest spłukiwanie ścianek po każdym myciu się. Wtedy minimalizuje się szansę powstawania osadu. Osobiście mam kabinę Artweger z powłoką ArtClean. W jakis czas po umyciu kabiny powłoka faktycznie działa, ale później nie ma rady - i tak powstaje osad i tak. Za to "odkryłem" ostatnio produkt firmy Ravak "Anticalc", który rozprowadza się na szybach i który świetnie zapobiega przez dłuższy czas powstawaniu osadu i powoduje, że woda jakby od razu spływa po ściankach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts