Klawdia-Chauchat 16.11.2011 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 Witam serdecznie, Mam problem i ogromną nadzieję, że podpowiecie mi jak go rozwiązać. Kupiłam płytę grzewczą do zabudowy. Standard - niecałe 60 cm szerokości. Problem w tym, że z prawej strony płyty, na płycie blat się kończy. Czyli ramka, którą montażysta wytnie w blacie, będzie miała z prawej strony raptem 2-3 cm szerokości. Montażysta powiedział, że nie może dać mi gwarancji, że blat (wybrałam drewniany) nie pęknie. Powiedział, że to za mała szerokość i istnieje duże ryzyko, że to się nie uda. Podobno z blatem kamiennym i laminowanym byłoby tak samo. Czy macie jakieś doświadczenia w tym temacie, albo pomysł - z czego zrobić blat, żeby taka mała ramka nie stanowiła problemu? Pozdrawiam serdecznie i z góry dziękuję za pomoc:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert.k 17.11.2011 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 Ta ramka jest wprawdzie cienka ale podpiera się pewnie na brzegu szafki więc nie widzę powodu aby miała pęknąć. U mnie jest podobnie, blat się kończy choć jest łączony z blatem szafki narożnej, tylko to połączenie w żaden sposób nie przenosi obciążeń od płyty. Na razie nic nie pękło mimo, że blat mam z płyty laminowanej co chyba jest najmniej trwałym rozwiązaniem jeśli chodzi o obciążenia mechaniczne. Jedyny problem jaki widzę to miejsca w rogach płyty gdzie grubsza część płyty dochodzi do cienkiego paska i tam są największe zagrożenie. Ale wystarczy w tym miejscu pogrubić ściankę szafki drugą warstwą płyty (tak aby nie kolidowało to ani z płytą ani z piekarnikiem jeśli jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts