Boniek1 16.11.2011 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 Witam Forumowiczów, starając się o pozwolenie na budowę rozmawiałem z sąsiadem, na którego działce jest zlokalizowany przyłącz wody wskazany do podpięcia do mnie. I wtedy poinformował mnie, że nie będzie robił problemów z udostępnieniem działki i podpięciem się do niego. Złożyłem więc stosowny dokument do wniosku o pozwolenie na tej bazie. Pozwolenie otrzymałem, i kilka dni temu zacząłem budowę. Niestety wygląda na to, że sąsiad zmienił zdanie, i kiedy przyszło do podpisania oświadczenia nie chce się na to zgodzić. Nie chcę iść na wojnę i kłócić się na samym początku, więc wygodniej dla mnie będzie ponieść wyższe koszty i podpiąć się do innego przyłącza, zlokalizowanego na działce innego sąsiada. który wyraził zgodę (rzeczywistą na taką operację. Ale tutaj mam pytania: 1. czy jest możliwa zamiana przyłącza wody na tym etapie (rozpoczęta budowa) 2. jeśli tak, jakie to ma konsekwencje (czasowe - wstrzymanie prac?, formalne - cofnięcie pozwolenia?) Spotkał się ktoś z takim problemem i może odpowiedzieć? Oczywiście oprócz nabijania niedobrego sąsiada na pal ) Pozdrawiam i z góry dziękuję, Grzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aglig 17.11.2011 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 (edytowane) 1. Udać się do Zakładu Wodociągów i zmienić warunki techniczne.2. Porozmawiać z projektantem przyłącza ( lub geodetą) aby złożył mapkę z nową trasą w ZUDP-ie i uzgodnił nowy przebieg.3. Rozumiem że mówiąc budowa masz na myśli budowę budynku mieszkalnego ?Jeśli tak to nie wstrzymywać samych prac budynku ( nie wykonywac tylko przyłącza bez załatwienia punktu 1 i 2)4. Porozmawiać z projektantem całości, ( ten który jest wymieniony w pozwoleniu, adaptujący projekt) aby zatwierdził to jako zmianę nieistotną. Edytowane 17 Listopada 2011 przez aglig Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teco 29.11.2011 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 PRZYŁĄCZE nie żaden przyłącz ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts