Agy 16.11.2011 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 Witam,jeśli powtarzam temat, to z góry przepraszam, ale przeszukałam forum i nie znalazłam odpowiedzi na nurtujące mnie pytania.Otóż w mieszkaniu, które kupiłam był stary piecyk gazowy, muszę go czymś zastąpić, i choć wiem, że piecyki gazowe są najekonomiczniejsze, boję się jednak gazu:(, myślałam o bojlerze (drożej??), ale znalazłam tą pompę Ariston Nuos, i tak się zastanawiam, czy warto inwestować w PC tylko do ogrzania wody, w mieszkaniu będę mieszkać tylko z córką, w łazience będzie prysznic, więc kąpieli nie będzie. Z tego co wiem to akurat PC Ariston Nuos można zainstalować w mieszkaniu, na czym to polega? Bardzo proszę o jakieś rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kkdarch 16.11.2011 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 Proszę poczytać trochę o zasadzie działania tej pompy ciepła(przetłacza spore ilości powietrza) i jak piszą tu http://www.aristonheating.pl/products/pompy.php działa powyżej 10st C:wink:. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agy 16.11.2011 20:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 dziękuję za odpowiedź, czytałam, czyste techniczne dane dla mnie niestety to czarna magia, jestem kompletnym laikiem w tej kwestii, czekam na rady proste jak "krowie na pastwisku", i chodzi mi o kwestię czy warto inwestować w PC w mieszkaniu 53m2? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kbab 16.11.2011 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 Jeśli jest gaz to najkorzystniej zainwestować w nowoczesny, bezpieczny z kilkoma zabezpieczeniami piecyk gazowy. Problemy są ze starymi, zwykle przy braku wentylacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts