Mieczysław71 16.11.2011 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 Witam, w internecie natknąłem się na produkt pozwalający zgniatać puste, plastykowe butelki, który wygląda na prosty i być może skuteczny. Zużywam sporo wody mineralnej i zmniejszenie objetosci odpadów byłaby sporą oszczędnością dla mojej kieszeni. Proszę o informacje, czy mieliście okazję zetknąć się z taką zgniatarka i czy ona w ogóle działa? Z góry dziekuję za Wasze spostrzeżenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agulka_p 17.11.2011 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 Podobne zgniatarki ostatnio widziałam w sklepie Duka, ale nie wiem tez jak się sprawdzają chętnie równiez usłyszę opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika_Gdynia 17.11.2011 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 a moze lepiej przerzucić się na "kranówę". W wielu miastach Polski jest b. dobrej jakości i można pić prosto z kranu. Jak ktoś nie ma zaufania to można przegotowac i wlac do dzbanka i ma się własnej roboty "wodę mineralną". I jaka ulga dla srodowiska... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mieczysław71 22.11.2011 22:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 Co jakości wody w polskich miastach mam poważne wątpliwości. Oczywiście picie tej wody jest bezpieczne, jednak "walory" smakowe odstręczają. Mieszkam w Poznaniu i ratunkiem dla mnie i dlakieszeni, z której muszę wysupływać co krok jakieś fundusze, okazał się Dzbanek filtrujący BRITA. Nie dość, że moge się teraz cieszyć taką woda do picia "prosto z kranu", w dodatku dzięki niej chronię urządzenia gospodarstwa domowego przed osadem kamiennym. Niestety, moja małżonka jest fanką zdrowego żywienia, więc problem butelek po wodach mineralnych pozostaje. P.S.: Też widziałem te zgniatarki w Duka, jednak żaden ze sprzedawców/sprzedawczyń nie potrafili o nich niczego powiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zulka01 23.11.2011 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 Tu mniej więcej widać o co chodzi: http://gadzetyiprezenty.pl/pl/ekologiczna-zgniatarka-do-butelek-puszek-i-kartonow.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mieczysław71 30.11.2011 21:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2011 Tu mniej więcej widać o co chodzi: http://gadzetyiprezenty.pl/pl/ekologiczna-zgniatarka-do-butelek-puszek-i-kartonow.html Dziękuję za pomoc. Znalazłem nawet w lepszej cenie (http://dlakieszeni.pl/zniatarka-do-butelek-omega) + skorzystałem z Dnia Darmowej Wysyłki. Teraz czekam na paczkę, Jak tylko zacznę używac podzielę się wrażeniami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rudy1993 27.08.2014 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2014 Witajcie,sama korzystam z podobnej zgniatarki i jestem zadowolona. Nie muszę często wynosić worka z butelkami plastikowymi, bo te zgniecione zajmują o wiele mniej miejsca, a co za tym idzie więcej sztuk wejdzie do jednego worka. Oszczędzam w ten sposób nie tylko miejsce ale również swój czas.Na rynku można dostać również trochę solidniejsze zgniatarki ECOPRESS, wykonane ze stali które przykręca się do ściany. Jej koszt waha się między ok. 150zł-200zł. Niemniej jednak uważam że jej cena jest adekwatna do jakości. QUOTE=Mieczysław71;5008464]Witam, w internecie natknąłem się na produkt pozwalający zgniatać puste, plastykowe butelki, który wygląda na prosty i być może skuteczny.Zużywam sporo wody mineralnej i zmniejszenie objetosci odpadów byłaby sporą oszczędnością dla mojej kieszeni.Proszę o informacje, czy mieliście okazję zetknąć się z taką zgniatarka i czy ona w ogóle działa? [ATTACH]85506[/ATTACH] Z góry dziekuję za Wasze spostrzeżenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 27.08.2014 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2014 moja zgniatarka działa bezbłędnie - pod butem wszystko się pięknie na płask zgniata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 27.08.2014 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2014 Mam bardzo ekologiczną zgniatarkę i jestem z niej zadowolony. Nigdy mnie nie zawiodła i nie zużywa energii elektrycznej. Wymaga jednak odkręcenia nakrętki,a następnie jej zakręcenia.Na krześle kładę butelkę i siadam na niej, następnie zakręcam. Butelka jest prawie dwuwymiarowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 27.08.2014 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2014 szkoda korka - te zbieram dla potrzebujących zgnieciona puszka czy butelka też płaska pozostaje, kartony po mleku i napojach rozkładam na płask zdejmując przed tym korek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prelegent 01.09.2014 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2014 Użyj zgniatarki do puszek aluminiowych. Dłuższa żywotność i więcej upakujesz w tej samej objętości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adas1981 10.11.2014 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2014 Witam! Jeśli jeszcze ktoś poszukuje solidnej zgniatarki do butelek lub puszek aluminiowych proponuję wersję naścienną: Służy do zgniatania butelek plastikowych od 0,3 do 2,5 litra oraz puszek aluminiowych po napojach. Zgniatarka posiada solidną, aluminiowa konstrukcję. Przystosowana do montażu na ścianie, prosta i poręczna w obsłudze - swobodnie można obsługiwać ją jedną ręką! Produkt widziałem dostępny na stronie: www.eko-arkady.pl/zgniatarki-puszek-butelek-c-20.html Polecam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts