JANA Lubuskie 17.11.2011 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 Buduję domek JANA (Archipelag) . Mam już skończony dach - czyli stan surowy otwarty. Strop nad salonem i otwartą kuchnią to belki stropowe, które chciałabym mieć widoczne. Stąd moje pytanie. Co położyć na belkach stropowych? Czy mogą być takie warstwy (patrząc od spodu): 1.na belkach stropowych płyty g-k (przeszpachlowane i pomalowane f. na biało) 2. folia paroizolacyjna 3. płyta OSB gr. 22 mm 4. wełna mineralna gr. 100 mm Dodam, że poddasze jest nieużytkowe, ale ocieplenie między krokwiami gr. 15 cm Czy może ktoś z Forumowiczów ma jakieś własne rozwiązania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 17.11.2011 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 u mnie jest taka belka: http://img90.imageshack.us/img90/5589/20111024091409404.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 17.11.2011 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 Jano,w tym dziale forum raczej uzyskasz inspiracje do wykończenia belek, a na swoje pytania odpowiedzi szukaj w dziale Doświadczenia...: http://forum.muratordom.pl/forumdisplay.php?58-%C5%9Aciany-stropy-kominy-gara%C5%BCe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia86 17.11.2011 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 ja mam podobny problem tyle że z jętkami widocznymi w salonie nie wiem jak je wykończyćczy zostawić drewno na wierzchy tylko pociągnąć bejcą np na kolor schodów (dąb) czy też pomalowc na biało??kuchnia połączona z salonem (meble w kuchni białe i białe płytki podłogowe w salonie i kuchni) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts