Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Z tego co pamiętam to około sosna, 48zł brutto - deska, której już nie trzeba szlifować :D !!! Koszt jest zależny od grubości i rodzaju drewna. Sam się temu dziwiłem, ale podobno tak jest. Rozmawiałem z właścicielem (bardzo uprzejmy i chętny do udzielania rad) i tłumaczył, że robi deski w taki sposób, że już nie trzeba z nimi nic robić :o - można od razu kłaść lakier lub olejować. Deski mają na krawędziać niewielkie zookrąglenia - stąd efekt małych rowków. Podobno to naprawde ładnie wygląda.

Mój znajomy ma ich deski od 3 lat i są naprawdę super (choć jego były jeszcze w starej technologii - musiał szlifować). Tak naprawdę to trzeba tam jechać i zobaczyć.

To co ważne - deski są odpowiedniej wilgotności, odpowiednio strugane, itd - jakośc jest naprawdę bardzo dobra. Oglądałem deski sosnowe w róznych miejscach (okolice Warszawy) i cena wynosiła od 40 do 46 zł brutto, ale jakość mnie nie powalała.

Nie reklamuję ich :D - sam miałem ich kupować, ale ...u mnie koszt przygotowania i położenia okazał się droższy niż klepka... i trochę żałuję :(

https://forum.murator.pl/topic/16278-deski-pod%C5%82ogowe/#findComment-269345