ekani 16.07.2014 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2014 Ale pięknie! Zazdroszczę, że już macie tak czysto. Betonowe płytki przecudnie wyglądają. Lampy bardzo ładne. Czy wszędzie w pokojach robiliście w panelach dylatację? U nas na całą górę pójdzie dąb bielony Tarkettu i próbowałam namawiać pana, który robił pomiar, żeby bez dylatacji, ale trochę kręcił nosem. Nasz fachowiec ciągle robi łazienki, niedługo się chyba pozabijamy. Montaż podłóg zamówiony na początek sierpnia, schody i drzwi w połowie sierpnia, kuchnia - początek września. Do końca września musimy się wprowadzić, a póki co tego wcale nie widzę. Za to nasz domek dostał balustrady, kostkę przed domem i taras, który baaardzo mi się podoba:rolleyes: Więcej zdjęć wrzucę na stronę z500 A kiedy macie zamiar się przeprowadzać? Zaraz jak kuchnia będzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gola86 16.07.2014 19:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2014 (edytowane) Dzisiaj musiałam całą podłogę okleić tekturą bo mi się wszyscy pchali z buciorami na górę ! Tyle co sobie odkurzyłam cały ten pył po montażu to wleźli goście od elewacji bo chcieli zerknąć na balkony i robota od nowa. U nas na górze nie ma w ogóle dylatacji bo nie robiliśmy tam ogrzewania podłogowego. Te "szpary" w panelach to tzw V-fuga. Podobno panele z ta fuga mają dłuższą żywotność, ale pożyjemy - zobaczymy. Jeśli chodzi o przeprowadzkę to mamy czas dokładnie do 23 września bo do tego dnia mamy umowę na wynajem mieszkania. Kuchnia ma być montowana już na niecałe 2 tygodnie, ale najbardziej wstrzymuje nas podłączenie kanalizacji, którego jeszcze nam nie zrobili. Mają robić to w sierpniu, ale nie wiadomo czy na początku czy na końcu :/ Z drzwiami wewnętrznymi się trochę zagapiliśmy i dopiero dzisiaj ostatecznie zostały zamówione. Będą za 4-5 tygodni. Przepięknie się wasz domek prezentuje, taras jest super ! Lecę na z500 pooglądać więcej fotek. Aaaaa nie wiem czy wiesz ale z500 w wersji rosyjskiej wrzuciło niedawno wasza realizację na facebooka Edytowane 16 Lipca 2014 przez Gola86 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekani 17.07.2014 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2014 Przykrywaj, przykrywaj, bo potem nie wiadomo skąd będą rysy. My też mamy panele z v-fugą, ale są jakieś zalecenia producenta, które nakazują robić dylatację. Montażysta powiedział, że mamy załatwić z kierownikiem firmy, w której kupujemy podłogę, to położy bez cięcia. Z przeprowadzką idziemy łeb w łeb - my mamy wynajęte mieszkanie do 30 września:oRosyjskiej wersji z500 nie widziałam - idę szukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gola86 17.07.2014 08:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2014 Nam te panele montowali goście ze sklepu, w którym je kupiliśmy. Przyjechali, położyli w 3 godziny i pojechali. Nic nie wspominali o dylatacji. Mam nadzieję, że nie będzie z tego tytułu problemów. W sumie to może chodzi o to ogrzewanie podłogowe, dlatego u nas nie trzeba było. Tutaj jest ten rosyjski profil na facebooku > https://www.facebook.com/StudioZ500ru , tylko nie mogę tera znaleźć waszych zdjęć. A jak sprawa z waszymi oknami ? wymienili te szyby w ramach ubezpieczenia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekani 18.07.2014 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2014 Z szybami czekamy. Zgłosiliśmy sprawę do ubezpieczyciela - dziś mija termin, kiedy ma się z nami skontaktować rzeczoznawca lub likwidator szkody. Na razie cisza. Tak oglądam Wasze pokoje i sobie uświadomiłam, że nasi synowie dostają ten sam pokój Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekani 14.08.2014 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2014 Bardzo ładnie wyszło. Wasz biały wygląda na czystą biel, nam pan zrobił lekko złamaną biel bez konsultacji z nami i wydaje mi się, że jest lekko kremowy ten kolor. Pokaż jeszcze od tyłu. Z kolorami też mieliśmy przejścia, bo robiliśmy tynkowaną podbitkę - miała być ciemnoszara. Przyjeżdżam po południu, gdy pół domu już było zrobione, a tu kolor ciemnobrązowy. Dzwonię do wykonawcy, pytam, a on mi mówi, że też mu się wydawała brązowa, ale myślał, że jak wyschnie, to będzie szara. Pomylili kolory przy mieszaniu. W efekcie drugą część domu też musieliśmy zrobić brązową i potem całość była malowana na szaro. Do tej pory wydaje mi się, że ten brąz przebija. U nas położone panele na górze, po weekendzie kładziemy podłogę w salonie i wchodzi stolarz ze schodami i drzwiami. Zaczyna się naprawdę dużo dziać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gola86 14.08.2014 23:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2014 Nasz biały chyba też jest lekko złamany. To trochę taka brudna biel. Zdjęcia robię telefonem więc różnie wychodzą. Widziałam właśnie na z500 nowe zdjęcia. Świetne tapety w pokoju dzieci i sypialni ! Rewelacja ! W ogóle fajne kolory. U nas wszędzie biało bo przy moim półtoraroczniaku za rok czy dwa czeka mnie ponowne malowanie. Wtedy może zaszaleję My na drzwi musimy jeszcze poczekać pewnie ze 2 tygodnie, a schody to w ogóle będą dopiero w połowie września. Miały być na początku ale coś się tam stolarzowi poprzesuwało. Niech już robi kiedy chce byleby zdążył do 20-go W środę przyjeżdża kuchnia. Miała byc tydzień temu ale przełożyliśmy ze względu na elewację i towarzyszący temu wszechobecny bałagan. Powoli docierają sprzęty kuchenne. Wszystko zamawiałam na internecie bo nawet nie mam kiedy za bardzo jeździć po sklepach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekani 21.08.2014 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2014 Aaa, jak fajnie wygląda!!! Też już chcę kuchnię. U nas dopiero za 2 tygodnie. Co to za piekarnik i mikrofala? Jak czytam o Waszym gresie, to jakbym mój widziała. Po co kupiłam czarny? Nie mogę go domyć. U nas Paradyż doblo nero - koszmar. Teraz próbuję zmywać wykwity z fug, bo wyglądają jak białe, a nie czarne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gola86 21.08.2014 07:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2014 U nas dokładnie ten sam gres na schodach. A tak ładnie wyglądał w sklepie Kupiłam ostatnio preparat do czyszczenia pozostałości fug i muszę go wypróbować. Mikrofala to Samsung FW213G001, piekarnik też Samsung BF1C6G080 . Niestety różnią się trochę rączkami. Mikrofala ma okrągłą, a piekarnik bardziej prostokątną. Nie rzuca się to jednak specjalnie w oczy. Do tej mikrofali bardziej pasuje Samsung BQ2D7G144 ale mnie nie odpowiadało to, że ma piekarnik dzielony na pół, dużo osób na to narzeka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekani 21.08.2014 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2014 Dlatego pytałam, bo mi na samsunga wyglądało My też zdecydowaliśmy się tę mikrofalę i podwójny piekarnik. Zobaczymy, jak sprawdzi się w użytkowaniu. Z tymi płytkami to koszmar - wczoraj wieczorem 2 wyczyściłam jakimś octowym preparatem Mapei, ale efektu nie widziałam, bo zaczął padać deszcz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
endka 29.08.2014 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2014 hej:) Przepiękny dom, ale się będzie miło mieszkać Mam pytanie bo nie umiałam się doczytać, co to za panele na górze?? Kolor? Firma? Cena? ;-)Fantastyczne ! Pozdrawiam serdecznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekani 31.08.2014 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2014 Kuchnia wyszła pięknie. Bardzo podobają mi się czarne lampki. Na górę dałabym faktycznie coś nierzucającego się w oczy. Blat to laminat? Wygląda super. Ja nie znalazłam żadnego ładnego czarnego laminatu wśród próbek u stolarza. Albo były brzydkie, albo krótsze niż 4 m - w efekcie blat będziemy mieli z chińskiego szarego granitu. A jaką macie wysokość szafek razem z blatem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gola86 31.08.2014 20:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2014 endka, dziękuję Panele są z Kronopola. Te imitujące drewno to seria Aurum. Dokładne kolory i ceny muszę sprawdzić na fakturze bo niestety nie pamiętam. Najdroższe były Aurumy i kosztowały około 65 zł/m. Pozostałe były w granicach 45 zł. Sprawdzę dokładnie. ekani, czarne lampki kosztowały 25 zł za sztukę, a te długie 49 zł To Nowodvorski - polska firma, którą niedawno odkryłam. Mają bardzo niskie ceny. Chyba 80% lamp będziemy mieć od nich, łącznie z kinkietami zewnętrznymi. Nasz blat to laminat ale niestety nie jest czarny. Chciałam czarny, ale wykonawca tez nie miał nic fajnego. Wszystko było błyszczące i w mazy. Blat jest na wysokości 87 cm. Przy moim wzroście 165 cm nie dało rady wyżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekani 02.09.2014 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2014 Blat wygląda na czarny, więc jest czarny Pytam o wysokość, bo u nas będzie miał 93 cm - nie chciałam aż tyle, ale jak się dało styropian i wylewkę, to tak wyszło i nie ma innej możliwości, jeśli chcemy dojechać pod okno. Nigdy nie pracowałam przy takim - dla męża to dobrze, bo ma 193 cm wzrostu, dla mnie trochę gorzej (170), choć jak teraz czytam, to mieści się jeszcze w normach. Moja Mama nie da rady przy nim stać, bo za malutka Lampy Novodworski też kiedyś wypatrzyłam, ale jak przyszło do kupowania np. wpuszczanych w sufit, to żadna mi nie pasowała wymiarami. My w zasadzie już wszystkie lampy mamy. Ostatnio zamówiłam 2 czarne nad stół i zostaną jeszcze dwie. Jak to dobrze, że kupowałam lampy wcześniej - teraz liczymy każdą złotówkę i na nic bym nie miała. U nas od wczoraj robią się schody, kuchnia ma być też w tym tygodniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gola86 03.09.2014 20:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2014 Myślę, że do każdej wysokości blatów da się przyzwyczaić. A jak by co to będziesz w kuchni się w szpilkach prezentować )) Czekam z niecierpliwością na zdjęcia schodów i kuchni ! Widziałam ostatnio zdjęcia waszych drzwi. Super wyszły ! U nas też będą białe (jeśli w końcu je zamontują bo znowu przełożyli termin :/ ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Junona 07.09.2014 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2014 Witam się u Ciebie, wszystko pięknie się prezentuje. widać że przeprowadzka zbliża się wielkimi krokami. Pozdrawiam i czekam na dalsze wieści z placu boju.Będę zaglądać i podpatrywać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meticho 08.09.2014 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2014 ale u was pięknie powiedz proszę co to za płytki do kuchni im imitujące beton jaki to producent i linia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekani 09.09.2014 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2014 Nasza kuchnia się robi - czekamy na blat. Co ja mam powiedzieć o ilości szafek Chyba nas trochę poniosło. Schody przykryte kartonami, więc nie ma co pokazywać na razie. Pewnie dopiero po przeprowadzce je odkryję. Nasze łazienki dostały szklane kabiny prysznicowe i lustra. Póki co mam zdjęcie jeszcze bez tego. [ATTACH=CONFIG]278934 [/ATTACH][ATTACH=CONFIG]278935 [/ATTACH][ATTACH=CONFIG]278936 [/ATTACH][ATTACH=CONFIG]278937 [/ATTACH] W jednym z pierwszych postów pisałaś, że nie chcesz szaro-czarnego domu - a tu proszę co wyszło:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Deysi 10.10.2014 05:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2014 Gola86 piekna masz kuchnie -mozna wiedziec gdzie zamawialas i z czego blaty sa? Myślę, że do każdej wysokości blatów da się przyzwyczaić. A jak by co to będziesz w kuchni się w szpilkach prezentować )) Czekam z niecierpliwością na zdjęcia schodów i kuchni ! Widziałam ostatnio zdjęcia waszych drzwi. Super wyszły ! U nas też będą białe (jeśli w końcu je zamontują bo znowu przełożyli termin :/ ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 10.10.2014 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2014 (edytowane) Mam dzis szczesliwy dzien bo trafiłam do Ciebie ) Jestem zachwycona Twoimi wnetrzami .Kuchnia przepiekna i az mnie troche sciska ze u mnie jeszcze tak daleko do tego etapu Doczytalam ze masz na parterze plytki Aleluia mass ktorymi sie ostatnio zainteresowalam ze wzgledu na promocje (widze ze w kwietniu tez taka byla ) Nadal jest to sporo kasy zwlaszcza ze rowniez potrzebuje okolo 80 m kw dlatego chcialabym Cie troszke wypytac nt tych plytek . Od dluzszego czasu szukam czegos w szarosciach ale takich jasniejszych najlepiej z powloka lapatto (aby latwiej sie mylo ) Ty zdecydowalas sie na mat -dlaczego? Widzialas moze serie z powloka lapatto? Jesli tak to czy one sie bardzo blyszcza pod swiatlo? Czy Twoje plytki sa idealnie gladkie czy maja moze jakies wzerki w ktore moze wchodzic brud? Jest podobna wersja ktora nawet bardzo wychwalala Monika Gibes https://monikagibes.wordpress.com/tag/cotto-tuscania/ Ten gres ma jedynie wersje matowa i bardzo wiernie imituje beton a co za tym idzie w zblizeniach widac ze nie jest idealnie gladki tylko w niektorych miejscach ma jakby dziurki ,male wzerki . Cena kuszaca bo w okolicach 80 zl ale obawiam sie o jego czyszczenie a jestem raczej leniwa Moglabys napisac ktore zdjecia najwierniej oddaja kolor tych plytek? Czy ostatnio dodane zdjecia kuchni pokazuja rzeczywisty kolor podlogi czy sa one ciut przeklamane i gres w realu jest jasniejszy? ( wydaje mi sie ze tutaj wyszlo troszke burow porownaniu do zdjec ktore pokazaals zaraz po ulozeniu gresu (ujecie z gory schodow ) Przepraszam ze tak mecze i dopytuje ale moje wnetrza nie sa zbyt mocno doswietlone dlatego nie chce klasc zbyt ciemnych plytek aby nie zrobic z domu bunkru Boje sie tez aby ten "beton" nie zdominowal wnetrza dlatego bede wdzieczna za kazda Twoja opinie nt tych plytek Osobiscie podobaja mi sie takie klimaty ale mojemu M juz nieco mniej dlatego musze jakos to wyposrodkowac ) Znalazlam kiedys fajna jasna szarosc (sandsone lappato firmy Raco ) ale na wiekszej powierchni wydawaly mi sie nieco niebieskawe bo byla to taka bardziej golebia szarosc . Mam nadzieje ze nie zameczylam pytaniami i jeszcze raz gratuluje pieknego domu ! ) Edytowane 10 Października 2014 przez kakusek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts