Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Okna PLUS STOLBUD WŁOSZCZOWA-dobry wybór?

Recommended Posts

Witam,cześć!!

a więc mam małą inwestycję polegającą na wymianie okien w mieszkaniu i mam na oku okna drewniane ze Stolbudu Włoszczowa o nazwie "Plus" dwuszybowe. W związku z tym mam pytanie czy ktoś posiada tego typu okna ewentualnie inne tej firmy i mógłby się wypowiedzieć na ich temat?:) Będę wdzięczna

Zgadzam się z Tobą, że co drewno, to drewno. Owszem plastik jest tańszy, ale nie ma co porównywać:)

Znam ta markę, co prawda nie mam ich okien, ale moja przyjaciółka ma. Miała podobny problem, bo chciała drewno do bloku i wszyscy jej odradzali. Wahała się miedzy plastikiem a oknami drewnianymi standard z włoszczowy. Jak porównała ceny okazało się, ze niewiele więcej musi zapłacić za te drewniane i tak zrobiła. Wybrała taki ładny przezroczysty brąz, gdzie super widać strukturę drewna. Ma jej już trzy lata i nic się nie dzieję.

Fakt cenowo okna standard stanowią niezłą konkurencję dla plastików, ja będę chyba brać wersję Plus bo zewnętrzna warstwa drewna jest lita i nie widać mikrowczepów i ważne-gwarancja jest dłuższa o 2 lata niz w przypadku okien standard. Chociaż zastanawiam się czy te mikrowczepy mocno widać na ramie okiennej, na to idzie jeszcze lakier transparentny niby ale w kolorku,może przesadzam i nie jest to jakis szczególny feler ... dzięki za opinię :)

• 1 year później...
Fakt cenowo okna standard stanowią niezłą konkurencję dla plastików, ja będę chyba brać wersję Plus bo zewnętrzna warstwa drewna jest lita i nie widać mikrowczepów i ważne-gwarancja jest dłuższa o 2 lata niz w przypadku okien standard. Chociaż zastanawiam się czy te mikrowczepy mocno widać na ramie okiennej, na to idzie jeszcze lakier transparentny niby ale w kolorku,może przesadzam i nie jest to jakis szczególny feler ... dzięki za opinię :)

ja zastanwiam sie nad oknami plus. Mikrowczepy same w sobie moga byc malo widoczne ale czesto struktira drewna(słojów) jest kompletnie inna i ijest to b widoczne - takie okno z roznymi slojami jest w salonie gdzie oglądałem okna stolbudu i zle wygląda. czy ma ktos okna Plus i moze pochwalic sie jak sie sprawuja?

System: IDEAL 4000 ECO

Rama: 65mm 5K COEX + Słupek Stały 84mm

Skrzydło: Eco 77mm

Szkło: 4/12/4/12/4 U=0,7

Takie 3-szybowe okno PCV proponuje mi Stolbud. Czy ta rama i 5 komór to nie za mało jak na 3 szyby?

Pytam ponieważ okna z 2 szybami proponują z chwalonym tutaj profilem BRUGMANNA, grubością profilu 73mm i skrzydła 83mm.

Dopłata za wszystkie okna z 3 szybami to około 800 zł. Opłaci to się, biorąc pod uwagę te wszystkie parametry powyżej?

Z GÓRY DZIĘKI ZA POMOC!