sikoreczka31 17.11.2011 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 Witam,cześć!! a więc mam małą inwestycję polegającą na wymianie okien w mieszkaniu i mam na oku okna drewniane ze Stolbudu Włoszczowa o nazwie "Plus" dwuszybowe. W związku z tym mam pytanie czy ktoś posiada tego typu okna ewentualnie inne tej firmy i mógłby się wypowiedzieć na ich temat? Będę wdzięczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 17.11.2011 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 Po pierwsze odpowiedz sobie na pytanie dlaczego (i czy w rzeczywiście) chcesz okna drewniane? Jeżeli jest to mieszkanie w bloku to wg mnie jest to ekonomicznie nieuzasadnione. Oczywiście "klient nasz pan"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sikoreczka31 17.11.2011 20:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 hmm...z pewnością wpływ na decyzję mają względy estetyczne..drewniane okna dodają pomieszczeniu "ciepła" wizualnego, zdobią.Wyjaśnisz dlaczego uważasz ten wybór za ekonomicznie nieuzasadniony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sikoreczka31 18.11.2011 09:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2011 no proszę Was...nikt nie ma okien drewnianych tej firmy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
terma 18.11.2011 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2011 Zgadzam się z Tobą, że co drewno, to drewno. Owszem plastik jest tańszy, ale nie ma co porównywać Znam ta markę, co prawda nie mam ich okien, ale moja przyjaciółka ma. Miała podobny problem, bo chciała drewno do bloku i wszyscy jej odradzali. Wahała się miedzy plastikiem a oknami drewnianymi standard z włoszczowy. Jak porównała ceny okazało się, ze niewiele więcej musi zapłacić za te drewniane i tak zrobiła. Wybrała taki ładny przezroczysty brąz, gdzie super widać strukturę drewna. Ma jej już trzy lata i nic się nie dzieję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sikoreczka31 18.11.2011 22:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2011 Fakt cenowo okna standard stanowią niezłą konkurencję dla plastików, ja będę chyba brać wersję Plus bo zewnętrzna warstwa drewna jest lita i nie widać mikrowczepów i ważne-gwarancja jest dłuższa o 2 lata niz w przypadku okien standard. Chociaż zastanawiam się czy te mikrowczepy mocno widać na ramie okiennej, na to idzie jeszcze lakier transparentny niby ale w kolorku,może przesadzam i nie jest to jakis szczególny feler ... dzięki za opinię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brylekpl 08.01.2013 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 Fakt cenowo okna standard stanowią niezłą konkurencję dla plastików, ja będę chyba brać wersję Plus bo zewnętrzna warstwa drewna jest lita i nie widać mikrowczepów i ważne-gwarancja jest dłuższa o 2 lata niz w przypadku okien standard. Chociaż zastanawiam się czy te mikrowczepy mocno widać na ramie okiennej, na to idzie jeszcze lakier transparentny niby ale w kolorku,może przesadzam i nie jest to jakis szczególny feler ... dzięki za opinię ja zastanwiam sie nad oknami plus. Mikrowczepy same w sobie moga byc malo widoczne ale czesto struktira drewna(słojów) jest kompletnie inna i ijest to b widoczne - takie okno z roznymi slojami jest w salonie gdzie oglądałem okna stolbudu i zle wygląda. czy ma ktos okna Plus i moze pochwalic sie jak sie sprawuja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raspolik 09.01.2013 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 System: IDEAL 4000 ECORama: 65mm 5K COEX + Słupek Stały 84mmSkrzydło: Eco 77mmSzkło: 4/12/4/12/4 U=0,7 Takie 3-szybowe okno PCV proponuje mi Stolbud. Czy ta rama i 5 komór to nie za mało jak na 3 szyby?Pytam ponieważ okna z 2 szybami proponują z chwalonym tutaj profilem BRUGMANNA, grubością profilu 73mm i skrzydła 83mm. Dopłata za wszystkie okna z 3 szybami to około 800 zł. Opłaci to się, biorąc pod uwagę te wszystkie parametry powyżej? Z GÓRY DZIĘKI ZA POMOC! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 10.01.2013 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 Profil przestarzały, szyba o`k ale w mojej opinii to zainwestuj w konstrukcję profila Bruegmann, którego wymieniłeś. To w tej chwili standard natomiast grubości profili 90 mm są w tej chwili najnowocześniejszymi konstrukcjami. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts