BiEj 17.11.2011 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 Witam, Pytanie jak w temacie - czy ktoś z Was buduje lub wybudował dom według projektu UPB-5428 Dom przy Cyprysowej 9? Efektem długich poszukiwań właśnie wspomniany projekt najbardziej pasuje wymaganiom moim i mojej żony. Oczywiście nie obędzie się bez zmian - to już chyba standard przy gotowych projektach Dlatego szukam, kogoś z kim mógłbym podyskutować o swoich pomysłach, a nawet może zapozyczyć od kogos jakieś praktyczne rozwiązanie:D Z niecierpliwością czekam na odpowiedzi P.S. Projekt można zobaczyć tutaj: http://www.galeriadomow.pl/projekt,upb5428-dom-przy-cyprysowej-9,256.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BiEj 19.11.2011 20:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2011 Nie znajde nikogo, kto buduje, budował lub będzie budował według tego projektu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bsbs82 17.05.2012 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 Czy zdecydowałeś się jednak na ten projekt? Zacząłeś budowę? Może coś doradzisz, bo właśnie planujemy budowę tego domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc321_1 10.03.2013 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2013 Witam. Na wiosnę ruszamy z Cyprysową 4. Projekty bardzo podobne. Budowa na Podhalu. Życzę powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaBa 11.03.2013 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 Up. Strasznie cicho na tej Cyprysowej. Też budujemy 9 . Mamy stan surowy prawie zamknięty. Kładziemy istalacje. I już są sprawy kiedy pukam się po głowie jak tak mogłam. Czy ktoś tą chałupkę skończył ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc321_1 11.03.2013 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 Up. Strasznie cicho na tej Cyprysowej. Też budujemy 9 . Mamy stan surowy prawie zamknięty. Kładziemy istalacje. I już są sprawy kiedy pukam się po głowie jak tak mogłam. Czy ktoś tą chałupkę skończył ? No to mnie zaintrygowałaś Napisz coś więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc321_1 11.03.2013 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 MaBa przede wszystkim chciałbym cię zapytać o salon. W projekcie ma 25 m2. Jak to wygląda w praktyce - starczy? W sumie nasze projekty różnią się tylko garażem (ja będę miał dwustanowiskowy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaBa 12.03.2013 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 Aksami Zlikwidowaliśmy jedno skrzydło z tarasowych w salonie. W miejsce okien w salonie daliśmy też dwa tarasowe i przesunęliśmy je nieco w stronę kuchni. Generalnie mamy open space. Kuchnię od salonu odgradza jedynie kominek. Właśnie na wysokości kominka w tym przejściu planujemy stół. A salon puki co wizualnie jest malutki i nieustawny. Liczę, że po tynkach jakoś to się optycznie powiększy. W kuchni zlikwidowałam spiżarkę - ta będzie w pralni, a pralnia w kotłowni (kotłownie mamy czystą tzn. gazową). Dałam też ciała z wod-kan w kuchni, które jest zrobione prawie w połowie ściany z drzwiamy wejściowymi - okno na tej ścianie jest zlikwidowane. A że chcę lodówkę dwudrzwiową i piekanik w zabudowie na wysokości blatów, to się w kuchni nie mieszczę. Przynajmniej na tym etapie sobie tego nie wyobrarażam. Przesuneliśmy też drzwi wejściowe tak zeby wstawiś szafę po lewej. W dojnej łazience będzie prysznic i bez bidetu. Góra niewiele się zmieniła. Usuneliśy jedynie okna balkonowe w łazience i pokoju obok - i są rozsunięte. I podobnie po drugiej stronie w pokojach są tylko pojedyncze drzwi balkonowe i też odsunięte od siebie. Co do okien na górze proponuję bardzo mocno przemyśleć ich osadzenie. Jeżeli zastosujesz rozwiązanie jak w projekcie będziesz obijac klanką okienną o ścianę i na pewno nie zamontujesz karniszy (takie problemy miał mój szwagier w podobnym zastosowaniu). Trzeba też uważać na nadproże w bramie garażowej. Jest ono bardzo niskie i jeżeli planujesz branę segmentową lub rolowaną to cie zblokuje ocieplenie sufitu w garażu, bo się prowadnice mogą nie zmieścić. Jezeli masz jakie spytania pisz, postaram sie w miare czasu odpwoiedziec Tymczasem mogę zaprosić na mojego bloga http://maba-wdomu.blogspot.com/ gdzie jest trochę zdjęć jak to aktualnie wygląda i emocje na bierzącą Zwróć uwagę że metraż salonu obejmuje też kawałek hollu przed klatką schodową. Więc sam salon wcale tyle metrów nie ma. I w rzuty ze zmianami w projekcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc321_1 12.03.2013 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 MaBa dzięki za namiary na bloga. Zapewniam że "przekopię" go bardzo dokładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc321_1 13.03.2013 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 MaBa mamy na forum jeden wątek o cyprysowej zajrzyj: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?182367-projekt-DOM-PRZY-CYPRYSOWEJ-w-2-pracownia-GALERIA-DOM%C3%93W/page8 nawet pozwoliłem sobie napisać o Twoich spostrzeżeniach, tak żeby zrobić małą burzę mózgów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaBa 13.03.2013 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 Aksami dzięki, ja tu jestem świeżynka musze się obyć cogzie i dlaczego menu jest w angielskim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc321_1 13.03.2013 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 Aksami dzięki, ja tu jestem świeżynka musze się obyć cogzie i dlaczego menu jest w angielskim Przwiń stronę na ostatnim czerwonym pasku wybierz z rozwijanej listy - teraz masz "English US" zmień na "Polski" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaBa 13.03.2013 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 Dzięki Ci !!!! W końcu rozumiem co robię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grafi_ 12.05.2013 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2013 Też planuje zakup tego projektu ale chciałbym by poddasze wyglądało jak w cyprysowej 25 (bez lewego balkonu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts