wiesgaj 17.11.2011 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 Komin czyszczony we wrześniu a dzisiaj gorący bo się zapalił. Palę miałem suchym. Sterownik steruje wentylatorem do popielnika. Tem. spalania 55st.C .Przedmuchy i moc wentylatora ustawiony tak by nie przedmuchać pieca .Tem. nie przekracza tem. zadanej oscyluje 54-55 a dmuchawa na minimum sobie cały czas dmucha. Nie wiem co z tym zrobić.Poradźcie. A oto mój piec dolniak tak mniej więcej. Bez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 18.11.2011 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2011 I tak na każdą sensowną poradę będziesz warczał...To - po co? Doświadczalnie możesz sobie sam sprawdzić, że NIE DOPALASZ PALIWA!Część z tego, co się odgazuje osadza Ci się w kominie.Musisz tak ustawić palenisko, aby całość tego, co ma się spalić spalała się w palenisku.A to oznacza bardzo gorące palenisko...Twój kociołek pracuje ledwo-ledwo i daje letnią wodę - to jak ma się to poprawnie odbywać?A jak zrobisz co trzeba, to co zrobisz z dużą ilością wrzątku? Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesgaj 18.11.2011 08:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2011 Obiecuję że nie będę marudził i chciał bym poznać wszystkie aspekty mojego pieca. Co trzeba by było zrobić by poprawić spalanie. Co znaczy że kociołek pracuje ledwo-ledwo.Tem. mogę podnieść mieszanie będzie na bajpasie lub CUW.Na grzejnikach mam termostaty to mieszkania nie przegrzeje.Dzięki za odpowiedź i czekam na więcej porad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kbab 18.11.2011 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2011 Obiecuję że nie będę marudził i chciał bym poznać wszystkie aspekty mojego pieca. Co trzeba by było zrobić by poprawić spalanie. http://forum.muratordom.pl/showthread.php?100061-Ekonomiczne-spalanie-w%C4%99gla-kamiennego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts