Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Opinie o sterownikach frisko

Sebus504

Recommended Posts

Witam znalazłem w sieci sterownik MR208-COMBI2 do kominka (bufora) solarów i pompy ciepła. Czy ktoś już montował ew. posiada w domu ten lub jakiś inny sterownik tej firmy. Jak się spisują? I jeszcze jedno pytanie mam odnośnie bufora - nie mam możliwości budowy własnego (brak czasu, brak dostępu do zaufanego czyt. dobrego spawacza), gdzie kupowaliście swoje bufory. Czy te np. na aukcjach internetowych są coś warte? Planuje bufor 1000l z wężownicą do CWU i przyszłościowo druga wężownica do solarków lub PC - rozpiętość cenowa jest bardzo duża i teraz pytanie dlaczego.

Dzięki

mam drugi sezon sterownik frisko, co prawda inny model bo chyba mr65mct, spisuje się bez zarzutów, pomoc techniczna w firmie też w porządku (przy instalacji musiałem skorzytać dwa razy, bo jakby trochę nie zrozumiałem instrukcji i schematu, ale miły gość wszystko łopatologicznie nakreślił),

a odn, buforów to mamy tu taki wątek o nich, jest tam chyba wszystko, tyle, ze tasiemeic jak "moda na sukces" prawie ;) te z allegro takie sobie, można lepiej i tanie, no lae faktycznie trochę czasu trzeba albo dobrego zaufanego fachowca

No właśnie z czasem to by nie było tak źle bo jeszcze na ogrzewanie jest czas (przyszły rok) ale nie robiłem nigdy tym bardziej nie widziałem od strony technicznej takiego bufora. Wątek o buforach śledzę i widzę że Adam_mk jest takim "guru forumowym". Najchętniej to bym pogadał z Adamem_mk i zapłacił za tą wiedzę i realizacje takiego bufora.

Witam

Posiadam sterownik swobodnie programowalny MR65Multico firmy Frisko. Mogę z pełną przyjemnością powiedzieć, że już 3 rok ćwiczę go jako amator "programista" - okrutnie, wytrzymuje to wszystko i na ten moment działa bez zarzutu, pomoc ze strony firmy również na tym samym poziomie, w moim przypadku pomagają nawet w tematach troszkę odbiegających od wsparcia dotyczącego samego produktu. Chociaż ja stosuję swój do kotła zasypowego to myślę, iż inne urządzenia Frisko są równie dobre.

Pozdrawiam

No właśnie z czasem to by nie było tak źle bo jeszcze na ogrzewanie jest czas (przyszły rok) ale nie robiłem nigdy tym bardziej nie widziałem od strony technicznej takiego bufora. Wątek o buforach śledzę i widzę że Adam_mk jest takim "guru forumowym". Najchętniej to bym pogadał z Adamem_mk i zapłacił za tą wiedzę i realizacje takiego bufora.

też nigdy nie robiłem ani nie widziałem buforów poza internetem i tym forum, fachowcem w tej dziedzinie też nie jestem a jednak udało sie zrobić sprawnie działąjące bufory z cwu i wykonać sobie instalację co i cwu łącznie z kotłownią, i nawet to wszystko działa ... :)