Sebus504 18.11.2011 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2011 Witam znalazłem w sieci sterownik MR208-COMBI2 do kominka (bufora) solarów i pompy ciepła. Czy ktoś już montował ew. posiada w domu ten lub jakiś inny sterownik tej firmy. Jak się spisują? I jeszcze jedno pytanie mam odnośnie bufora - nie mam możliwości budowy własnego (brak czasu, brak dostępu do zaufanego czyt. dobrego spawacza), gdzie kupowaliście swoje bufory. Czy te np. na aukcjach internetowych są coś warte? Planuje bufor 1000l z wężownicą do CWU i przyszłościowo druga wężownica do solarków lub PC - rozpiętość cenowa jest bardzo duża i teraz pytanie dlaczego.Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 18.11.2011 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2011 mam drugi sezon sterownik frisko, co prawda inny model bo chyba mr65mct, spisuje się bez zarzutów, pomoc techniczna w firmie też w porządku (przy instalacji musiałem skorzytać dwa razy, bo jakby trochę nie zrozumiałem instrukcji i schematu, ale miły gość wszystko łopatologicznie nakreślił), a odn, buforów to mamy tu taki wątek o nich, jest tam chyba wszystko, tyle, ze tasiemeic jak "moda na sukces" prawie te z allegro takie sobie, można lepiej i tanie, no lae faktycznie trochę czasu trzeba albo dobrego zaufanego fachowca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sebus504 18.11.2011 12:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2011 No właśnie z czasem to by nie było tak źle bo jeszcze na ogrzewanie jest czas (przyszły rok) ale nie robiłem nigdy tym bardziej nie widziałem od strony technicznej takiego bufora. Wątek o buforach śledzę i widzę że Adam_mk jest takim "guru forumowym". Najchętniej to bym pogadał z Adamem_mk i zapłacił za tą wiedzę i realizacje takiego bufora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tob 18.11.2011 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2011 WitamPosiadam sterownik swobodnie programowalny MR65Multico firmy Frisko. Mogę z pełną przyjemnością powiedzieć, że już 3 rok ćwiczę go jako amator "programista" - okrutnie, wytrzymuje to wszystko i na ten moment działa bez zarzutu, pomoc ze strony firmy również na tym samym poziomie, w moim przypadku pomagają nawet w tematach troszkę odbiegających od wsparcia dotyczącego samego produktu. Chociaż ja stosuję swój do kotła zasypowego to myślę, iż inne urządzenia Frisko są równie dobre.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 18.11.2011 23:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2011 No właśnie z czasem to by nie było tak źle bo jeszcze na ogrzewanie jest czas (przyszły rok) ale nie robiłem nigdy tym bardziej nie widziałem od strony technicznej takiego bufora. Wątek o buforach śledzę i widzę że Adam_mk jest takim "guru forumowym". Najchętniej to bym pogadał z Adamem_mk i zapłacił za tą wiedzę i realizacje takiego bufora. też nigdy nie robiłem ani nie widziałem buforów poza internetem i tym forum, fachowcem w tej dziedzinie też nie jestem a jednak udało sie zrobić sprawnie działąjące bufory z cwu i wykonać sobie instalację co i cwu łącznie z kotłownią, i nawet to wszystko działa ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts