timon120777 12.01.2015 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2015 jak zobaczę co się tam u Ciebie dzieje to wtedy bo jak widać na razie bładzę jak dziecko we mgle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robik180 12.01.2015 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2015 Spokoto w sumie tak jak jaz tym że Ty (widać z forum) się na tym znasz, a ja się ucze:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luki81 12.01.2015 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2015 niska temp spalin przy wysokim wsp mocy może oznaczać że kocioł jedynie na chwilę wchodzi na wyższą moc i nadmuch a złoże nie ma czasu się rozgrzać do temperatur "roboczych" jakies zdjęcia wrzuć tego jak się ma sytuacja na palniku albo linka jeśli były wcześniej Timon a co rozumiesz przez wysoki współczynnik mocy bo nie kumam. O jakim parametrze mówisz świadczącym o mocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
timon120777 12.01.2015 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2015 a nie wiem co wy tam macie napisane czy współczynnik mocy czy współczynnik podawania- generalnie parametr odpowiedzialny za częstotliwość i ilosć podawania opału- oczywiście w pracy PID Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julo23 13.01.2015 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2015 Timon, a myślałeś o takim pogotowiu piecowym ? Jedziesz do chętnego do domu, zerkasz, wyciągasz wnioski i radzisz na miejscu. Oczywiście odpłatnie. Wg mnie byłoby trochę chętnych Sam bym skorzystał. Choć to pewnie byłoby realne tylko w pobliży miejsca twojego zamieszkania niestety. Ale fajnie byłoby pogadać, podyskutować i doradzić się na temat - ogólnie instalacji grzewczej z kimś kto widać nie tylko się zna ale pasjonuje też tym tematem. Instalatorzy to raczej wchodzą, podłączą i tyle ich widzieli. A większość użytkowników dopiero się uczy wogóle jak się węgiel wrzuca a co dopiero odnośnie poprawnego spalania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luki81 13.01.2015 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2015 Ja miałem jak kolega mówi podłączona instalacja, rozpalone, a resztę sam przy pomocy waszej reguluje i ustawiam.Ale przyznam że miałem pecha bo mi sterownik 450PID padł, zgłosiłem w serwisie i jutro dostaję nowy. Jestem bardzo pozytywnie zaskoczony serwisem, żadnych zbędnych pytań- po prostu dają nowy i kropka. W dzisiejszych czasach trudno spotkać się z tak fachową obsługą klienta jak w Sas i Tech:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
timon120777 14.01.2015 03:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2015 Timon, a myślałeś o takim pogotowiu piecowym ? Jedziesz do chętnego do domu, zerkasz, wyciągasz wnioski i radzisz na miejscu. Oczywiście odpłatnie. Wg mnie byłoby trochę chętnych Sam bym skorzystał. Choć to pewnie byłoby realne tylko w pobliży miejsca twojego zamieszkania niestety. Ale fajnie byłoby pogadać, podyskutować i doradzić się na temat - ogólnie instalacji grzewczej z kimś kto widać nie tylko się zna ale pasjonuje też tym tematem. Instalatorzy to raczej wchodzą, podłączą i tyle ich widzieli. A większość użytkowników dopiero się uczy wogóle jak się węgiel wrzuca a co dopiero odnośnie poprawnego spalania. myślałem i ono działa(jest ogłoszenie w sieci) ale jakoś pacjenci chorować nie chcą i łóżko kurzem zachodzi:sick: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukanio83 14.01.2015 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2015 myślałem i ono działa(jest ogłoszenie w sieci) ale jakoś pacjenci chorować nie chcą i łóżko kurzem zachodzi:sick: Timon dawaj namiary na siebie, masz do mnie 48 km a potrzebuję eksperta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
timon120777 14.01.2015 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2015 jak jesteś z Radomia to mam prawie 100km a nie 48 chyba że to "taka zmyłka"pisz na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarooo3 20.01.2015 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 Dojechałem do -26 ze wsp podawania (startowałem od -16) i dalej sporo niedopałów w popielniku. Zastanawiam się czy dalej jechać w dół ze wsp podawania czy zacząć zwiększać nadmuch? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
timon120777 20.01.2015 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 jeśli kocioł nei ma problemu z osiaganiem zadanej i oscylowaniem wokół niej to schodz z wsp podawania dokąd się dapotem dopiero zacznij podnosić nadmuch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarooo3 20.01.2015 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 Na razie daje radę z temperaturą tylko kopczyk się niski zrobił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
timon120777 20.01.2015 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 niski kopiec i niedopały? to nie idzie w parze- nie rozumiem zatem co tam się u Ciebie dzieje:(fotki poproszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarooo3 20.01.2015 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 Tak wygląda palnik. Na środku płomień z węglem poniżej poziomu retorty: Widać na brzegach niedopały. Zawartość popielnika: Zacząłem podejrzewać, że to wina węgla ale dziwne jest to że jak nie było nas w domu kilka dni i chodziła podłogówka i tylko czasem podgrzewał wodę i grzejniki u góry to spalał na popiół i to przy dużo wyższym wsp podawania. Zaczyna niedopalać jak leci większą mocą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robik180 20.01.2015 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 Timon zgodnie z rozmową w załączniku foty poradź coś na moje duuże spalanie Podpowiedz jak się poruszac współczynnikami podawania i wentylatora bo błądze jak dziecko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
timon120777 20.01.2015 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 jarooo3czyli dopóki chodzi na niskich mocach to jest ok a jak musi wskoczyć na wyższe obroty to jest niedopałto oznacza że ma za mocno skręcone maksymalne obroty wentylatoraskorygowałbym wsp wentylatora do góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
timon120777 20.01.2015 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 robikpopiół niezłymoże trzeba moc obniżyc jedynie aby dłużej pracował to i spaliny będa moze nieco niżej ale w dłuższym okresie czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robik180 20.01.2015 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 Obiżyc moc? tzn zjechac prametrami wentylatora? podawania? obecnie mam wentylator 2 podawanie 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
timon120777 20.01.2015 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 zjechać obydwoma bo jak zjedziesz tylko ze wsp mocy to będzie za dużo wiatru i spieki musisz sprawić żeby dłuzej i spokojniej pracował czyli na niższej mocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robik180 20.01.2015 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 Spróbuje ) dzięki Timon Zjeżdża obydwoma w tej samej proporcji? (tzn jeśli zjade np o 2 na dół z wentylatorem to o tyle samo z podawaniem? czy zmieni proporcje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts