jarooo3 11.11.2017 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2017 A ja się nie bawię w reulatory. pompa od podłogówki powolutku chodzi non stop. To samo pompa od kaloryferów. Temperaturę w pokojach u góry (tam są kaloryfery) reguluję termostatami. I spalanie jest ok. Ostatnio zasobnik 150kg wystarczył na 2tygodnie. Do ogrzania łącznie 150m2 + 300l cwu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomlew 19.11.2017 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2017 A znacie kogos z Krakowa lub polnocnej Malopolski kto sluzy porada nt. instalacji C.O. Ktos kto przyjdzie(przyjedzie) obejrzy piec,instalacje, uslyszy moje sugestie a na koniec doradzi i powie to jest dobrze to jest zle, trzeba zmienic to lub tamto. Bo w dalszym ciagu nie mam rozwiazania na zbyt niska temp. powrotu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pechozol 19.11.2017 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2017 A znacie kogos z Krakowa lub polnocnej Malopolski kto sluzy porada nt. instalacji C.O. Ktos kto przyjdzie(przyjedzie) obejrzy piec,instalacje, uslyszy moje sugestie a na koniec doradzi i powie to jest dobrze to jest zle, trzeba zmienic to lub tamto. Bo w dalszym ciagu nie mam rozwiazania na zbyt niska temp. powrotu. Witam, zeby załatwić zbyt niska temperature powrotu, należy zainstalować pompę przewałową, jest to pompa, która dostarcza bezposrednio wode z zasilenia do powrotu, problem ten jest w sumie norma w instalacjach z małymi przekrojami, czytaj w takich w których sa dzis robione kotłownie, sas nawet to sam zauważył i w piecach zaczął montować dodatkowe gniazda na takie pompy, np, w sas bio slim sie takie znajduje juz u mojego braciaka, a sam piec jest z zeszłego roku, na moim kanale na youtube mówiłem o tym, ale niestety filmik mi sie skasował i nie mam go, żeby ponownie wrzucić, ale jade do brackiego nagrac kolejny zeby pokazać jak pomogło. https://www.youtube.com/channel/UCW_RRwpfCssVEVD86EfpR_g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomlew 20.11.2017 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2017 (edytowane) BTW dorzucam fote z wymiany slimaka. 1.5 sezonu i koncowke szlag trafil co bylo nastepstwem zrywania zawleczek (srub) jedna za druga. Nie mial sily wypychac do gory groszku Edytowane 20 Listopada 2017 przez tomlew Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomlew 20.11.2017 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2017 Liczylem na to ze idac za twoim pomyslem z pompa na powrocie bedzie ok. Niestety jak wczesniej pisalem piec podawal i podawal wegiel mimo korekt podawania a szkoda bo temp byla wysoka na powrocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pechozol 20.11.2017 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2017 A to co ty w jeden dzień zamontowałeś pompkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilczur8123 21.11.2017 02:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2017 Liczylem na to ze idac za twoim pomyslem z pompa na powrocie bedzie ok. Niestety jak wczesniej pisalem piec podawal i podawal wegiel mimo korekt podawania a szkoda bo temp byla wysoka na powrocie. Możesz to jaśniej opisać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomlew 21.11.2017 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2017 Pompe zalozylem przed sezonem grzewczym ale tak,zajelo mi to 1 dzien z pomoca oczywiscie. A co do pytania Wilczur8123 to opisalem to kilka postow wyzej. Piec osiagnal temp , odpalilem pompe na powrocie i temp. zaraz sie na powrocie ladnie podniosla ale po czasie zauwazylem zwiekszone zuzycie wegla , a na palniku wielkie stosy spadajace do popielnika bo piec czesciej podawal mimo ze mial osiagnieta zadana temp. Wprowadzalem korekty dla PID zmniejszajac podawanie i dalej nic. ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilczur8123 23.11.2017 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2017 Pompe zalozylem przed sezonem grzewczym ale tak,zajelo mi to 1 dzien z pomoca oczywiscie. A co do pytania Wilczur8123 to opisalem to kilka postow wyzej. Piec osiagnal temp , odpalilem pompe na powrocie i temp. zaraz sie na powrocie ladnie podniosla ale po czasie zauwazylem zwiekszone zuzycie wegla , a na palniku wielkie stosy spadajace do popielnika bo piec czesciej podawal mimo ze mial osiagnieta zadana temp. Wprowadzalem korekty dla PID zmniejszajac podawanie i dalej nic. ???? Może korektę żaru na minus ustaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomlew 23.11.2017 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2017 Nie mam takowej. W PID mam tylko nadmuch i podawanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luk_sob 23.11.2017 23:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2017 Nie mam takowej. W PID mam tylko nadmuch i podawanie Spróbuj może w Menu serwisowe --> ustawienia pellet --> praca --> zmienić przerwy podawania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piootrek 26.11.2017 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2017 (edytowane) Mam problem z piecem SAS Multi. Jak widać na poniższym zdjęciu bardzo dużo zostaje mi takiej mieszanki żużlu z odgazowanym ekogroszkiem. Ustawnienia kotła: Temperatura zadana 55stC PRACA: Czas podawania 30s Przerwa podawania 90s Siła nadmuchu 30 bieg PODTRZYMANIE: Praca podtrzymania 18s Przerwa podtrzymania 15min Wentylator czas pracy 8s Wentylator czas przerwy 7min https://www.dropbox.com/s/pid7odzw1zsf7ne/IMG_1515.jpeg?dl=0 Edytowane 26 Listopada 2017 przez piootrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pechozol 26.11.2017 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2017 Włącz pid Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piootrek 26.11.2017 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2017 Włącz pid W tym modelu mam sterownik ST-45NK w którym nie ma PID. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
timon120777 27.11.2017 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2017 zmniejsz podawanie z 30 sek do 10 sek na poczatekna razie zasypujesz kocioł paliwem i dlatego wybierasz je z popielnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pechozol 09.12.2017 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2017 zmniejsz podawanie z 30 sek do 10 sek na poczatek na razie zasypujesz kocioł paliwem i dlatego wybierasz je z popielnika Prawda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomlew 09.12.2017 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2017 3 tyg po wymianie slimaka powtorka z rozrywki. Zerwana zawleczka a po wygarnieciu popiolu i niedopalkow moim oczom ukazal sie slimak z upalona koncowka a dokladnie z jej brakiem. Serwisant w szoku. Ja tez. Stwierdzil ze mimo tego kopczyka ponad retorte zar i tak nisko schodzil. Wiec od nowa zabawa z ustawieniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomlew 09.12.2017 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2017 Jaka macie temp na podajniku slimaka ?moja jest w okolicy 44-46 stopni. Dobra ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mireckim 10.12.2017 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2017 Jaka macie temp na podajniku slimaka ?moja jest w okolicy 44-46 stopni. Dobra ? Witam, błaha w sumie i oczywista sprawa: a nie masz przypadkiem jakiegoś zaciągu powietrza od strony zasypu? Ja u siebie w tej chwili sprawdzałem i temp na podajniku mam 33. te Twoje czterdzieści parę to wg mnie dużo. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomlew 10.12.2017 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2017 Wczoraj z kadzidlem i latarka obskoczylem wszystkie elementy laczeniowe po wymianie slimaka ☺ szukajac ewentualnego ciagu. Nic nie znalazlem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts