pechozol 29.12.2017 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2017 No tak ważne żeby czas podtrzymania dobrze wyregulować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
17DariuszN 29.12.2017 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2017 Witam! Czy ktoś może mi pomóc?Sam nie mogę ustalić przyczyny niewłaściwego podawania paliwa. W trybie podtrzymania ustawiłem przerwę na 20 min. temperatura przekracza zadaną. Mimo tego podajnik tłokowy podaje bardzo często paliwo (eco- groszek) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pechozol 29.12.2017 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2017 Witam! Czy ktoś może mi pomóc? Sam nie mogę ustalić przyczyny niewłaściwego podawania paliwa. W trybie podtrzymania ustawiłem przerwę na 20 min. temperatura przekracza zadaną. Mimo tego podajnik tłokowy podaje bardzo często paliwo (eco- groszek) Jaki sterownik i piec, w jakim trybie chodzi, PiD czy dwustanowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mireckim 30.12.2017 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2017 Piotrek, ewidentnie kocioł dostaje za dużo paliwa- musiałbym wiedzieć jak szybko dobija Ci zadana temp i co istotniejsze jak długo znajduje się po jej osiągnięciu w stanie podtrzymania. Natomiast nie zapominać trzeba o jakości i wilgotnosci paliwa. Żebym mógł Ci coś podpowiedzieć to najlepiej zadzwoń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pan Tadeusz mazowiec 14.02.2018 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2018 Witam Jaki jest powód wyskoczenia literki m przy temperaturze na ekranie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julo23 07.03.2018 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2018 W którym miejscu ? Daj screena Chciałem zapytać jakie macie ustawienia PID w nadzorze ? czas nadmuchu i co jaki czas nadmuch, siła nadmuchu. i podawanie i przerwa. Chodzi mi o ustawienia w nadzorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiekosw85 26.10.2018 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2018 WitamPosiadam piec Sas Multi 17 kw Pid z sterownikiem ST-450Nie korzystam z Pid bo nie wiem jak i pale manualnie. Mam problem z popiolem.Codziennie mam pelna szuflade popiolu i niedopalony wegiel. Pale ekogroszkiem z Taurona.Moje parametry to:Temp Co 56 stopniTemp CWu 46 stczas podawania 6sPrzerwa podawania 65sSila nadmuchu 30Tryb pracy pomp: pompy rownolegle Praca podtrzymania 15sPrzerwa podtrzymania 60 minutWentylator w podtrzymaniu Czas pracy 20 sCzas przerwy 10 minut Co mam zmienic zeby popiolu bylo mniej i spiekow. Prosze o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robertxxx 28.10.2018 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2018 Witam Posiadam piec Sas Multi 17 kw Pid z sterownikiem ST-450 Nie korzystam z Pid bo nie wiem jak i pale manualnie. Mam problem z popiolem.Codziennie mam pelna szuflade popiolu i niedopalony wegiel. Pale ekogroszkiem z Taurona. Moje parametry to: Temp Co 56 stopni Temp CWu 46 st czas podawania 6s Przerwa podawania 65s Sila nadmuchu 30 Tryb pracy pomp: pompy rownolegle Praca podtrzymania 15s Przerwa podtrzymania 60 minut Wentylator w podtrzymaniu Czas pracy 20 s Czas przerwy 10 minut Co mam zmienic zeby popiolu bylo mniej i spiekow. Prosze o pomoc Opał. Tauron to produkcja popiołu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pol19 18.11.2018 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2018 Witam piec Sas Multi 17 kw Pid z sterownikiem ST-450Mam problem z temperaturą na piecu i spiekami. Temperarurę na piecumam 50 stopni. Po załączeniu się pieca temp. spada do 42 stopni i dogrzewa robiąc spieki.Moje parametry to:Temp Co 50 stopniTemp CWu 40 stczas podawania 12sPrzerwa podawania 22sSila nadmuchu 37Tryb pracy pomp: pompy rownolegle Praca podtrzymania 9sPrzerwa podtrzymania 10 minutWentylator w podtrzymaniu Czas pracy 10 sCzas przerwy 9 minut 30sPomoże ktoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zozo15 28.01.2019 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2019 Witam ja mam takie pytanko. Temperatura pieca ustawiona na 65stopni a wody 60stopni.Hysteryzacja ustawiona na 2 stopnie. Zawór czterodrogowy na 6.5 z 10. Piec 10kw. Dom stary nie ocieplony okolo 40metrow. Spalenie 12kg na dobę. Ustawienie pieca. Podawanie 8sPrzerwa 50sDmuchawa 12% Pomki ustawione na auto. Jedyne co ostatnio zauważyłem ze jak pompka od bojlera się włączy to na piecu potrafi temperatura spaść nawed do 58stopni. I teraz nie wiem czy tak ma być czy coś przestawić? Przesłona na wentylatorze zamknięta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts