Dareckyy 21.11.2011 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 (edytowane) Na opakowaniu jest napisane "Wyprodukowano w P.R.C." jak większość rzeczy dostępnych na naszym rynku. Ważne, że Ktoś próbuje to firmować swoją marką i daje na to gwarancje 24 m-ce. Opis aukcji i jego strony www [moderowano - reklama] Edytowane 1 Grudnia 2011 przez joliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszekf 21.11.2011 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 Oczywiście że jest to chińczyk. Jeśli nie jest napisane na trzonku OSRAM, Philips Tungsram itp to chińczyk pełną gębą (zresztą z tymi napisami najczęściej też).Podobne na ebay'u razem z przesyłką do domu można nabyć poniżej 20zł/szt. Obawia się ktoś cła itd itp? Do 150EUR (wartość towaru i przesyłki) nabywamy bez cła, jeśli mamy pecha to zapłacimy VAT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danutka66 21.11.2011 10:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 (edytowane) Pytanie:czy 2 lata gwarancji przy żarówce ,która rzekomo ma świecić 30 000 h to argument?Przy średnim świeceniu 4 h dziennie to 20 lat ..Po dwóch latach nawet nie zwróci się koszt zakupu,wiec co tu mówić o oszczędnościDostałam odpowiedź od sprzedawcy:"Producentem jest fabryka w Chinach a zdjęcia opakowania niestety nie mamy.Opakowanie jest ładne, kolorowe." Hmm czy to jest profesjonalizm?Ja chyba jednak podziękuję..nie jestem blondynką ,żeby "brało mnie" ładne ,kolorowe hahaha Edytowane 21 Listopada 2011 przez danutka66 uzupełnienie wpisu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszekf 21.11.2011 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 (edytowane) Brawo dostawca... nic dodać nic ująć. A to opakowanie kolorowe to w kwiatki czy szlaczki? Bo jak w kwiatki to chętnie kupię A już na poważnie. Same ledy wytrzymają bez kłopotu te 2 lata. Wytrzymają też te kilkadziesiąt tysięcy godzin. Jeśli jednak trafisz na kiepską sztukę, to i po tygodniu może ulec uszkodzeniu (mam taką jedną) - same ledy pewnie OK, jednak elektronika sterująca nimi "się popsuła" Edytowane 21 Listopada 2011 przez leszekf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thomyk 22.11.2011 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 Elektronika w nowych ledach już nie powinna sprawiac problemów jak również same ledy. Niestety czasem w marketach jeszcze widze na promocjach jakies stare żarówki led i z tymi to różnie było. Ja w mieszkaniu mam kilka halogenów led z kanluxa i jak narazie po roku wszystke 100 % sprawne , żadnych problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenix2 23.11.2011 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 (edytowane) Dobra żarówka LED około 350lumenów to koszt 50zł. Co z tego że trwałość podają niby 30tyś h. jeżeli przy dobrej jakość diodach LED po 10tyś h następuje spadek jasności o około 20%. Jeżeli jeszcze te 10tyś h wytrzyma elektronika zasilająca te LEDy. Edytowane 23 Listopada 2011 przez fenix2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redcode 23.11.2011 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 Żeby czasem nie wyszło na to, że najbardziej oszczędna jest zwyczajna żarówka... I ta prostota utylizacji, gdy sie stłucze, eh. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 23.11.2011 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 Żeby czasem nie wyszło na to, że najbardziej oszczędna jest zwyczajna żarówka... I ta prostota utylizacji, gdy sie stłucze, eh. biorąc pod uwagę że przez połowę roku dorabia jako grzejnik.. to na pewno jeszcze przez długie lata nic jej nie pobije:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszekf 24.11.2011 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 Ale Jasiek zauważ, że to bardzo wydajny grzejnik.... a i przy okazji masz światło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thomyk 24.11.2011 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 Najoszczędniejsza jest ta nie wkręcona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmak 24.11.2011 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 Najoszczędniejsza jest ta nie wkręcona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mr6319 30.11.2011 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2011 jak już zaminiliście te żarówki na led smd to powiedzcie ale szczerze czy dają tyle samo światła co zwykłe żarówki czy halogeny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danutka66 30.11.2011 14:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2011 Jeszcze nie wymieniłam,ale zapewne dają inne światło.Inny kąt padania,więc nie sądzę aby nadawały się do oświetlenia pomieszczeń dziennych typu kuchnia czy salon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thomyk 02.12.2011 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2011 u mnie światło nie jest tak jasne jak halogenowe , ale jako oświetlenie sprawdza się ... przy lustrze mam halogen w kinkiecie w razie czego , ale i tak rzadko go używam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ciepły 10.12.2011 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2011 Ja się właśnie przymierzam teraz do wymiany żarówek na LEDowe. Znacie jakieś godne polecenia? W salonie czy kuchni mam "energooszczędne", zaś szukam na oświetlenie przedpokoju i sypialni. W łazience chyba tradycyjnego "grzejnika" zostawię, bo za często się zapala i gasi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thomyk 11.12.2011 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 u mnie w łazience ledy dają radę i zero problemów już chwilę sa a nie kosztowały majątku Ja akurat mam kanluxa bo na hurtowni gdzie biorę kable i reszte ustrojstwa akurat takie były ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mr6319 13.12.2011 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 To teraz mam i Ja coś do powiedzenia.Pod koniec zeszłego roku gdy już poważnie myślałem o przeprowadzce zakupiłem sobie do kuchni i łazienki bardzo drogie jak na tamten czas żarówki Ledowe. Niestety zaraz po zamieszkaniu musiałem je zdjąć bo światło jakie dawały było po prostu kiepskie. Sceptykiem do LED byłem do wczoraj (poniedziałek 12.11.2011).Dlaczego do wczoraj? Otóż kilka dni temu postanowiłem zaryzykować ponownie i zakupić nowości w postaci Led SMD. I doznałem szoku po założeniu. Moje dotychczasowe halogeny 50W świeciły bardzo kiepsko przy tych nowych LEDach SMD (4,5W).Polecam wszystkim - świecą rewelacyjnie. Nawet moja żona jak weszła do kuchni to stwierdziła: co ja znowu zakupiłem że tak pięknie świeci i ile to będzie ciągnęło!!!!!Mój uśmiech na twarzy był bardzo promienny.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 13.12.2011 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 (edytowane) Dwa lata temu uruchomiłam swoje ledy. Te ze sklepu DIY popracowały kilka miesięcy. Wymieniłam wszystkie na ledy Hikari - i mam spokój od 2 lat. Przy schodach mam ledy Skofa. Świecą od 3 lat. Ledy SMD mam na podbitce i świecą 2 lata bez przerwy. Nie wiem jak długo pociągną... W moim dzienniku można zobaczyć różnice w kolorach. http://forum.muratordom.pl/showthread.php?49019-Nefer-JAZDA-PO-BANDZIE.-Te%C5%9Bciowej-Dedykuj%C4%99-)/page21 Edytowane 13 Grudnia 2011 przez Nefer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danutka66 13.12.2011 13:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 Off top...Różnice w kolorach ....czego,ścian?Proszę o precyzyjne podawanie miejsca,bo dziennik ma 43 stron.Co do ledów,też właśnie zamierzam wymienić część w łazience..jeden z zakamarków na wypadek gdyby jednak nie podołały w porównaniu do halogenów.Mr z Twej wypowiedzi wnioskuję,że 50 W spokojnie mogę na 4,5 sdm zmienić i efekt nie będzie gorszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 13.12.2011 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 (edytowane) Off top...Różnice w kolorach ....czego,ścian? NIe ścian tylko kolor światła led. Są różna - zimne, ciepłe i różne zimne oraz różne ciepłe. Tu przykład - ten sam kolor ścian a inny kolor ledów : http://lh6.ggpht.com/_O2ApINdcJzQ/S1eNgwuDqnI/AAAAAAAAIJg/JRKUbx3nVoQ/s640/IMG_1994.JPG Proszę o precyzyjne podawanie miejsca,bo dziennik ma 43 stron. Link prowadzi CIę na stronę, gdzie jest post o oświetleniu - wystarczy użyć strzałki. Edytowane 13 Grudnia 2011 przez Nefer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts