felicita 19.11.2011 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2011 Niestety nie mam teraz możliwość wklejenia zdjęcia, jak tylko się uda, postaram się dodać. Mam problem ze ścianą w salonie. Na razie jest biała, niestety trochę blado wygląda. Przy tej ścianie stoi narożnik (skóra, kolor ecru - wygląda ładnie, niesttey na białej ścianie nie prezentuje się najlepiej), obok jest stoł (kolor orzech amerykański) i krzesła z obiciem w kolorze narożnika. Ława jest w kolorze orzecha amerykańskiego, pod ławą i stołem jest brązowy dywan.Salon łączy się z kuchnią, oddzielony jest od kuchni dwoma ściankami, między którymi jest przejście do kuchni. Jedna z tych ścianek jest z kartongipsu - ma formę dużego regału na książki, jest z prześwitem. Te dwie ścianki również wyglądają surowo, jakby były jeszcze nie skończone (są również białe). Salon przechodzi w przedpokój, który jest szary (farba Dekoral, Intuicja). Kolor mojej podłogi jest bardzo jasny, klon. Zależy mi na ładnym kolorze, neutralnym (wolę grać dodatkami w odważnych kolorach) który nada więcej ciepła wnętrzu... może będzie bardziej kontrastował z sofą? Oczywiście ścianę planuję zapełnić albo dużymi zdjęciami (moimi) albo półką na dodatki/książki. Będę wdzięczna za wszelkie porady! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 19.11.2011 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2011 chodzi Ci tylko o 1 ścianę czy ściany w całym saloniemoże pokusisz sie o szarobrązowy tzw. greigehttp://4.bp.blogspot.com/-Wuw2H00i3D8/ToXXRPO9_5I/AAAAAAAAKPY/_k4sD1xByvA/s1600/110804_foxhall_045_0.jpg ewentualnie w moim dzienniku tez jest sofa ecrue-szara i do tego szare ściany i szara odłoga, możesz zobaczyc sobie jak to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
felicita 21.11.2011 21:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 chodzi Ci tylko o 1 ścianę czy ściany w całym salonie może pokusisz sie o szarobrązowy tzw. greige http://4.bp.blogspot.com/-Wuw2H00i3D8/ToXXRPO9_5I/AAAAAAAAKPY/_k4sD1xByvA/s1600/110804_foxhall_045_0.jpg ewentualnie w moim dzienniku tez jest sofa ecrue-szara i do tego szare ściany i szara odłoga, możesz zobaczyc sobie jak to wygląda Super, właśnie takie kolory lubię. O takie coś mi chodzi... uwielbiam szarości, mam szary w łazience i w hallu... tylko teraz pytanie, jaka będzie odpowiednia farba, aby uzyskać taki kolor szarobrązowy - jakiej firmy, jaki kolor? Chodzi mi o pomalowanie jednej całej ściany, jednej ściany z oknami i jednej ściany z wnękami i prześwitami... Nie mogę dotrzeć do tych zdjęć, mogłabyś tutaj wkleić? Jeszcze będę szperać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts